Cum a sedus-o Mihail Boldea pe procuroarea Agheniței. „Sincer îndrăgostită”, aceasta l-a chemat la DNA Galați de 71 de ori în șapte luni

Cum a sedus-o Mihail Boldea pe procuroarea Agheniței. Sincer îndrăgostită, aceasta l-a chemat la DNA Galați de 71 de ori în șapte luni
Publicat: 03/04/2013, 10:16
Actualizat: 28/07/2014, 17:52

Mihail Boldea a sedus-o pe procuroarea Mihaela Agheniței, în timpul unei anchete în care era martor denunțător, iar magistratul „s-a îndrăgostit sincer” de fostul deputat, motiv pentru care l-a chemat la DNA Galați în medie de zece ori pe lună, timp de șapte luni, potrivit unor surse judiciare.

Procuroarea Mihaela Agheniței, de la Parchetul Tribunalului Brăila, care a fost detașată temporar la Direcția Națională Anticorupție (DNA) Galați și a trimis în judecată două persoane pentru trafic de influență, într-un dosar în care fostul deputat Mihail Boldea a fost martor denunțător, este urmărită penal pentru favorizarea infractorului. Începerea urmăririi penale a fost dispusă în 22 martie de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Galați.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că în cadrul cercetărilor din dosarul DIICOT au rezultat și „aspecte de natură sentimentală” între fostul deputat Mihail Boldea și procuroarea Mihaela Agheniței.

„În cadrul cercetărilor efectuate în dosarul DIICOT – Serviciul Teritorial Galați au rezultat și aspecte de natură sentimentală dintre magistratul procuror Agheniței și martorul denunțător Boldea Mihail, atât din perioada anterioară cât și apoi după data de 27 martie 2012, data încarcerării în arestul IPJ Galați urmare a luării măsurii arestării preventive în dosarul 88/DP/2009 al DIICOT – Serviciul Teritorial Galați”, potrivit actelor din dosarul în care este cercetată penal procurorarea Agheniței, au spus sursele citate.

Conform acestor documente, s-a stabilit că, în timpul audierilor care au avut loc la sediul DNA Galați, între procurorul Mihaela Agheniței și Mihail Boldea „s-a dezvoltat o relație sentimentală, care a condus la încălcarea dispozițiilor legale de către învinuită în efectuarea instrucției penale, cu scopul vădit de a-l ajuta pe denunțător, pentru a i se putea aplica prevederile referitoare la reducerea la jumătate a cuantumului pedepsei previzibilă a-i fi aplicată acestuia în cauza dedusă judecății prin rechizitoriul 88/DP/2009 (dosarul de crimă organizată în care Boldea a fost deja deferit justiției de procurorii DIICOT și care este judecat la Curtea de Apel Iași – n.r)”.

Procuroarea era „sincer îndrăgostită”

Sursele judiciare au precizat că în aceste documente se arată că procuroarea Agheniței era „sincer îndrăgostită” de fostul deputat, care ar fi reușit „performanța” de a o seduce.

„Numitul Boldea Mihail a sedus-o pe învinuita Agheniței Mihaela, între cei doi existând o puternică relație de natură sentimentală, mai exact magistratul procuror fiind îndrăgostit sincer de acesta”, au menționat anchetatorii în actele din dosarul în care procuroarea este cercetată penal.

Potrivit surselor citate, în urma informațiilor provenite de la Centrul de Reținere și Arest Preventiv (CRAP) Galați a rezultat că Boldea a petrecut aproximativ cinci-șase ore pe zi în cabinetul procuroarei Mihaela Agheniței, în medie acesta fiind chemat la sediul DNA Galați de către magistrat de aproximativ zece ori pe lună.

„Ca urmare a acestui fapt, magistratul procuror Agheniței Mihaela a dispus citarea numitului Boldea Mihail în mod repetat la sediul DNA – Serviciul Teritorial Galați, sub pretextul efectuării de activități procedurale în dosarul în care este cercetat și în denunțurile formulate de acesta, cei doi petrecând în medie 5-6 ore pe zi în biroul magistratului. Menționăm că în urma verificărilor efectuate s-a constatat că în intervalul aprilie – noiembrie 2012, numitul Boldea Mihail a fost prezent la sediul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați de 71 de ori, ceea ce constituie practic 15 săptămâni lucrătoare, timp petrecut în exclusivitate în compania magistratului procuror Agheniței Mihaela”, mai arată sursele citate, care redau din documentele dosarului de la DIICOT.

Totodată, sursele citate au precizat că, „pentru a facilita întâlnirile lor și a obține satisfacție în plan sentimental”, procuroarea Agheniței a dispus ca Mihail Boldea să nu fie transferat în Penitenciarul Galați, după întocmirea rechizitoriului DIICOT prin care Boldea a fost trimis în judecată pentru crimă organizată.

La acel moment, Mihaela Agheniței a hotărât reținerea lui Boldea în continuare în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Galați, pe motiv că are nevoie de acesta la dispoziția sa, pentru a-l audia în cauzele repartizate în lucru.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a anunțat marți că Mihaela Agheniței este urmărită penal pentru favorizarea infractorului.

„În sarcina acesteia s-a reținut faptul că, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu intenție, a instrumentat un dosar penal în care a dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 257 alin. 1 C .p. cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000, în scopul asigurării beneficiului dispozițiilor art. 19 din Legea nr. 682/2002, inculpatului Boldea Mihail, anterior trimis în judecată, prin rechizitoriul DIICOT – Serviciul Teritorial Galați”, potrivit DIICOT.

La solicitarea DIICOT, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviințat, în 25 martie, percheziția domiciliară și corporală a Mihaelei Agheniței, care a fost făcută o zi mai târziu.

Totodată, în 29 martie a fost încuviințată și percheziția informatică asupra mediilor de stocare a datelor și sistemelor informatice ridicate cu ocazia perchezițiilor făcute la domiciliul și reședința procurorului, aceasta urmând să fie efectuată.

Mihail Boldea a fost trimis în judecată la sfârșitul lunii iunie 2012, de către procurorii DIICOT – Serviciu Teritorial Galați, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Alături de Boldea, în dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Potrivit procurorilor, inculpații au acționat sub coordonarea liderului grupării, Mihail Boldea.

„Membrii grupării, printre care Bolboceanu Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galați și Luchiniuc Aurica, fost arbitru din cadrul Curții de Arbitraj Galați, identificau terenuri și imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galați, proprietatea Consiliului Local Galați sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. În acest scop, inculpații au utilizat hotărâri judecătorești falsificate sau pronunțate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunțate în fals. Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terțe persoane, cumpărători de bună credință, modalitate în care obțineau beneficii financiare substanțiale”, au precizat procurorii DIICOT.

VREMEA în țară și în București. Când se opresc ploile‏

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
De ce trebuie să țină cont seniorii atunci când vine vorba de majorarea pensiilor. Află...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Anunț pentru cei care primesc PENSIA PRIN POȘTĂ. Este informația momentului pentru milioane de pensionari
Vica Blochina, în pragul sinuciderii. Ce a făcut fiul ei cu Pițurcă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
"A tăiat acea bucată de intestin, de 12 centimetri, unde se afla tumora". Dan Ciotoi,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un râs îngropat alături de patru câini, datând din Epoca Romană, îi nedumerește pe arheologi