• Publicat:
Știri

Cristina Tarcea vrea să se pensioneze | Judecătorii CSM discută, joi, solicitarea fostei șefe ICCJ

Cristina Tarcea vrea să se pensioneze | Judecătorii CSM discută, joi, solicitarea fostei șefe ICCJ
Judecătorii CSM discută, joi, cererea de pensionare a Cristinei Tarcea, fosta șefă a instanței supreme. Pensionarea magistratului este pe ordinea de zi a Secției pentru judecători.

Cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, a Cristinei Tarcea, judecător la Înalta Curte de casație și Justiție va fi discutată în Secția pentru judecători de joi.

Cristina Tarcea a fost președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție până în luna septembrie 2019.

Magistratul nu și-a depus candidatura pentru un al doilea mandat deoarece experiența și relațiile din afara sistemului au făcut-o să își dorească din nou o relație cu „oameni cu mai puțină imaginație”.

„Răspunsul diplomatic ar suna la maniera „am obosit”. Răspunsul sincer este că în calitate de președinte al Înaltei Curți, din păcate, trebuie să relaționez cu persoane din afara sistemului de justiție și din afara Înaltei Curți. Ce am văzut, ce am trăit și ce am simțit, m-a făcut să îmi fie extrem de dor să trăiesc printre oameni obișnuiți, cu foarte mult bun simț, cu foarte multă onestitate și cu mai puțină imaginație”, a declarat Cristina Tarcea, președintele ÎCCJ, în luna iulie 2019.

„Asaltul la care a fost supusă Curtea Supremă m-a făcut de mult timp să meditez la ideea dacă merită sau nu să îmi duc mai departe mandatul. Și am spus: Da, trebuie să îmi termin mandatul, pentru a demonstra că plec când vreau eu și nu când vor alții”, a mai spus Tarcea.

Actualul președinte al ICCJ este Corina Corbu.

 

Tags:
Inchide