Cuc, acuzații la adresa premierului Orban: Degeaba mergeți pe șantier… În cazul Magistralei 5 a metroului, Guvernul a capitulat în fața constructorului

Cuc, acuzații la adresa premierului Orban: Degeaba mergeți pe șantier... În cazul Magistralei 5 a metroului, Guvernul a capitulat în fața constructorului
Publicat: 23/11/2019, 12:24

„Degeaba mergeți pe un șantier domnule Prim- Ministru Orban, doar la plimbare, dacă în loc să apărați interesele statului plecați cu ideile constructorului care va găsi totdeauna scuze pentru slaba mobilizare și, pe langă asta, va mai da și statul în judecată pentru fonduri suplimentare (așa zisele claim-URI). Ca să elucidăm misterul (chiar și pentru dumneavoastră) Magistralei 5 : voi publica, in perioada următoare, calendarul primit de la antreprenor, care plănuise inclusiv o vizită la începutul lunii Noiembrie și punerea trenului pe șine, în 6 statii din magistrala 5, dar și punerea în circulație a metroului, la sfârșitul acestui an.

Ce vrea să ascundă guvernul care nu își asumă nimic? Vă spun eu: între stațiile Drumul Taberei 34 și Parc Drumul Taberei există unele puțuri, chipurile problemă apărută la începutul lunii noiembrie. Realitatea este că știau de la începutul anului de aceasta situație, dar nu au avut curaj să avanseze un termen, iar acum solicită, suplimentar, încă 6 luni. Au solicitat în mod repetat prelungirea contractului, dar Metrorex a refuzat și le-a cerut să respecte termenul de punere în circulație și anume finalul lunii decembrie 2019 (există o bogată corespondență în acest sens).

Prin capitularea de astăzi, în fața constructorului, a lui Ludovic Orban se vor întâmpla 2 lucruri : prelungirea termenului de dare în folosință, pentru anul viitor; crearea premiselor ca statul român să plătească suplimentar desi, culmea, întârzierea la acest proiect este colosală! Dacă erați români adevărați rămâneați fermi pe poziție și nu ignorați adresele semnate, prin care statul român era protejat și firma era obligată să respecte termenul de dare în folosință. Felicitări ! Ati bifat 2 „succesuri” : ați prelungit și termenul și veți mai pierde și niște bani ! Dar ce contează pentru voi, doar plătesc românii !!! Să vă mai dau un pont (gratis) Metrorex decide în contract, nu firma constructoare, cu atât mai mult cu cât acest proiect este din 2011. În această situație Metrorex își poate exercita dreptul de a cere firmei constructoare să-l finalizeze cât mai repede”, spune Cuc.

Premierul Ludovic Orban, a declarat vineri, după vizita de pe Magistrala 5 Eroilor-Drumul Taberei, că aceasta va putea fi folosită în iunie 2020. „Au existat probleme de diferite naturi la stația Parcul Drumul Taberei”, a spus acesta. „Conform celor discutate cu conducerea Metrorex, directorii companiilor care au contracte cu metroul pentru finalizarea acestui obiectiv de investiții, practic metroul poate fi dat în folosință anul viitor, aproximativ în luna iunie. Astea sunt angajamentele care sunt luate de constructori. Am convingerea în moemntul de față că constructorii au toate condițiile pentru a finaliza lucrările în termenele care au fost convenite, atât condițiile procedurale, cât și condițiile contractuale și financiare pentru a putea finaliza la termen”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a justificat întârzierile prin problemele apărute la stația de metrou Parcul Drumul Taberei și la stația Academia Militară. „Din stațiile de metrou, mai sunt 4 stații care trebuie finalizate, au existat probleme de diferite naturi la stația Parcul Drumul Taberei unde au fost necesare lucrări de deviere, unde am înțeles că a existat o întârziere din cauza imposibilității de a avea acces la Parcul Drumul Taberei care era în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene. De asemenea mai e o problemă tehnică legată de coborârea nivelului pânzei de apă freatică între stația Parcul Drumul Taberei și Drumul Taberei. De asemenea, trebuie finalizate lucrările la stația eroilor și la stația Academia Militară, unde sunt necesare și lucrări de altă natură”, a explicat Orban.

Fostul ministrul al Transporturilor, Răzvan Cuc și fostul director Metrorex, Marin Aldea au anunțat în timpul mandatelor că Magistrala 5 va putea fi dată în trafic în decembrie 2019.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”