Cum au ajuns câțiva ruși să se omoare între ei, într-un bar din Herson. Militarii ruşi au tras cu mitraliera în doi agenți FSB

Cum au ajuns câțiva ruși să se omoare între ei, într-un bar din Herson. Militarii ruşi au tras cu mitraliera în doi agenți FSB
Sursă Foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 31/08/2022, 22:27
Actualizat: 31/08/2022, 22:28

Un incident halucinant s-a petrecut în urmă cu o lună în Herson, acolo unde câțiva militari ruși s-au împușcat între ei. Ar fi fost vorba despre un conflict spontan între soldații armatei ruse și agenții serviciului de informații FSB. În urma incidentului trei ruși au murit, iar alți doi au fost transportați la spital cu răni grave.

Departamentul de Investigații Militare din Rusia se confruntă cu un caz dubios în care militarii ruşi au deschis focul asupra unor agenţi FSB.

În urma incidentului, trei ruşi au murit, iar alţi doi au fost transportaţi la spital cu răni grave. Totul s-ar fi întâmplat pe 19 iunie, într-un bar din Herson.

Doi dintre agenții FSB și unul dintre soldați au murit în urma incidentului, în timp ce ceilalți doi, un agent FSB și al doilea soldat rus, se află în stare gravă la un spital din Crimeea ocupată.

Când Viktor Zolotov, directorul Gărzii Naționale ruse, a prezentat informarea sa periodică cu privire la situația operațiunilor militare din Ucraina, în fața dictatorului rus, una dintre remarcile sale a ieșit în relief: „Vreau să accentuez, în special, că simțim sprijinul populației în teritoriile eliberate”, i-a spus Zolotov unui Putin care privea împietrit spre el.

În realitate, Rusia se străduiește cu greu să obțină sprijinul propriilor soldați, cu atât mai puțin al ucrainenilor împotriva căruia au pornit sângerosul război care durează deja de peste o jumătate de an.

Armata rusă se confruntă cu insubordonarea militarilor

Schimbul de focuri, care este acum investigat de Departamentul de Investigații Militare, este unul dintre cele mai recente exemple de probleme grave cu care se confruntă armata invadatoare în Ucraina.

Informații despre cantitățile mari de alcool consumate de soldații ruși apar frecvent, iar moralul rușilor pare că e tot mai mic în condițiile în care războiul se lungește, iar dictatorul de la Moscova nu reușește nici să-și atingă obiectivul primar de a ocupa complet Donbasul, cu atât mai puțin cel de a decapita conducerea politică a Ucrainei.

În Herson, mai ales, invadatorii au fost constant țintele activităților de gherilă ale armatei  ucrainene, inclusiv asasinate și ambuscade.

La începutul acestei luni, un post de televiziune cita un jurnalist local ucrainean care relata că în suburbiile din Herson soldații ruși „fac paradă beți criță, cu o sticlă de băutură în mână și cu o mitralieră în cealaltă”.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Care a fost cea mai mare dorință a lui Stephan Pelger. Avea deja actele depuse,...
GALERIE FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Drăgoi, cea mai frumoasă înotătoare! A câștigat Miss California...
Controverse în Rusia după ce o mamă de 34 de ani a fost desemnată cea...
Cum arată celebrul posterior al lui J.Lo în realitate, fără Photoshop. Vedeta are 53 de...
Lovitura dată de doi soţi din Suceava, după ce au adus recolta din Olanda. Produc...
”Spionaj”: Ce au spus mecanicii în absența șoferului, camera de bord era pornită! VIDEO
Calendar ortodox 11 iunie 2023. Ce sărbătoare este duminică?
Cum ar fi reușit mama fetiței de 12 ani, găsită fără viață în lada patului,...
BANCUL ZILEI. Vine Bulă acasă, iar Bubulina îl cercetează atent. Culmea, niciun fir de păr...
Ţările cu cei mai scunzi oameni din lume
Afacerile Gabrielei Cristea sunt pe butuci, dar Tavi Clonda lovește cu... Dansatoare de la Wilmark!
Un bărbat a RESPINS furtuna cu PUTEREA MINȚII. Și TU poți face asta!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
A MURIT CHIAR ACUM! Anunțul care a îndurerat TOATĂ ROMÂNIA
Giulia Anghelescu și Vlad Huidu, la un pas de despărțire. Au împreună doi copii
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Ce se întâmplă cu soțul Danei Roba. Bărbatul a ajuns în fața judecătorilor după ce...