CTP, despre închiderea piețelor și a magazinelor după ora 21.00: „Ce sens are? Eu îmi fac cumpărăturile după ora 9 seara, când e lumea mai puțină”

Redactor:
Dragos Tanase
CTP, despre închiderea piețelor și a magazinelor după ora 21.00: „Ce sens are? Eu îmi fac cumpărăturile după ora 9 seara, când e lumea mai puțină”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) a comentat vineri seară, la Digi 24, decizia autorităților care prevede închiderea magazinelor la ora 21:00 și, de asemenea, închiderea piețelor.

Eu mă duc, de obicei, să-mi fac cumpărăturile după ora 9 seara. Mă duc la supermarket când e lumea e puțină. Ce-ai făcut acum, de ce să limitezi? La ora 9 închizi magazinele. Și? Și ce-ai făcut?

E mai liber după ora 9. Sunt niște oameni, mai puțini, care se duceau după ora 21:00 să-și facă cumpărăturile fără să congestioneze, fără să creeze aglomerație în timpul zilei. Acești oameni vor veni acum, și eu… dacă se închide la 21:00 trebuie să cumpărăm înainte. Deci crește aglomerația înainte de ora 21:00 în respectivele magazine.

Sau, se închid piețele care funcționează în spații închise și supermarketurile, nu. Ce sens are? Nu se poate găsi nicio explicație. Condițiile sunt aceleași. E vorba de incintă, de mărfurile expuse pe standuri, ca să nu spun tarabă, și de oameni care se mișcă acolo, cu măști, care trebuie să respecte reglementările.

Vânzătorii să poarte mască. Te duci, iei măsuri cu poliția, să poarte mască. Sau administrația pieței, cu controale, îi găsești fără mască, îi amendezi, dar nu te apuci să închizi piața.

Vii cu justificarea, cum a venit președintele Iohannis azi după-amiază – era prin Maramureș -, a venit cu… așa se întâmplă aici… vine… era să zic ca la Securitate, cum era cu ofițerul de interogatoriu bun, și ăla rău, ăia care fezandau pe respectivul prizonier.

Vine Orban, cel rău, apoi vine cel bun, domnul Iohannis și spune… «Domne, nu închidem piețele în aer liber, pentru că e toamnă și țăranii trebuie să își desfacă mărfurile». Bun. Și la piețele în spații închise, nu e valabil și pentru ăia care vând acolo? Ăia ce fac cu mărfurile? Că au și ei dreptate. Le aruncă? Le duc la poarta lui Orban, ce fac cu ele?”, a spus CTP la Digi 24.

Raed Arafat admite că închiderea piețelor poate aglomera magazinele, „dar acolo lucrurile sunt mai bine controlate”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de urgență (DSU) și seretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a comentat vineri seară, la Digi 24, decizia autorităților de a închide piețele în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de Covid-19.

Pieţele închise se închid şi rămân cele din spaţii deschise şi deja unele autorităţi locale au mutat tarabele din spaţiile închise din interior afară ca să funcţioneze mai departe”, a spus Raed Arafat, la Digi 24.

Întrebat dacă acest lucru ar putea genera aglomeraţii în supermarketuri, şeful DSU a răspuns: „Este posibil să apară în anumite zone, numai că în supermarketuri sunt mult mai controlate situaţiile de intrare, mască, temperatură, schimbul între oameni, modul în care se cumpără, plata, care este cu cardul. (…) Este posibil să producă o anumită creştere a numărului persoanelor care merg în zona supermarketurilor sau a celorlalte magazine, e posibil, dar acolo lucrurile sunt mai bine controlate”, a adăugat Raed Arafat.

Primarul Radu Mihaiu: Piața Obor se mută afară, în corturi. Am convins comercianţii de la tarabe să suporte chiar şi frigul pentru a putea continua

Pieţele Obor şi Cremeniţa îşi vor putea muta imediat activitatea în aer liber, căutăm variante şi pentru Gemeni, Delfinului, dar spaţiul din jur nu e foarte ofertant, a anunţat vineri primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Declarația vine în contextul în care premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Piaţa Obor se va închide, ca urmare a aplicării noilor măsuri.

Măsura închiderii se aplică târgurilor, în special piețelor închise, piețelor agroalimentare închise, a declarat Orban, la Digi 24.

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Cinci lucruri care te fac să slăbești în somn. Acestea topesc kilogramele nedorite
Dosarul Tudorache, vechi de 4 ani: 21 de întâlniri între intermediar şi denunţător, bănuieli de...
Rușii vor să combine leacul lui Putin, Sputnik V, cu vaccinul AstraZeneca, „pentru a spori...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
Descoperire TERIBILĂ în Siberia. „Nici nu pot descrie cât de MONSTRUOS este”
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Ingredientul din bucătărie care e fatal în cantități mari. Toți îl avem în casă, dar...
Tanti Elena, în vârstă de 103 ani, MAI PUTERNICĂ DECÂT CORONAVIRUSUL. Secretul femei
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Cum va fi pedepsit Dani Mocanu, după episodul cu leul rănit: „Mascații au venit în...
Inchide