Cristi Puiu, obligat să poarte mască la Festivalul de film de la Veneția. Când începe sărbătoarea filmului în Italia

Cristi Puiu, obligat să poarte mască la Festivalul de film de la Veneția. Când începe sărbătoarea filmului în Italia
Cristi Puiu, obligat să poarte mască la Festivalul de film de la Veneția. Când începe primul eveniment de film de la începutul pandemiei
Publicat: 21/08/2020, 06:33

Festivalul de film de la Veneția va fi primul eveniment major de film de la începutul pandemiei de coronavirus, găzduit chiar în Italia, epicentul COVID-19 în Europa.

Cineastul Cristi Puiu, care a stârnit controverse după un discurs anti-mască la TIFF, face parte din juriul internațional al ediției cu numărul 77 a Festivalului Internațional de Film de la Veneția.

Festivalul va avea loc în perioada 2-12 septembrie și va avea un nou set de reguli pentru a combate răspândirea coronavirusului, scrie Mediafax.

Astfel, cinefilii vor trebui să achiziționeze biletele și să își rezerve locurile din timp, pentru că anumite locuri vor rămâne libere pentru a păstra distanțarea socială.

Cei care iau parte la Festival sunt obligați să poarte măști în timpul proiecțiilor, iar cei care vin din afara Europei vor fi nevoiți să facă și un test Covid.

Cristi Puiu, la GÂNDURI BUNE, despre invitația la Veneția

„A fost ușor straniu, pentru că deja îmi reglasem metabolismul pe starea de alertă, stat în casă, mai mult și am ezitat o vreme, nu mă grăbesc să răspund „prezent” de regulă, atunci când sunt invitat. De altfel nici cu filmul sau filmele pe care le-am făcut nu am călătorit.

Dau exemplul ăsta destul de frecvent atunci când vorbesc despre PR, „Moartea domnului Lăzărescu” a fost invitat la vreo 120 de festivaluri, mie nu mi s-a întâmplat să îl însoțesc decât la vreo cinci dintre ele, dintre care lansarea la Cannes și TIFF în România. Doar trei festivaluri, în afară de premieră și acasă”, a declarat regizorul român într-un interviu din seria „Gânduri Bune”, oferit Cristinei Stănciulescu.

 Cristi Puiu: Dictatura este un lucru mult mai periculos decât pandemia

Prezent în emisiunea „Marius Tucă Show”, regizorul Cristi Puiu a spus că era foarte supărat când a început să vorbescă la Cluj, fiind ținut o jumătate de oră la intrare.

Cristi Puiu spune că a fost ținut o jumătate de oră înainte de a intra la avanpremiera propriului său film.

CTP versus Puiu, cu mască sau fără mască

Cristian Tudor Popescu a avut un comentariu critic față de discursul pe care Cristi Puiu l-a ținut înaintea avanmpremierei noului său film, Malmkrog, în cadrul TIFF. Potrivit lui Cristian Tudor Popescu, declarațiile pe care regizorul le-a făcut aseară, au scopul de a-i promova filmul.

„M-a întrebat cineva dacă am văzut ce a scris C. T. Popescu. Mă uitam şi mă gândeam… îmi era milă de el. Săracul om, săracul om, să ajungă el să mă scuipe, să vorbească în felul ăsta de mine… e chiar grav, săracul de el”, a comentat Cristi Puiu, potrivit site-ului Mediafax.ro.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase