Costume pentru Oktoberfest fabricate la Arad, vândute cu o mie de euro în Germania

Costume pentru Oktoberfest fabricate la Arad, vândute cu o mie de euro în Germania
Publicat: 04/09/2012, 15:37
Actualizat: 26/03/2019, 01:57

O fabrică de textile din Arad furnizează în Germania costume tradiționale care sunt cumpărate în această perioadă pentru Oktoberfest, prețurile de vânzare pentru o ținută bogat accesorizată și împodobită cu cristale Swarovski ajungând la o mie de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Costumele folclorice nemțești fabricate la Arad se vând în Germania cu prețuri cuprinse între 500 și 1.000 de euro.

Reprezentanții fabricii de textile din Arad unde se fac aceste costume spun că aduc din Germania toate materialele și accesoriile necesare, iar ținutele pleacă din țară inclusiv cu etichetele pe care apar prețurile.

„Costumele au o broderie superbă și sunt compuse din bluză, rochie foarte decoltată și un șorț. Prețul pentru cumpărătorii din Germania pleacă de la 500 de euro, iar la o mie de euro ajung ținutele din mătase naturală, cu multe accesorii și cristale Swarovski”, spune șeful atelierului de mostre din cadrul fabricii, Ana Rotar.

În timp ce rochiile și sarafanele simple sunt confecționate în câteva ore, pentru cele cu multe broderii se lucrează și două zile.

„Aceste costume tradiționale nemțești, produse tiroleze, au căutare mare în această perioadă, pentru că în câteva săptămâni începe Oktoberfest la Munchen. Cumpărătorii sunt, probabil, cei care simt ceva pentru tradițiile germane, pentru că prețurile sunt destul de ridicate”, afirmă directorul general al fabricii, Monica Fufezan.

De câteva luni, comenzile primite de fabrica arădeană au crescut, iar peste 2.000 de astfel de ținute sunt trimise săptămânal spre magazine din Germania.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase