Dosarul Caracal, tot mai complicat. Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu: “Dincă și Risipițeanu sunt degeaba în spatele gratiilor!”

Dosarul Caracal, tot mai complicat. Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu: “Dincă și Risipițeanu sunt degeaba în spatele gratiilor!”
Procesul lui Gheorghe Dincă din nou amânat. Foto: Colaj Gândul/captură video Antena 1
Publicat: 19/10/2020, 12:16

Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu, susține că Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu sunt degeaba în spatele gratiilor și că vinovații ar trebui căutați în altă parte.

Sora lui Ștefan Risipițeanu a depus mărturie în fața magistraților de la Tribunalul Olt. Încă de la început, aceasta a precizat că nu-l vede capabil pe fratele ei să comită vreun viol. De altfel, potrivit România TV, bărbatul ar vrea să spună că a fost obligat să mărturisească fapta și, în plus, să ceară înregistrările audio din sediul DIICOT.

„A fost amenințat că va fi omorât în penitenciar!”

Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu, a venit cu noi precizări. Este ferm convins că Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu sunt nevinovați și că se află degeaba după gratii.

Toate aspectele din această cauză trebuie lămurite în deplinătatea lor. Gheorghe Dincă spune că a fost forțat să declare ceea ce nu și-a dorit, fiind amenințat că va fi omorât în penitenciar. Este un lucru controversat, întrucât el, pe 26.07.2019, când a fost arestat, nu le-a recunoscut pe fete.

Ulterior, pe parcursul anchetei penale, a început să vină cu dezvăluiri. Tot el a spus că nu le-a omorât și că Alexandra a fost răpită de patru persoane. Cercetarea judecătorească va lămuri toate aspectele care vin în contradictoriu cu urmărirea penală”, a spus avocatul.

Aurel Moldovan: “Nu s-a putut demonstra că Gheorghe Dincă a ars fetele în acel butoi sau că au fost omorâte”

Este degeaba cum și, din punctul meu de vedere, Gheorghe Dincă este degeaba în spatele gratiilor. Științific, nu s-a putut demonstra că fetele au fost arse în acel butoi și nu au fost omorâte. Avem parte de un dosar penal neconform procedurii penale, având probe administrate în mod ilegal”, a declarat Aurel Moldovan.

Întrebat dacă și Ștefan Risipițeanu se află “degeaba” la închisoare, avocatul Aurel Moldovan a răspuns afirmativ.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase