Cum arată Maria Băsescu, la 6 ani de când fostul președinte a părăsit Palatul Cotroceni FOTO

Redactor:
Gandul

Maria Băsescu a rămas mereu o prezență discretă în viața fostului președinte Traian Băsescu.

Chiar dacă soțul ei deținea cea mai înaltă funcție în stat, Maria Băsescu a rămas modestă și a avut întotdeuna cuvintele la ea, când a fost abordată de presă.

Cum arată astăzi fosta Prima Doamnă a României? Deși este mamă a două fete, bunică a patru nepoți și soția fostului președinte, Maria Băsescu își păstrează frumusețea și naturalețea.

O căsnicie de durată. Traian, plecat des pe mare

Căsnicia trainică dintre Traian și Maria a început în 1975, pe când aceasta lucra în turism, pe litoral. După mariaj, Maria a devenit casnică și a recunoscut că i-a fost greu când Băsescu pleca pe mare pentru perioade lungi, fiind căpitan de navă.

„Și îmi plăcea foarte mult (n.r. să facă turism), pentru că totdeauna mi-au plăcut societatea, oamenii. Să fie mulți oameni în jurul meu. Mai târziu am ajuns închisă între patru pereți. Am stat foarte mult singură. E adevărat, la început am încercat să dau fetița la creșă, dar nu se adapta. Era mereu bolnavă și nu mânca. Așa că am rămas acasă. Singură. Soțul meu pleca mereu pe mare”, a povestit Maria Băsescu.

Nimic nu trădează momentele dificile prin care a trecut fosta Primă Doamnă, deoarece, la 67 de ani, arată impecabil.

Maria Băsescu: Ne-am dorit să avem un băiat

Maria Băsescu a declarat, într-un interviu din 2012, că ea și soțul ei și-au dorit foarte mult să aibă un băiețel, dar acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că Traian Băsescu naviga în perioada în care erau tineri, adăugând că acum își dorește foarte mult să devină bunică.

Maria Băsescu a declarat, miercuri, că ea și soțul ei și-audorit foarte mult să aibă un băiețel, dar acest lucru nu s-aîntâmplat, pentru că Traian Băsescu naviga în perioada în care erautineri, adăugând că acum își dorește foarte mult să devinăbunică.

Maria Băsescu a participat miercuri, când se sărbătorește Ziua Copilului, la recepția organizată la Potigrafu (județul Prahova) laun an de la botezul prințului Carol Ferdinand, fiul prințului Paul și al prințesei Lia.

„Ne-am dorit foarte mult să avem un băiețel, dar, dacă soțul meua navigat în perioada când eram tineri, nu s-a întâmplat. Soțul meua dorit foarte mult să mai avem un copil”, a declarat Maria Băsescu la acest eveniment.

În acest context, ea a precizat că le-a spus fiicelor sale,Ioana și Elena, că își dorește foarte mult un nepot.

„Le-am spus că vreau să fiu bunică”

„Le-am spus fetelor mele – cred că o să vă șocheze -, nu știu,se mărită, nu se mărită, dar să facă un copil cât mai curând. (…)Doresc să devin bunică”, a spus Maria Băsescu.

Totodată, ea a afirmat: „Ioana a spus că s-a măritat o dată și nu-imai trebuie, cea mică spune «Uite ce-a pățit Ioana, deci nu-mitrebuie». «Atunci faceți un copil, să aveți și voi pe cineva maitârziu»”.

Maria Băsescu și-a amintit de copilăria fetelor sale, cândacestea îi ofereau desene și aplicații de ziua mamei, în specialIoana. Totodată, ea a spus că fetele ei, când erau mici, participaula concursuri de desene pe asfalt și erau foarte emoționate, iarIoana a câștigat un astfel de concurs.

De altfel, printre darurile frecvente dorite de fete se număraucărțile de colorat, a adăugat Maria Băsescu. „Ele știau cam tot cese găsea la librărie pe vremea aia (….) Jucăriile nu erau atât desofisticate ca acum”, a spus ea.
Prima doamnă a mai mărturisit că a încercat să le fie prietenăfiicelor sale, dar, „uneori, e mai importantă gașca decâtpărinții”.

Maria Băsescu le-a urat de 1 Iunie tuturor copiilor „multăsănătate” și „o viață mai bună”. Ea a avut un mesaj și pentrupărinți, spunând că aceștia trebuie să fie mai apropiați de copiiilor, dar, din păcate, nu mai au mult timp liber.

