COVID-19. Raed Arafat, către coronasceptici după moartea unui ambulanțier din Olt: Să privească în ochi familiile celor căzuți la datorie și să le spună că au murit din cauza unei „farse”

COVID-19. Raed Arafat, către coronasceptici după moartea unui ambulanțier din Olt: Să privească în ochi familiile celor căzuți la datorie și să le spună că au murit din cauza unei „farse”
Medicii rezidenți ar putea fi angajați temporar, fără concurs! Anunțul lui Arafat / Raed Arafat FOTO: Facebook
Publicat: 15/06/2020, 22:00
Actualizat: 16/06/2020, 01:46

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) și secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a scris, luni, un mesaj pe Facebook după ce un medic de la Ambulanța Olt, confirmat cu COVID-19, a murit la ”Institutul Matei Balș”.

„Azi (luni – n.r.), colegii de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt își iau rămas bun de la un medic care a lucrat în cadrul serviciului respectiv, după ce a pierdut lupta cu COVID 19. Tot azi, polițiștii de la IPJ Olt își iau rămas bun de la un coleg polițist care a căzut victimă virsului SARS-COV 2. Recent ne-am mai luat rămas bun de la un coleg pompier din Constanța și doi colegi ambulanțieri din Suceava, căzuți la datorie tot în urma infectării cu virusul SARS-COV 2”, a scris Arafat pe pagina sa de socializare.

Acesta le-a transmis un mesaj celor care pun la îndoială acțiunile medicilor și autorităților și susțin că epidemia este o farsă.

„În ultima perioadă am asistat la discuții și atacuri pe rețelele de socializare, și în media, în care personaje care nu au niciun habar ce înseamnă medicina, ce înseamnă pandemia și ce înseamnă virusul cu care ne confruntăm pun la îndoială acțiunile medicilor și ale autorităților fără să știe ce înseamnă pregătire și răspuns în astfel de situații sau ce înseamnă asumarea răspunderii de către cei care iau deciziile cele mai grele în această perioadă. Invit pe cei care pun la îndoiala situația în care ne aflăm, mai ales cei care spun insistent că este vorba de o «farsă», să privească în ochi familiile celor căzuți la datorie și să le spună direct că rudele lor au căzut la datorie din cauza unei «farse»”, a mai scris șeful DSU.

Un medic în vârstă de 51 de ani de la Ambulanța Olt, diagnosticat în 20 mai cu noul coronavirus, a murit, luni, la Institutul Național „Matei Balș”, din București, a declarat, pentru Mediafax, prefectul de Olt, Florin Constantin Homorean.

Povestea cutremurătoare a ambulanțierului din Suceava care a murit la datorie: Se temea să intre în spital, pentru că acolo „e dezastru”

Un ambulanțier de 53 de ani a murit, la începutul lunii aprilie, fiind primul cadru medical decedat din cauza coronavirusului. Locuia singur, iar liderul de sindicat de la Ambulanța Suceava, Daniel Feher, crede că acesta se temea să intre în spital, pentru că acolo „e dezastru”, motiv pentru care a rămas acasă.

Ambulanțierul locuia singur, însă fiica sa a fost cea care a sunat la 112 și a spus că părintele său nu se simte bine. Liderul de sindicat de la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava, Daniel Feher, crede că echipajul a ajuns greu acasă la colegul infectat.

„Din păcate ambulanțele erau blocate toate la urgențe, majoritatea transportă pacienți confirmați cu coronavirus și stau ore întregi acolo. Ăsta e un motiv pentru care nu putem să onorăm toate solicitările. Din păcate, cred că și colegului meu i-a fost fatal că nu a putut să ajungă la timp ambulanța. Nu știu în cât timp au ajuns colegii la el”, a declarat, pentru Mediafax, Daniel Feher, lider de sindicat la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava.

Acesta a spus că nu știe cum s-a infectat cu noul coronavirus colegul ambulanțier, dar crede că acesta a rămas acasă pentru că se temea să intre în spitalul Suceava, pentru că „acolo e dezastru”.

Al doilea ambulanțier din Suceava decedat în urma infectării cu COVID-19. Reacția lui Raed Arafat

Un alt angajat al Serviciului Județean de Ambulanță Suceava a murit, la începutul lunii mai, în urma infectării cu COVID-19. Raed Arafat a postat un mesaj pe Facebook referitor la moartea bărbatului.

„Al doilea coleg ambulantier a decedat fiind victima virusului SARS-COV 2. Condoleantele familiei acestuia si colegilor de la Serviciul de Ambulanta Judetean Suceava”, a scris Arafat.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...