COVID-19. Numărul cazurilor de infecții cu noul coronavirus a ajuns la 170.508 în Germania

COVID-19. Numărul cazurilor de infecții cu noul coronavirus a ajuns la 170.508 în Germania

Numărul de cazuri de infecții cu noul coronavirus confirmate în Germania a ajuns la 170.508, au arătat marţi datele Institutului pentru boli infecţioase Robert Koch (RKI), potrivit Reuters.

Numărul de cazuri de infecții cu noul coronavirus confirmate în Germania a crescut cu 933 până la 170.508, iar decesele au crescut cu 116 până la 7.533, informează Mediafax.

În Europa, Germania a fost dată exemplu privind modul de gestionare a unei epidemii, dar coeficientul de contagiere a depăşit din nou cifra 1 pentru a doua zi consecutiv, conform Institutului Robert Koch (RKI), în care funcţionează centrul german pentru combaterea epidemiei.

Coeficientul de contagiere era la nivelul de 0,65 joi, iar autorităţile au început relaxarea restricţiilor. Cancelarul Angela Merkel a declarat că cetăţenii „îşi pot permite să aibă puţin curaj”, însă a avertizat că „lucrurile nu trebuie scăpate de sub control”.

Institutul Robert Koch a comunicat că există „un anumit grad de incertitudine” în privinţa celor mai noi estimări, subliniind că această creştere a coeficientului de infectare „necesită urmărirea cu atenţie a situaţiei în următoarele zile”.

Inchide