CTP, după discursul FURIBUND al lui Erdogan: „Nu mai sunt în stare decât să râd negru, Rusia și Turcia vor să-și refacă imperiile”

CTP, după discursul FURIBUND al lui Erdogan: „Nu mai sunt în stare decât să râd negru, Rusia și Turcia vor să-și refacă imperiile”
Publicat: 29/10/2023, 13:06
Actualizat: 29/10/2023, 13:38

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu reacționează după discursul furibund al președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, în timpul unui miting pentru susținerea palestinienilor. 

Statele cu trecut de imperii vor dori întotdeauna să le reînvie: Rusia, Imperiul Țarist, Iran, Imperiul Persan, Turcia, Imperiul Otoman, a notat Cristian Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook.

Până și actualii pekinezi, a mai scris jurnalistul, Austria și Ungaria, ”latră cu gândul la Imperiul Kakania”.

Sultanul Erdogan, pronunțând fraza: «Vreți război între semilună și cruce?», a declanșat Jihadul în toată lumea. Nu numai evreii trebuie atacați și uciși, de la fașă, la barbă albă, oriunde s-ar afla, ci și creștinii, cruciații, ghiaurii: «Vom răspândi focul din inimile noastre pentru Gaza».

Turcia nu va trimite trupe în Gaza, nu va ataca Israelul, dar musulmanii, din Pakistan până în America, sunt mobilizați să înjunghie, să decapiteze, să împuște, să arunce în aer. Căci, «Hamas nu sunt teroriști, sunt luptători pentru libertate».

În textul precedent, descriam secvența de la granița Iordania-Irak, din primul război al Golfului, ca simbol al puternicei legături transnaționale, mondiale între musulmani. Pe asta se bazează Erdogan, încercând să ridice strada islamică împotriva Occidentului, dar și a conducerilor arabe moderate, ca acelea din Egipt și Iordania, sau chiar Autoritatea Palestiniană.

Antievreism. Antiamericanism. Până aici au mers Iranul și uneltele sale. Erdogan plusează, aliniindu-se lui Putin: dușmanul este Occidentul. Nu numai Israelul trebuie distrus, loviți și în țările Crucii. Indiferent cum își imaginează NATO relația cu membrul său Turcia, impulsul ucigaș pe care l-au trimis răgetele lui Erdogan nu știu cum și când va putea fi oprit.

În acest moment, nu mai sunt în stare decât să râd negru. Rusia și Turcia vor să-și refacă imperiile. România a fost în ambele. Prin urmare, în ce ne privește, Putin și Erdogan trebuie să scrie niște procente pe șervețel”, a transmis jurnalistul Cristian Tudor Popescu după discursul președintelui Turciei.

Recep Tayyip Erdoğan, noi declarații controversate

Recep Tayyip Erdoğan a făcut noi declarații controversate, după ce, cu o zi în urmă s-a adresat țărilor occidentale, acuzând o complicitate a acestora, în privința conflictului dintre Israel și Hamas.

Anterior, președintele Erdoğan a declarat că administrația israeliană a comis un masacru brutal împotriva palestinienilor, folosind șocul, pe care l-a experimentat ca scuză. (declațiile controversate AICI)

În contextul declarațiilor acide ale liderului turc, autoritățile israeliene anunță, prin vocea ministrului de Externe, că au decis rechemarea unor diplomați din Turcia, cât și reevaluarea relațiilor cu Ankara.

„Având în vedere declarațiile grave venite din Turcia, am ordonat întoarcerea reprezentanților diplomatici de acolo pentru a efectua o reevaluare a relațiilor dintre Israel și Turcia”, a declarat ministrul Eli Cohen.


Citește și:

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, mesaj șocant: „VOM FORȚA NATO să-și consume potențialul militar și economic pentru un război cu noi”

„În Gaza, ordinea publică începe să se destrame” | Mii de palestinieni au spart depozitele UNRWA, au sustras făină și produse de bază

Președintele Iranului AMENINȚĂ: „Mișcările Israelului au depășit liniile roșii, ar putea forța pe toată lumea să ia măsuri”

Yossi Cohen, ex-director MOSSAD: „Nu putem aștepta, negocierile pentru eliberarea ostaticilor pot continua și dacă Israelul atacă Hamas în Fâșia Gaza”

Președintele Crucii Roșii, despre situația umanitară din Gaza: „Un EȘEC CATASTROFAL pe care lumea nu trebuie să îl tolereze”

Hamas caută opt OSTATICI RUȘI din Gaza, la cererea Moscovei: „Îi vom găsi și elibera, privim Rusia ca fiind cel mai apropiat PRIETEN al nostru”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
ITP de două ori pe an. S-a schimbat legea în România pentru aceste vehicule
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Declarația șocantă a tinerei care și-a văzut tatăl ucis în sectorul 6 din Capitală pentru...
BANCUL ZILEI. Un bătrân vine la preot să se spovedească: - Părinte, am păcătuit, îi...
Care este legătura dintre hormonul de stres din timpul sarcinii și IQ-ul copilului?
×