Culisele predării celui mai violent infractor de lângă București. Cum a vrut Costi Litrașu să-și cumpere libertatea cu 1.000.000 de euro! (EXCLUSIV)

Publicat: 08/09/2020, 19:24
Actualizat: 06/04/2021, 16:06

Considerat unul dintre cei mai periculoși interlopi ilfoveni, Costeluș Litrașu ar fi încercat să-și negocieze libertatea, pentru o sumă fabuloasă. Timp de aproximativ o lună și jumătate, acesta ar fi ținut permanent legătura cu autoritățile prin intermediul unuia dintre avocații săi. Tot cu ajutorul apărătorului, liderul interlop ar fi luat legătura și cu Liviu Iordan, căruia i-ar fi propus o afacere care, la prima vedere, ar părea una de nerefuzat.

Costel Constantin Raiciu, zis Litrașu, a ieșit pentru prima dată în evidență în urmă cu 13 ani, când s-a implicat într-o tentativă de omor, care, la vremea respectivă, a zguduit opinia publică prin ferocitatea de care dăduse dovadă.

Atunci, ajutat de mai mulți apropiați, Costeluș atacase un om care îl amenințase pe tatăl său, zis Fane Litrașu, cu un cuțit. Atunci, atacatorul a fost bătut cu o asememena bestialitate, încât aproape toate oasele îi fuseseră fracturate. Ulterior, agresorii l-au urcat într-o mașină și l-au aruncat în fața unui spital.

De cum a ieșit din închisoare, Litrașu s-a implicat în noi lupte de stradă, care au culminat cu scandalul din în seara zilei de 23 iulie. Atunci, gruparea condusă de Costeluș Litrașu, sau Mucea, cum i se mai spune, a atacat doi bărbați dintr-o grupare rivală.

Este vorba despre Liviu Iordan, care era însoțit de prietenul său Călin Pană, culmea, chiar văr primar cu Litrașu. Dacă Pană a scăpat mai ieftin Iordan, adevărata țintă a bătăușilor, a fost linșat.

Imediat după acest scandal, Costeluș Litrașu a fugit și a dispărut fără urmă. În timp ce era arestat în lipsă, pentru tentativă de omor, victima lui, Liviu Iordan, s-a externat pe propria răspundere și a plecat în străinătate unde a făcut o operație estetică de refacere facială.

Potrivit unor surse judiciare, liderul interlop a ținut legătura cu autoritățile prin intermediul avocatului său, căruia îi dădea indicații din ascunzătoare.

Astfel, Litrașu a fost reprezentat de avocat la fiecare termen de judecată. În plus, acesta ar fi luat legătura cu Iordan și ar fi ridicat prețul împăcării până la nivelul sumei de 1.000.000 de euro. Nici așa nu ar fi avut succes, în condițiile în care, spun sursele citate, Liviu Iordan ar fi refuzat orice înțelegere.

Cum și-a „negociat” predarea Costeluș Litrașu

Având în vedere faptul că, din cauza gravității incidentului, dosarul fusese preluat de Parchetul General, fugarul a început să trimită, prin intermediul avocaților, mesaje prin care anunța că intenționează să se predea.

Ca umare, luni seară, avocatul său l-a sunat pe unul dintre ofițerii Direcției de Investigații Criminale a IGPR și a anunțat ora la care clientul lui va veni la sediul instituției pentru a se pune la dispoziția anchetatorilor.

Judiciariștii IGPR l-au preluat pe acesta și, după ce au făcut un proces verbal, l-au dus la Arestul Central al Poliției Capitalei.

Sursele citate au afirmat, pentru Gândul.ro, că acesta nu a oferit detalii cu privire la locul în care a stat ascuns și persoanele care l-au ajutat, însă va fi audiat în zilele care urmează.

În drum spre sediul Poliției Române, Costeluș Litrașu a făcut un ultim live pe Facebook, în care și-a luat la revedere de la prietenii săi și le-a mulțumit celor care i-a fost alături.

Sursele Gândul.ro au afirmat că acesta încearcă să-i convingă pe ancehatori că l-a atacat pe Iordan pentru a-și proteja viața, în condițiile în care acesta îl atacase cu un cuțit cu puțin țin timp înainte de bătaia sângeroasă din 23 iulie.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”