CRIMA DIN BRAȘOV. Bărbatul arestat a avut doi complici. Un fost șef CFR a fost găsit mort în locuința sa, iar soția sa în stare gravă

CRIMA DIN BRAȘOV. Bărbatul arestat a avut doi complici. Un fost șef CFR a fost găsit mort în locuința sa, iar soția sa în stare gravă
Publicat: 23/10/2012, 16:41
Actualizat: 23/10/2012, 16:41

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, Dinu Dan Ciprian a avut doi complici – Măzăreanu Iulian și Petcu Florin -, ambii în vârstă de 35 de ani.

Cei doi au fost reținuți, marți, de procurori pentru complicitate la tâlhărie.

„Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că în 18 octombrie cei doi bărbați, împreună cu Dinu Dan Ciprian, au plănuit săvârșirea unei tâlhării asupra celor doi soți de 82 și 83 de ani. Primul dintre cei doi bărbați i-a furnizat lui Dinu Dan Ciprian informații despre victime (numele acestora, profesia) pentru ca astfel să devină facilă abordarea lor”, se arată în comunicatul Parchetului.

După ce a aflat de la Măzăreanu că pensionarul fusese fost șef la CFR, iar soția lui arhitect, Dinu i-a abordat pe cei doi ca și când i-ar fi cunoscut, câștigând încrederea acestora.

Planul a fost pus la cale de toți trei, însă Dinu a fost cel care a acționat, deoarece avea experiență în jafuri și tâlhării, fiind recidivist cu opt condamnări la activ.

Planul celor trei complici a inclus și violența în cazul în care bătrânii ar fi refuzat să îi dea bani agresorului, lucru care s-a întâmplat.

Cei doi complici l-au așteptat la scara blocului pe agresor, apoi au mers cu cele două verighete și un inel furate de la bătrâni la o casă de amanet, obținând suma de 260 de lei, bani pe care i-au împărțit.

Cei doi complici sunt audiați în prezent la Parchet, însă doar pe numele lui Măzăreanu se va formula propunere de arestare preventivă, potrivit sursei citate.

Dinu Dan Ciprian a fost prezentat judecătorilor, duminică, la ora 18.00, iar după ce a fost audiat aproximativ o oră, instanța a admis propunerea procurorilor de arestare preventivă, pentru 29 de zile, sub acuzațiile de omor deosebit de grav, tentativă de omor deosebit de grav, tâlhărie și violare de domiciliu.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, Alina Popescu, declara că bărbatul riscă detenția pe viață, ținând cont că este recidivist.

Agresorul a fost ridicat de polițiști, sâmbătă, de la locuința lui de pe strada Lungă din Brașov, fără să opună rezistență, după ce criminaliștii au găsit amprentele acestuia la locul crimei. Ulterior, acesta a fost reținut de procurori.

Bărbatul și-a recunoscut fapta în fața anchetatorilor.

Comisarul șef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov, declara că bărbatul are opt condamnări la activ, începând cu 1994, pentru furt și tâlhărie.

Ultima condamnare a acestuia a fost în 2009, când a primit șase ani și șase luni de închisoare pentru furt, însă a fost eliberat condiționat în septembrie 2012.

Un bătrân în vârstă de 82 de ani, care locuia împreună cu soția sa într-un apartament de pe Bulevardul Gării din Brașov, a fost găsit mort, vineri dimineață, de către poștărița care aducea pensia. De asemenea, soția bătrânului, în vârstă de 81 de ani, a fost găsită inconștinetă, cu răni grave la cap, fiind transportată la spital.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul le-a abordat pe victime, joi, în jurul orei 17.00, în fața blocului acestora, apoi a intrat la ele în casă. Ulterior, agresorul le-a cerut bani bătrânilor, dar întrucât aceștia au refuzat, Dinu Dan Ciprian l-a lovit pe bătrân de mai multe ori cu pumnii în față și în piept, iar pe femeie în față.

După ce i-a lovit și i-a lăsat inconștienți, bărbatul le-a luat celor doi soți verighetele de aur de pe degete, dar și un inel al bătrânei, bijuterii pe care le-a vândut la o casă de amanet pentru 260 de lei.

Cei doi bătrâni au zăcut în casă mai bine de 16 ore, până a doua zi dimineață, în jurul orei 09.30, când au fost găsiți de poștărița care le aducea pensia și care a anunțat Poliția.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase