Nicușor Dan, despre înregistrarea în urma căreia e acuzat că ar fi intervenit pentru oprirea unei demolări într-un parc din Sectorul 4: „Sunt absolut liniștit. Am încercat să corectez un abuz”

Nicușor Dan, despre înregistrarea în urma căreia e acuzat că ar fi intervenit pentru oprirea unei demolări într-un parc din Sectorul 4: „Sunt absolut liniștit. Am încercat să corectez un abuz”
Nicușor Dan, despre sistemul de termoficare din Capitală: O să urmeze o iarnă foarte grea
Publicat: 16/09/2020, 01:17
Actualizat: 16/09/2020, 03:12

Nicușor Dan a comentat marți seară, la B1 TV, înregistrarea convorbirii telefonice în baza căreia a fost acuzat că ar fi intervenit pentru oprirea unei demolări în Sectorul 4. Candidatul la Primăria Capitalei, susținut de PNL și USR-Plus, susține că doar a încercat să prevină un abuz.

„Sunt absolut liniștit. După cum știți, am făcut zilele trecute mai multe dezvăluiri despre corupția din București – corupție, cu sute de milioane de euro, despre asta vorbim – și s-au însăilat niște lucruri care mă acuză exact de către PSD, partidul care, cu Dragnea în frunte, a scos violatorii și tâlharii din închisori”, a afirmat Nicușor Dan, la B1 TV.

Întrebat de Silviu Mănăstire, realizatorul emisiunii „Dosar de politician”, dacă este liniștit după apariția înregistrării în spațiul public, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei a răspuns:

„Am încercat să corectez un abuz, pe care Primăria Sectorului 4 l-a făcut, care s-a dovedit de către instanța de judecată. Deci, un cetățean, un proprietar de construcție, cu o autorizație din Sectorul 4, a fost demolat abuziv de către Primăria Sectorului 4. Înainte ca el să fie demolat, a venit la mine, m-am dus cu ei la Avocatul Poporului, pentru că Avocatul Poporului, după cum știți, poate să suspende – dacă el atacă în instanță, ca Prefectul, actele se suspendă. Avocatul Poporului nu a preluat acest caz”, a declarat el.

„Am contactat Primăria Sectorului 4, l-am sunat direct pe primar (Daniel Băluță, edilul Sectorului 4 – n.r.). Am vorbit cu domnul Zărescu (Cristian Zărescu, consilierul primarului Daniel Băluță și fost purtător de cuvânt al Primăriei Sectorului 4 – n.r.), care mi-a zis că sunt, în fine, în aceeași mașină și că o să îi transmită tot ce îi spun. I-am spus, atenție, faceți un mare abuz. N-au făcut nici ei nimic. Am mers în instanță cu Asociația Salvați Bucureștiul de partea persoanei care a fost, repet, abuzată, i s-a demolat construcția, și am avut câștig de cauză definitiv la Curtea de Apel București. Asta este povestea”, a mai spus Nicușor Dan.

El a comentat și înregistrarea în sine și susține că ea cuprinde „două lucruri importante”:

„Una, eu mă disociez de orice fel de eventuale acte ale acestui domn – când îmi spune că are acte de prostituție și mai știu eu, prindeți-l cu asta și băgați-l la pușcărie – dar pe chestiunea clădirii pe care o are, el are dreptate. Asta este ce spun eu în această înregistrare. În al doilea rând, se confirmă ceea ce v-am spus, am trimis Primăriei Sectorului 4 un punct de vedere scris, în care i-am spus primăriei, încălcați legea”, a afirmat Nicușor Dan. VEZI AICI INTERVIUL!

Nicușor Dan anunță că o dă în judecată pe Gabriela Firea pentru calomnie: „Am atins o caracatiță de interese”

Nicușor Dan anunță că va intenta proces civil împotriva Gabrielei Firea, pentru calomnie. Candidatul susține că actualul Primar General a mințit când a spus despre el că a luat bani de la cetățeni pentru a-i ajuta în diferite chestiuni.

„Voi intenta proces civil pentru calomnie, pentru afirmaţii calomnioase primarului PSD în funcţie Gabriela Firea, care a spus explicit că am luat bani pentru a ajuta cetăţenii în diferite chestiuni. E o afirmaţie mincinoasă pentru care trebuie să răspundă. Eu pricep că nu poată să înţeleagă că nu e în sistemul ei de valori că cineva poată să doneze bani, dar când faci afirmaţii mincinoase despre cineva, trebuie să plăteşti, pentru că am obligaţia de a-mi apăra reputaţia mea şi a celor din USB care au făcut voluntaria atâţia ani de zie şi de a apăra publicul de dejecţii în spaţiul public”, a declarat Nicuşor Dan, marţi într-o conferinţă de presă.

Nicușor Dan a adăugat că are încredere în bucureşteni că vor vedea unde este adevărat corupţie. De asemenea, Nicușor Dan a menționat că are obligația să apere reputația sa și a colegilor săi din Asociația „Salvați Bucureștiul”, care au făcut muncă voluntară 15 ani.

Firea susține că a fost amenințată de afaceristul controversat ajutat de Nicușor Dan: „Mi-a trimis mesaje de ameninţare, că o să se ocupe de mine şi de familie”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, suține că a fost amenințată de controversatul om de afaceri Mihai Mitrache, cel pe care Nicușor Dan l-a ajutat să nu îi fie demolată o terasă din Orășelul Copiilor.

Gabriela Firea susține că a fost amenințată de Mihai Mitrache, poreclit „Câine”, care ar i-ar fi spus să aibă grijă că „o va păți” după ce înregistrarea care ar arăta că Nicușor Dan ar fi intervenit să protejeze interesele de afaceri celui dintâi a fost făcută publică.

Traian Băsescu despre scandalul în care este implicat Nicușor Dan: Pentru o astfel de înregistrare, nepotul meu a făcut trei ani de închisoare / Denunț penal împotriva candidatului PNL- USR PLUS la Primăria Capitalei

Fostul preşedinte Traian Băsescu, candidat la Primăria Capitalei din partea PMP, a afirmat marţi că nepotul său a făcut trei ani de închisoare pentru o înregistrare de tipul celei care circulă în spaţiul public în cazul lui Nicuşor Dan, susţinut de alianţa USR PLUS şi PNL pentru Primăria Bucureşti.

Tot marți, mai mulți parlamentari PSD au formulat un denunț împotriva candidatului PNL USR-PLUS, după mediatizarea înregistrării în care acesta le solicită funcționarilor de la Primăria Sectorului 4 să înceteze demersurile de demolare a clădirii ridicate ilegal de către un controversat om de afaceri.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom