Crima de la Spitalul din Piatra Neamț: Directoarea a murit în urma hemoragiei masive / Colegii femeii ucise: O persoană minunată din toate punctele de vedere – VIDEO

Publicat: 12/01/2020, 09:24
Colegii asistentei ucise de soț la spital, devastați de ceea ce s-a întâmplat în cabinet
Colegii asistentei ucise de soț la Spitalul din Piatra Neamț sunt devastați, iar colegele ei fac apel la schimbarea legislației: „Suntem martorii unei tragedii care ar fi putut fi evitată dacă legislația ar proteja mai mult victimele violențelor conjugale”, spune cea care a găsit-o pe Anca decedată.
Eugenia Antohe era de serviciu vineri, când Anca Patrice a fost ucisă de soț, în cabinetul asistentei șefe. Ea era cea care trebuia să preia funcția, după ce Anca fusese numită în postul de director de îngrijiri al Spitalului. Eugenia spune că tragedia putea fi evitată dacă legislația ar proteja mai mult victimele violențelor domestice.
„Am fost de serviciu. Suntem martorii unei tragedii care ar fi putut fi evitată dacă legislația în vigoare ar proteja mai mult victimele violențelor conjugale. A cerut ajutor, din câte am înțeles, dar nu a fost suficient. Un mesaj pentru femeile victime ale abuzurilor: Cereți ajutor, cereți ajutor colegilor, prietenilor, vecinilor, iar cei care află să ofere acest ajutor”, spune femeia, cu ochii în lacrimi.
Ea a fost cea care a găsit-o pe femeia ucisă și îi este foarte greu să vorbească despre tragedia la care a fost martor.
„Am deschis o ușă, unde am găsit-o pe colega noastră agresată. Era grav. Nu s-a putut face nimic”, afirmă Eugenia Antohe.
Asistenta povestește despre bucuria pe care o simțea Anca Patriche, deoarece fusese numită în postul de director de îngrijiri.
„Era proaspăt numită pe postul de director de îngrijiri, era mulțumită că a câștigat acest concurs prin muncă. Îl merita. O persoană minunată din toate punctele de vedere și toți colegii sunt în asentimentul meu”, mai spune colega asistentei ucise.
Medicul chirurg la Spitalul Județean Neamț și președintele Colegiului Medicilor Neamț, Iosif Koszeghi, spune, despre Anca Patriche, că toți cei care au cunoscut-o pe femeie sunt extrem de triști de cele întâmplate.
„Trăim cu mare tristețe acest eveniment neplăcut care nici nu știu dacă s-a mai întâmplat cum s-a întâmplat la spitalul nostru (…) A fost o colegă deosebită, o profesionistă de excepție. Toată lumea era bucuroasă de succesul ei recent, în faptul că a luat examenul de director de îngrijiri la cea mai mare unitate medicală din județ. A fost găsită în biroul ei încuiată. Asistenta șefă, care urma să preia funcția de asistentă șefă de chirurgie, avea cheia, pentru că trebuia să își predea inventarul. A găsit-o într-o baltă de sânge și lângă ea pe soțul ei care este pare-se autorul acestei fapte îngrozitoare. Toți au rămas siderați de de această întâmplare”, spune medicul.
La rândul său, Victor Adrian Marchidan, consilier juridic, spune că personalul a fost alertat de zgomotele din cabinet.
„Colegii au reușit să deblocheze ușa, au văzut-o pe colega noastră într-o baltă de sânge și a fost chemat un echipaj de la UPU. A venit de urgență, au încercat să îi salveze viața dar din păcate nu au reușit. Odată cu echipajul de la UPU de la parter a venit și o echipă de la pază care l-a reținut până la sosirea echipajelor de poliție pe bărbatul suspect”, spune Marchidan.
Despre Anca Patriche spune că era o persoană extrem de iubită de colegi.
„Era șefa secției de chirurgie generală, era apreciată de colegii din subordine dar și de medicii chirurgi. De curând promovase concursul de director de îngrijiri medicale. Cu data de 10, respectiv data de ieri (vineri n.r.), ar fi trebuit să își preia funcția și atribuțiile de director de îngrijiri. Era o mare promovare pentru ea, din funcția de asistentă în cea de director de îngrijiri”, mai spune consilierul juridic.
Anca Patriche avea 49 de ani și lucra la Spitalul de Urgență Piatra Neamț de aproape 30 de ani.
Femeia avea, împreună cu soțul care a ucis-o, un fiu, student la București.
În urma incidentului, spitalul lucrează deja la suplimentarea măsurilor de siguranță. Cabinetul în care lucra femeia a fost sigilat de anchetatori, iar pe hol au fost puse, de către angajații Spitalului, flori și mesaje de condoleanțe pentru colega lor.

Știre inițială

Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a declarat, sâmbătă, că a intrat în posesia fișei de constatări preliminare în urma necropsiei femeii de 50 de ani, ucise de soț la spital. Legiștii spun că asistenta șefă a murit din cauza hemoragiei masive.

„Am intrat în posesia fișei de constatări preliminare în urma efectuării necropsiei la Serviciul Județean de Medicină Legală Neamț și, așa cum am bănuit încă de la cercetarea la fața locului, cauza medicală a morții a fost un traumatism cervical, cu interesarea venei jugulare și a arterei carotide, cu hemoragie externă masivă. Leziunile au putut fi produse bineînțeles cu un cuțit, pentru că am descoperit obiectul la fața locului”, a spus Stelian Olteanu.

Întrebat dacă agresorul, soțul femeii, era băut în momentul comiterii faptei, procurorul a răspuns negativ.

„Nu mi s-a părut a fi sub influența băuturilor alcoolice. Era foarte liniștit, era după o conviețuire de 27 de ani, spune că și-a iubit soția și nu a vrut nimic altceva decât să o felicite că a luat concursul de director de îngrijiri. Dar ce să zic? O felicitare cu un cuțit cu lamă de 20 și ceva de centimetri”, a spus procurorul.

Agresorul a vorbit foarte puțin cu anchetatorii, iar cele declarate nu pot fi folosite ca declarație de inculpat, el fiind extrem de afectat de cele întâmplate, însă le-a spus oamenilor legii că primise citația de divorț și conștientizează gravitatea faptei comise.

„Știe foarte clar că este un proces de divorț, primise citația acasă și ar fi dorit să se împace cu soția lui, însă rezultatul este cel pe care îl știm cu toții. Au locuit împreună până anul trecut către toamnă, când victima a intentat proces de divorț. Știind că urmează să primească citația de divorț și-a închiriat o locuință în oraș și a plecat de acasă. Martorii pe care i-am audiat au confirmat agresiunile. Se pare că a existat și un fel de protecție de la doi elevi de la Școala Postliceală pe care îi cunoștea, în sensul că atunci când pleca sau se ducea la serviciu, când se ducea la cumpărături sau își vizita mama, cei doi elevi mergeau cu ea cu mașina”, a mai spus procurorul.

Până la ora transmiterii acestei știri nu există date privind existența unui ordin de protecție cerut de femeie de la oamenii legii.

Anca Patriche, asistent șef al Secției de Chirurgie, câștigase, prin concurs, funcția de director de îngrijiri al Spitalului de Urgență Piatra Neamț. Cu puțin timp înainte de a fi ucisă de soțul cu care era în proces de divorț, fusese instalată în funcție, dar nu apucase să își ia în primire biroul, au declarat, pentru Mediafax, surse din cadrul unității medicale. Acesta este motivul pentru care a fost găsită de soț în vechiul birou.

Sursă VIDEO: Mediafax.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală