Cum afectează Covid-19 organismul în funcție de tipul de sânge. Noile descoperiri ale oamenilor de știință

Cum afectează Covid-19 organismul în funcție de tipul de sânge. Noile descoperiri ale oamenilor de știință
Descoperirea medicilor: Cum afectează Covid-19 organismul în funcție de tipul de sânge Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ
Publicat: 18/07/2020, 09:48
Actualizat: 06/04/2021, 18:57

Oamenii de știință au împărțit în șase categorii simptomele manifestate de persoanele infectate cu noul coronavirus.

Majoritatea oamenilor se încadrează într-una din cele patru grupe de sânge – A, B, AB sau O.

Studiileau arată că tipul de sânge afectează felul în care coronavirusul se dezvoltă în organism. În același timp, alte studii mai sugerează că persoanele cu tip A pot avea un risc mai mare de a contracta Covid-19 și de a dezvolta simptome severe, în timp ce persoanele cu sânge de tip O pot avea un risc mai mic, scrie CNN.

Ce spun oamenii de știință

Cercetătorii de la Spitalul General din Massachusetts și Spitalul Beth Israel Deaconess au publicat joi un studiu care arată că nu există nici o dovadă că tipul de sânge contează dacă cineva dezvoltă simptome severe dintr-o infecție cu coronavirus.
Alte cercetări anterioare indică faptul că anumite grupe de sânge pot afecta vulnerabilitatea la alte boli, inclusiv cancerul.

De ce contează

De ce avem tipuri de sânge diferite și la ce scop servesc este încă necunoscut în mare parte și se știe foarte puțin despre legăturile dintre tipurile de sânge cu virușii sau bolile.

Descifrarea rolului pe care îl joacă tipurile de sânge i-ar putea ajuta pe oamenii de știință să înțeleagă mai bine riscul de boală pentru persoanele din diferite grupe de sânge.

Specialiștii asociază o grupă de sânge cu riscul mai redus de infectare cu noul coronavirus

Persoanele cu grupa sanguină 0 au riscuri mai reduse de a se infecta cu noul coronavirus şi de a fi spitalizate, arată un studiu efectuat de compania 23andMe, specializată în teste genetice.

Datele preliminare ale studiului asupra a 750.000 de participanţi arată că persoanele cu grupa sanguină 0 prezintă o probabilitate mai redusă cu 9%-18% de a se infecta cu noul coronavirus. Persoanele care au fost expuse virusului – inclusiv angajaţi medicali şi din serviciile de intervenţie – au prezentat şanse mai mici cu 13%-26% de a se infecta, potrivit datelor obţinute, care nu au fost încă revizuite sau publicate în jurnale ştiinţifice, informează cotidianul Financial Times.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase