Crimele din Caracal. Dosarul intră în linie dreaptă! Gheorghe Dincă, audiat prin videoconferință

Publicat: 21/10/2020, 09:11
Actualizat: 21/10/2020, 14:01

Dosarul în care Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal care a sechestrat, violat și ucis două tinere, este judecat intră în linie dreaptă la Tribunalul Olt, după ce magistrații Curții de Apel Craiova au respins contestațiile formulate de părți, iar judecata poate începe.

Începe judecata pe fond în dosarul în care Gheorghe Dincă este acuzat de viol, crimă și profanare de cadavre, scrie adevărul.ro.

La Tribunalul Olt sunt așteptate astăzi, la ora 9.00, părțile implicate în dosarul Caracal.

Vor veni avocații celor două familii și mamele fetelor ucise. Inculpatul principal (deoarece alături de Dincă mai este judecat pentru viol și complicele său, Ștefan Risipițeanu) va fi, audiat prin videoconferință, în penitenciarul de maximă siguranță Craiova, unde au fost depistate persoane pozitive cu Covid-19.

Avocatul familiei Alexandrei Măceșanu va cere disjungerea cauzei de restul dosarului Caracal, doarece pentru Alexandra există deja un certificat constatator al decesului, în timp ce în cazul Luizei Melencu lucrurile nu sunt la fel de clare.

Părțile au cerut anterior și strămutarea dosarului, dar solicitările au fost respinse de instanțe, transmite sursa citată.

Dosarul Caracal, tot mai complicat. Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu: “Dincă și Risipițeanu sunt degeaba în spatele gratiilor!”

Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu, susține că Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu sunt degeaba în spatele gratiilor și că vinovații ar trebui căutați în altă parte.

Sora lui Ștefan Risipițeanu a depus mărturie în fața magistraților de la Tribunalul Olt. Încă de la început, aceasta a precizat că nu-l vede capabil pe fratele ei să comită vreun viol. De altfel, potrivit România TV, bărbatul ar vrea să spună că a fost obligat să mărturisească fapta și, în plus, să ceară înregistrările audio din sediul DIICOT.

Scandal imens în dosarul Caracal. Avocata familiei Melencu, acuze dure: “Fiica lui Gheorghe Dincă a mințit. Poliţiştii au sustras un act din dosar s-o acopere”

Carmen Obârșanu, avocata familiei Luizei Melencu, susține că din dosarul Caracal s-ar fi sustras anumite documente și că de la bun început s-a dorit mușamalizarea cazului. Mai mult, aceasta o acuză pe Daniela, fiica lui Gheorghe Dincă, de minciună, făcând referire la un document găsit în dormitorul presupusului ucigaș.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase