CTP, despre conflictul dintre Iohannis și PSD: „Spune lucruri adevărate, dar nu vorbește despre prostiile crunte comise de PNL, aflat la guvernare”

Redactor:
Dragos Tanase
CTP, despre conflictul dintre Iohannis și PSD: „Spune lucruri adevărate, dar nu vorbește despre prostiile crunte comise de PNL, aflat la guvernare”
Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP)

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) a comentat vineri seară, la Digi 24 disputa dintre președintele Klaus Iohannis și PSD pe tema legii izolării și carantinei, care a fost adoptată cu întârziere și a lăsat Guvernul, timp de câteva zile, fără o legislație care să permită combaterea coronavirusului.

„Sigur că PSD a dat dovadă de cinism atunci când a tergiversat această lege a carantinării”, spune gazetarul care scoate, însă, în evidență un lucru – acela că președintele Iohannis „spune niște lucruri adevărate, dar nu spune tot”. Și anume că nu vorbește „despre prostiile crunte comise de către PNL”.

”Ce spune președintele Iohannis în legătură cu PSD este real, este adevărat în mare măsură. Sigur că PSD a dat dovadă de cinism atunci când a tergiversat această lege a carantinării, sigur că a dat dovadă de cinism politic atunci când unii dintre reprezentanții săi au negat pericolul coronavirusului, începând cu șeful partidului, cu domnul Ciolacu, care s-a afișat într-o întâlnire internațională la ambasada Franței – singurul dintre participanți – s-a afișat fără mască.

Domnul Iohannis nu spune niște lucruri. Spune niște lucruri adevărate, dar nu spune tot. De pildă, nu vorbește despre prostiile crunte comise de către PNL, aflat la guvernare. Care are și el contribuția în acele trei zile de haos, când nu a existat legislație și în care fiecare a făcut ce a vrut.

Acele trei zile sunt din pricina PNL-ului. Are iarăși această contribuție remarcabilă în legătură cu soții pe plajă. Și-au dat seama acum în ce plajă de penibil au ajuns cu astfel de reglementare, și anume că trebuie să fie soț și soție cei care stau pe cearceaf pe plajă. Au făcut și ei destule, destule prostii.

Dar domnul Iohannis nu vorbește nici de motivul – după părerea mea principal în crearea acestei situații sumbre pentru noi – 1.356 de noi infectați pe zi, 35 de morți… Această situație este din pricina oamenilor. Este din princina inșilor cu un discernământ foarte redus, cărora nu le pasă de ceilalți și care nu au nici instinct de conservare a propriei persoane în ultima instanță”, a declarat CTP la Digi 24.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: „Am hotărât depunerea unei moțiuni de cenzură în luna august”

Președintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a declarat joi, după ședința CExN al PSD, că partidul pe care îl conduce va depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban, în luna august.

Cu același prilej, Ciolacu i-a răspuns și președintelui Klaus Iohannis, care a criticat dur PSD în contextul creșterii alarmante a numărului de infectări cu coronavirus.

„Înțeleg problema președintelui după pierderea controlului de către guvernul său asupra pandemiei. Ceea ce nu înțeleg e obsesia sa de a găsi vinovați în altă parte. Disperarea cu care atacă PSD confirmă faptul că guvernul său a pierdut controlul total”, a declarat Ciolacu, citat de Digi 24.

Inchide