CRIMA DIN BISERICĂ. Bărbatul suspectat că l-a ucis pe preotul din Focșani a fost REȚINUT

CRIMA DIN BISERICĂ. Bărbatul suspectat că l-a ucis pe preotul din Focșani a fost REȚINUT
Publicat: 17/06/2012, 11:47
Actualizat: 17/06/2012, 11:47

Principalul suspect în cazul în cazul uciderii preotului de la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Focșani a fost reținut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după mai multe ore de audieri, sub acuzația de omor calificat.

Bărbatul se numește Florentin Pușcoiu și are 30 de ani. El a fost prins de polițiști în apartamentul său din municipiul Focșani, acesta fiind identificat pe baza declarațiilor femeii care a asistat la crimă.

Suspectul a fost dus la audieri, fiind ulterior reținut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului Tribunalului Vrancea, sub acuzația de omor calificat, potrivit procurorului Ioan Lefter.

Bărbatul urmează să fie prezentat, duminică, instanței cu propunere de arestare preventivă.

Procurorul Gheorghe Mihăilă de la Parchetul Tribunalului Focșani declara, sâmbătă seară, că anchetatorii verifică toate persoanele cu „manifestări violente față de biserică, preoți și credincioși”, pentru a restrânge cercul de suspecți, care cuprindea „patru-cinci persoane”.

„Este vorba despre un psihopat cu idei exacerbate. Verificăm toate persoanele care s-au manifestat cu violență față de instituțiile de cult, preoți și credincioși. Cercul de suspecți cuprinde 4-5 persoane”, spunea procurorul.

Potrivit acestuia, asasinul a intrat în biserică după slujbă, având la el mai multe coli format A4 cu texte din Biblie, iar atacul a durat foarte puțin.

„A venit cu gândul de răzbunare. Femeia care era acolo, singurul martor de altfel, nu a avut timp sa reacționeze. A crezut că l-a lovit pe preot cu palma. Imediat atacatorul a fugit, dispărând printre blocurile din zonă. Unii trecători spun că a fugit în direcția gării”, mai spunea procurorul.

El preciza că atacatorul avea un cuțit înfășurat într-o pungă, lovindu-l pe preot prima dată în zona tâmplei, apoi i-a aplicat o lovitură în inimă, aceasta fiindu-i fatală.

Conform sursei citate, la Consiliul Județean, aflat în apropierea bisericii, există camere de supraveghere, însă acestea erau oprite la acea oră.

Mihăilă mai afirma că vor fi analizate, în schimb, imaginile surprinse de camerele de supraveghere din gară.

De asemenea, șeful Poliției Vrancea, comisar-șef Norel-Ionel Popescu, declara, sâmbătă, că Poliția are mai multe variante de portret robot pentru bărbatul care l-a înjunghiat mortal pe preot, în urma semnalmentelor furnizate de femeia care a asistat la crimă, dar și de trecători care l-ar fi văzut pe atacator.

Crima de la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” aflată în Piața Unirii din Focșani a avut loc, sâmbătă, în jurul orei 10.00, imediat după slujbă, când în lăcașul de cult mai rămăseseră doar preotul Tudor Marin și femeia care vindea lumânări, aceasta fiind, de altfel, singurul martor.

Femeia spune că în cursul acestei zile atacatorul a venit de două ori în biserică, fiind vorba despre un bărbat cu vârsta până în 40 de ani, înalt, care era îmbrăcat cu o cămașă neagră. Ea afirmă că a doua oară când a venit bărbatul a mers la preot, spunându-i că vrea să îi explice citate din Biblie.

„Avea niște foi în mână. Părintele nu a apucat să se uite. Nu era nici lumină în biserică. L-am văzut apoi pe bărbat fugind, mi-am dat seama că se întâmplase ceva rău, am început să țip. Părintele a apucat să ajungă lângă ușa bisericii, unde s-a prăbușit. Era plin de sânge”, povestea femeia.

La scurt timp, la fața locului a ajuns o ambulanță, însă echipajul medical nu l-a mai putut salva pe preot.

Cuțitul cu care a fost atacat preotul a fost recuperat de criminaliști, care au prelevat probe ADN. De asemenea, în biserică au fost găsite și foile pe care atacatorul le avea în mână și care conțin pasaje din Biblie referitoare la păcat și pedeapsă.

De asemenea, șeful Serviciului Omoruri din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) și un ofițer specialist au plecat la Focșani pentru a ajuta la ancheta privind uciderea preotului.

Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” se află în Piața Unirii din Focșani, unde își au sediul mai multe instituții publice, între care Primăria și Consiliul Județean, iar după uciderea preotului lăcașul de cult a fost închis.

Preotul Tudor Marin era singurul care slujea la această bisetrică, el fiind cel care refăcut în totalitate lăcașul de cult, care în ultimii ani a fost refăcut inclusiv pe exterior. Tot preotul Tudor Marin este și cel care a reînființat corul bisericii.

El avea doi copii, între care și o fiică, soția liderului sindical Vasile Marica. De altfel, Vasile Marica a ajuns la biserică imediat după crimă. „Era un om extraordinar, care mi-a dat o soție extraordinară, sunt șocat”, a spus liderul sindical.

Enoriașii spun că Tudor Marin, în vârstă de 69 de ani, era unul dintre cei mai apreciați și iubiți preoți din Focșani, el ajutându-i pe enoriași și implicându-se în problemele lor.

Imediat după incidentul de sâmbătă, sute de persoane s-au strâns la biserică, unde au adus flori și au aprins lumânări.

Patriarhia Română spunea că este regretabil faptul că tocmai în biserică, unde preotul predică pacea și iubirea față de semeni, un prelat pașnic și venerabil este ucis cu cruzime, crima oribilă arătând starea alarmantă de degradare, violență și nesiguranță a societății de azi.

„Este regretabil faptul că tocmai în biserică, unde preotul predică pacea și iubirea față de semeni, un preot pașnic și venerabil este ucis cu cruzime. Această crimă oribilă arată starea alarmantă de degradare, de violență și de nesiguranță din societatea românească de azi. Prin urmare, este nevoie ca și bisericile, fiind spații de utilitate publică religioasă a comunităților locale, să fie mai bine păzite și protejate. Familiei îndurerate a Părintelui Tudor Marin și parohiei îndoliate din Focșani Patriarhia Română le adresează condoleanțe și se roagă Domnului Iisus Hristos să odihnească sufletul preotului Tudor Marin în ceata drepților”, se arată într-un comunicat tranmis de Patriarhia Română.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican