Cum arată blindatul austriac ce poate da fiori protestatarilor și ultrașilor. „L-am adus pentru Jandarmerie”. IMAGINI spectaculoase

Publicat: 17/05/2018, 16:40
Actualizat: 25/03/2019, 20:58

„Este un vehicul HMV 1 ( High Mobility Vehicle – vehicul cu mobilitate avansată -n.r.) blindat, care poate transporta 8 persoane în spate și două în față. Are transmisie integrală, independentă, complet blindată și poate fi utilată cu foarte multe accesorii. Poate fi utilzată de forțele armate, de poliție, jandarmerie și se folosește la intervenții rapide în caz de conflict”, a declarat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, Sebastian Pop, administratorul subsidiarei din România a companiei austriece Achleitner.

Potrivit acestuia, mașina este produsă în Austria, dar are și componente românești produse de Automecanica Mediaș.

„Versiunea de bază a acestui vehicul pleacă de la 450.000 de euro și poate urca până la 700.000 de euro. Are 12 tone, iar până acum, la această expoziție, și Armata și Jandarmieria s-au arătat interesate de acest produs. Pentru ei am și adus-o și am organizat și un test”, mai declară Sebastian Pop.


Până pe 18 mai, la complexul expozițional ROMAERO, are loc a șaptea ediție a Expoziției Internaționale dedicată Industriei Aeronautice, Apărării, Securității Naționale, Securității Cibernetice și Securității Private (BSDA), care reunește peste 200 de firme din 24 de țări.

Pe pagina oficială a evenimentului, organizatorii anunță că ediția din acest an a BSDA reunește peste 200 de expozanți din 24 de țări, care aduc cele mai noi și performante tehnologii din domeniul apărării și securității terestre, aeriene și maritime.

Alături de prezentarea exponatelor, programul evenimentului include și numeroase demonstrații practice, privind funcționarea tehnologiei.

De asemenea, în cadrul expoziției a fost lansat, joi, și Monitorul Apărării, care aparține trustului MEDIAFAX.

Monitorul Apărării și Securității este o publicație on-line (www.monitorulapararii.ro), care reunește informații, monitorizări și analize din domeniile apărării, ordinii publice și securității naționale și internaționale.

Monitorul Apărării și Securității are secțiuni dedicate pentru bugete, echipamente militare, legislație, război informațional, securitate cibernetică, organizații internaționale, crize internaționale, ordine publică.

Monitorul Apărării și Securității beneficiază de analize originale, în care se regăsește expertiza unor reprezentanți ai elitei militare între care generalul (r) Ștefan Dănilă, fost șef al Statului Major General al Armatei României, generalul (r) Sergiu Medar, fost șef al Comunității Naționale de Informații, generalul (r) Ștefan Oprea, fost reprezentant militar al României la NATO și Uniunea Europeană, generalul (r) Cristian Dincovici, fost șef al Direcției de Informații Militare.

Monitorul Apărării și Securității va fi disponibil pe bază de abonament, separat sau împreună cu alte produse de subscripție ale MEDIAFAX Group.

Monitorul Apărării și Securității poate fi accesat la adresa web www.monitorulapararii.ro.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult