CTP: „Domnul Bădulescu e doamna Firea rasă-n cap! Se comportă ca ea, cu același mahalagism, cu insulte, acuzații, tupeu maxim”

Redactor:
Dragos Tanase
CTP: „Domnul Bădulescu e doamna Firea rasă-n cap! Se comportă ca ea, cu același mahalagism, cu insulte, acuzații, tupeu maxim”
CTP a comentat vineri, la Digi 24, gestul viceprimarului Aurelian Bădulescu de la conferința de presă ținută de Nicușor Dan

Cristian Tudor Popescu (CTP) a comentat vineri seara, la Digi 24, gestul viceprimarului Aurelian Bădulescu de la conferința de presă ținută de Nicușor Dan, când l-a întrerupt de mai multe ori pe candidatul PNL la Primăra Capitalei. Jurnalistul spune că Bădulescu l-a relansat în cursa electorală pe Nicușor Dan, o prezență altfel destul de ștearsă.

Gazetarul a mai afirmat că Bădulescu putea să se așeze în rândul jurnaliștilor la conferința de presă și să pună întrebări, nu să apeleze la această formă de „terorism politic”.

CTP caracterizează intervenția ca fiind caraghioasă, viceprimarul încercând să se victimizeze, deși este mai solid decât Nicușor Dan și arată că Bădulescu a vrut „să torpileze conferința de presa, să nu-l lase să vorbească”.

„Filmul mi-a adus în minte imagini din Biologie, cu evoluția de la trilobiți și pești placodermi până la om. Trecerea de la maimuțele antropoide la om se face printr-o verigă numită pitecantrop. Prin erecția maimuței în două labe se ajunge la pitecantrop, apoi la om. Uitându-mă la ecran, văd o expunere a pitecantropului în erecție, în stânga (unde se afla Aurelian Bădulescu – n.r.) și, totuși, a lui homo sapiens în partea dreaptă (unde se afla Nicușor Dan – n.r.)”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Întrebat dacă Aurelian Bădulescu a fost trimis acolo de primarul Gabriela Firea, CTP spune că nu era nevoie.

„Dl. Bădulescu este d-na Firea rasă-n cap. Se comportă ca ea, cu același mahalagism până la cer, cu insulte, acuzații, tupeu maxim. O reprezintă, e chiar dna Firea”, a spus Tudor Popescu, amintind că viceprimarul are același comportament și în Consiliul General, unde „am văzut că insultă oamenii, urlă, nu-i lasă să vorbească”.

Cristian Tudor Popescu crede că episodul de vineri îi prinde bine lui Nicușor Dan, pentru că altfel nu ar fi vorbit nimeni despre conferința lui de presă.

„Azi dl. Nicușor Dan a avut noroc. Dl Bădulescu a reușit să se adreseze exclusiv celor din specia lui, pitecantropii din București. Oamenii de bun simț, care poate nici n-ar merge la vot acum, cred că se vor duce la vot, pentru a sancționa astfel de atitudini. (…) Nicușor Dan fost relansat, dacă nu se ducea dl Bădulescu, nu vorbea nimeni de conferința lui”, a mai spus CTP.

El a explicat și că Gabriela Firea trebuie să-și stabilească strategia de campanie în urma episodului de vineri.

„Rămâne de văzut ce atitudine va adopta dna Firea. Dl Bădulescu a setat confruntarea la nivelul ăsta, de bădărănie, dna Firea n-a zis nimic. Ce va face acum? Va fi un Aurelian Bădulescu cu plete blonde sau o să încerce o abordare mai soft, despre ce are de gând să construiască? Într-un fel, acum e silită de acest eveniment să-și stabilească clar strategia”, a mai afirmat jurnalistul.

Scandalul bilanțului administratiei Firea. Nicușor Dan: „A fost o încercare de a opri mesajul meu către bucureșteni” / Aurelian Bădulescu: „M-am pus la dispoziția partenerului de dialog pentru a răspunde anumitor acuzații”

Candidatul la Primăria Capitalei susținut de PNL-USR, Nicușor Dan, și-a instalat un pupitru pe un trotuar plin de gropi și bălți din Prelungirea Ghencea, unde a fost prezentant un bilanț critic al primarului Gabriela Firea.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a fost prezent la conferința de presă, contraargumentând datele prezentate de Nicușor Dan și afirmând că „pe Nicușor Dan l-au lăsat toți și nu se află în nicio majoritate”.
Schimb de replici între candidatul la Primăria Capitalei și viceprimarul Capitalei

La fața locului a ajuns și viceprimarul Capitalei, menționând că a venit la bilanț, pentru ca așa a considerat. Aurelian Bădulescu a venit cu o piesă de mobilier și i-a spus candidatului PNL-USR că a stat în dulap, moment în care un bărbat a venit să mute piesa de mobilier. Aurelian Bădulescu l-a întrebat pe Nicușor Dan dacă a ajuns să umble cu un bodyguard.

După ce Nicușor Dan a început conferința de presă, viceprimarul a intervenit de fiecare dată și l-a contrazis pe candidatul PNL-USR spunându-i: „Fals!”, „Mințiți!” sau „Nu este adevărat!”.

La mijlocul lunii mai, Nicușor Dan a explicat modul prin care dispar zeci de hectare de spațiu verde

Nicuşor Dan, candidatul susținut de PNL pentru Primăria Bucureștiului, a atras atenţia, în data de 17 mai, într-o conferință de presă, asupra faptului că proiectele Planurilor Urbanistice Zonale coordonatoare pentru sectoarele 1, 2 şi 5 ar conduce la dispariţia a zeci de hectare de spaţiu verde.

FOTO & VIDEO: Digi 24

Inchide