Soția președintelui Traian Băsescu participă în continuare larecepția organizată la clubul Selas Golf & Polo Club dinPotigrafu (județul Prahova), cu ocazia împlinirii unui an de labotezul prințului Carol Ferdinand. Prima doamnă este onorată încadrul evenimentului, ea fiind nașa de botez a prințului CarolFerdinand.

Maria Băsescu a venit neînsoțită de soțul ei la eveniment și aprecizat că miercuri, înainte de această recepție, a participat lao acțiune organizată de o fundație care protejează caii abandonați,eveniment la care au participat foarte mulți copii.

În ceea ce îl privește pe prințul Carol Ferdinand, Maria Băsescu a spus că i-a adus o jucărie pentru vârsta lui, frumos colorată și care scoate zgomote. Ea i-a urat, totodată, copilului să fiesănătos și cuminte. De altfel, ea a precizat că se vede des cuprințul Carol Ferdinand. „L-am văzut de multe ori, de la perioadacând mergea de-a bușilea și avea o viteză fantastică pe sub mese,pe sub scaune, peste tot. După aceea, au început primii pași,nesiguri și apoi a început să alerge”, a spus Maria Băsescu.

Întrebată dacă vrea să-l învețe pe prințul Carol Ferdinand săcălărească – aceasta fiind una dintre pasiunile soțieipreședintelui -, Maria Băsescu a spus că încă nu vrea să facă acestlucru. „I-am cumpărat un căluț de jucărie și îi place. Are ofotografie pe un cal. Peste câțiva ani, cred că o să ia contact cuun cal adevărat. O să fiu instructorul lui”, a spus, râzând, MariaBăsescu.

A văzut doi cai pe care i-a mângâiat

De altfel, în cadrul evenimentului de la Potigrafu, Maria Băsescu s-a dus să vadă doi cai și i-a mângâiat.

Pe de altă parte, întrebată dacă le-a cumpărat vreun cadoufiicelor sale, Ioana și Elena, de 1 Iunie, Maria Băsescu a răspunsnegativ. „Fetele mele sunt mari”, a explicat ea.
Totodată, răspunzând unei alte întrebări referitoare la amintiriledin copilăria ei, Maria Băsescu a spus: „E mult de atunci, am 60 deani. Copilăria e frumoasă, fără griji”. Totuși, ea a precizat căîși amintește că jocurile erau diferite atunci. „Ne alergam. Nejucam de-a v-ați ascunselea”, a mai spus ea.

La recepția de miercuri participă câteva zeci de invitați,ambasadori – printre care cei ai Ungariei, Argentinei, Venezuelei,Chinei, Malaysiei, Rusiei și Emiratelor Arabe Unite -, dar și prieteni ai cuplului princiar, printre care Monica Tatoiu, uniidintre ei veniți împreună cu copiii.

Aceștia s-au bucurat de un recital susținut de Narcis IustinIanău, participant la show-ul „Românii au talent” de la Pro TV,care a interpretat „Ave Maria” de Franz Schubert. Totodată, soprana Felicia Filip a susținut un recital, acompaniată de pianista IoanaMaxim. În momentul în care s-a cântat „La mulți ani”, Feliciei Filip i s-a alăturat pe scenă Narcis Iustin Ianău.
Recepția se va încheia cu o demonstrație de călărie cu sărituripeste obstacole.

Evenimentul organizat miercuri este cu atât mai semnnificativ, potrivit prințului Paul, cu cât se „celebrează un an de la botez”,care a fost primul botez regal în ultimii 90 de ani, în România.

Carol Ferdinand s-a născut pe 11 ianuarie 2010, la Maternitatea ”Regina Maria” din București și a fost botezat pe data de 22 mai2010, în religia ortodoxă.

Pe 9 ianuarie 2011, părinții prințului Carol Ferdinand – Prințul Paul și Prințesa Lia – și nașii – Traian Băsescu și Maria Băsescu -au sărbătorit ceremonia de „tăiere a moțului”, șeful statului oferindu-i copilului pixul său Mont Blanc, dar și jucării șihăinuțe.

Pe 11 ianuarie 2011, când a împlinit un an, prințul Carol Ferdinand a primit cadou cu ocazia aniversării sale un jilț regal,decorat cu ornamente aurii, și o gentuță Louis Vuitton.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Mașina anului 2021. Modelul electric cu care Volkswagen a câștiga marele premiu
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Horoscop 12 mai 2021. Zodia care beneficiază de capital puternic: va face alegeri inspirate
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide