Cristian Borcea rămâne în închisoare: „Regret faptele comise. Îmi pare rău pentru familie și pentru copiii mei că i-am expus la așa ceva”

Cristian Borcea rămâne în închisoare: „Regret faptele comise. Îmi pare rău pentru familie și pentru copiii mei că i-am expus la așa ceva
Publicat: 02/05/2018, 17:33

„Respinge propunerea de liberare condiționată formulată de Comisia privind acordarea liberării condiționate din cadrul Penitenciarului București Jilava privind pe condamnatul Borcea Cristian, în prezent deținut în cadrul Penitenciarului Jilava aflat în executarea pedepsei de 6 ani si 4 luni închisoare aplicată prin sentința penală nr. 238/2012 pronunțată de Tribunalul București. În temeiul art. 587 alin. 2 Cpp, fixează termen de reiterare la data de 26.08.2018″, se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 4.

Hotărârea poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

„Regret faptele comise. Îmi pare rău pentru familie și pentru copiii mei că i-am expus la așa ceva”, a fost scurta cuvântare a lui Cristian Borcea.

Procurorul a cerut respingerea cererii de liberare condiționată, întrucât conduita bună a lui Borcea din detenție este un lucru normal.

„Noile condiții suplimentare în legătură cu achitarea prejudiciului se acordă doar condamnatului pentru care s-a atins deja scopul pedepsei. E important sa se țină cont de profilul socio-moral al deținutului. (…) Faptele comise extrem de grave nu pot fi omise. Din poziția sa, se folosește de situație ca un tertip pentru a trage de timp în vederea executării pedepsei. Vă rugăm să constatați că e o persoană cu o poziție în societate, are studii superioare și s-a folosit de împrejurări pentru a încalca legea, a dovedit lipsă de respect față de lege”, a spus, în sala de judecată, procurorul.

În replică, avocatul lui Cristian Borcea, Alice Drăghici, a spus că fostul finanțator al Dinamo București îndeplinește toate dispozițiile legale pentru a fi eliberat, pentru că se află la a doua analiză similară, dar și pentru că a executat mare parte din pedeapsă.

„Sigur că evaziunea fiscală și spălarea de bani sunt fapte grave, dar instanța a dat pentru el cea mai mare din toți cei care au fost trimiși în judecată. El a executat patru ani și două luni de închisoare. Ceea ce înseamnă 1.519 zile. Sunt beneficii care li se acordă unora de care clientul meu nu a beneficiat. Are 385 zile ca urmare a muncii prestate. Administrația Penitenciară a comunicat că ar fi trebuit să fie analizată situația lui în noiembrie 2016. Pe parcursul a patru ani și două luni, a primit un număr mic de recompense, 35. Nici administrația penitenciarelor nu e prea generoasă. Apreciați ca e traumatizant pentru copiii săi posibilitatea de a nu-l vedea pe tatăl lor. Atât cât a putut a făcut. Lipsa oricărei sancțiuni în penitenciar înseamnă dorința unui om să se reabiliteze. (…) Din momentul în care a fost încarcerat a muncit permanent. Azi lucrează în regim deschis fără supraveghere. A câștigat încrederea Administrației Penitenciare. (…) Nu e corect ca un om care a plătit prejudiciul să fie acuzat că îl folosește ca un tertip. Nu orice e tertip. 800.000 euro a fost prejudiciul inițial. S-a plătit în două luni. E un om corect. Alți inculpați trimiși în judecată nu au plătit un leu. (…) Copiii sunt atât de legați de tatăl lor că nu se pune problema să exploateze imaginea”, a spus apărarea lui Cristian Borcea.

Aceasta a fost cea de-a doua cerere a fostului finanțator al Clubului Dinamo, după ce, în urmă cu șase luni, magistrații Tribunalului Ilfov i-au cerut solicitarea precedentă și i-au interzis o nouă cerere până în luna aprilie 2018.

Dinamovistul este încarcerat la Penitenciarul Jilava după ce a fost condamnat definitiv, în anul 2014, de Curtea de Apel București, la șase ani și patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...