Cum au ajuns mafioții Republicii Moldova să acționeze pe teritoriul România, împotriva acesteia

Octombrie 2013. Câteva sute de oameni s-au adunat la Pungești, în județul Vaslui, pentru a protesta împotriva exploatării gazelor de șist. Se pare că aceste „revolte” au fost premeditate de niște personaje dubioase.

Opiniile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă poziția site-ului Gândul.ro, postului Publika TV sau Publika.MD.

Nicolae Pascaru, admiratorul lui Vladimir Putin

Potrivit vox.publika.md, protestele au fost organizate de Nicolae Pascaru, un admirator înrăit al lui Vladimir Putin, care a susținut candidatura președintelui rus pentru decernarea premiului Nobel pentru Pace.

Pascaru conduce asociații „moldoveniste”, filoruse și antiromânești, „Mișcarea Voievod” și „Scutul Moldovenesc”. Cum era de așteptat, relațiile dintre Nicolae Pascaru și Rusia au reznonață și în Ungaria. Csibi Barna, cel care „l-a spânzurat” pe Avram Iancu, susține Jobbik, partidul extremist maghiar.

Jobbik este, după cum scrie Anca Cernea în EVZ, „o formaţiune fascistoidă strâns legată de Mişcarea Eurasiatică din Rusia”.

Gabor Vona, lider Jobbik, l-a vizitat pe Alexandr Dughin, la Moscova, acesta din urmă fiind cel mai de seamă ideolog al lui Putin.

Totodată, Octavian Racu, legionar și susținător al Eurasiei lui Alexandr Dughin, se află în bune relații cu extrema stângă leninistă Criticatac. Tovarășii lui Pascaru flutură un steag roșu cu un cap de bour, promovat de grupuri „moldoveniste” filoruse, ce luptă contra „imperialismului românesc”, care „amenință” Rep. Moldova.

Steagul a apărut în mijlocul protestelor anti-SUA de la Pungești. Conducătorul agitatorilor este Ivan Muntean, fratele deputatului din partea Partidului Comuniștilor din Republică, Iurie Muntean.

Organizația lui Muntean este “Еу грэеск молдовенеште!”, “Eu grăiesc moldovenește” scris în litere chirilice. Aceste grupuri susțin că valahii au anexat Moldova, că unirea principatelor de la 1859 trebuie anulat și refăcută „Moldova Mare”, prin unirea Moldovei din România cu Republica Moldova, în Uniunea Eurasiatică!

Diversiunea „TV Pungești”

TV Pungești, care a activat în întreaga țară manifestația din Vaslui a fost creat cu un an inaintea protestelor, ceea ce arată premeditarea acțiunii. De altfel, informațiile pe care le-am descoperit indică că încă cu doi ani inainte, o grupare filo-moldovenească patronată de Lucian Timofticiuc a început acțiunea în zonă. Prin două ong-uri: unul din Iași care a coordonat TV Pungești și unul din Bârlad. Manipularea a fost pusă la cale ca la carte. Ong-iștilor li s-au pus la dispoziție copii ale filmului Gasland, produs în Venezuela cu finanțarea GAZPROM.

Principalii „manageri” ai manifestațiilor anti-americane sunt protopopul de Bârlad, Vasile Lăiu și Lucian Timofticiuc, un jurnalist din Vaslui care deține principalul ziar local. Să ne reamintim un moment important în punerea informațiilor cap la cap. În februarie 2007, Lucian Timofticiuc era primit oficial la Chișinău de președintele de atunci al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, în calitate de lider al Asociației Moldovenilor din România. A doua zi, Timofticiuc era dus în Parlamentul de la Chișinău, unde în uralele comuniștilor rusofili a trecut la acuzații împotriva României. Mai apoi, comuniștii i-au organizat lui Timofticiuc o conferință de presă, iar seara o emisiune la postul public, Moldova 1.

Delegația sosită din România și condusă de Timofticiuc a fost însoțită permanent de ideologul Partidului Comuniștilor, Victor Stepaniuc. „I-am și spus președintelui Voronin că noi vrem să fim vocea diasporei moldovenești și prin noi să se transmită și de o parte și de alta a Prutului mesajele reale, netrunchiate”, a declarat la emisiunea de la postul public de televiziune din Chișinău, Lucian Timofticiuc, uns cu aceea ocazie purtătorul de cuvânt al Asociației Moldovenilor din România. Asociaţia Comunitatea Moldovenilor din România număra printre membrii fondatori un fost lider al organizaţiei de tineret a Alianţei Socialiste din Iaşi, Marian Russo. Potrivit corespondentului BBC la Iaşi, nostalgicii comunismului au văzut în el un lider al Alianţei Socialiste. Marian Russo avea atunci 20 de ani şi s-a autoproclamat urmaş al familiei scriitorului Alecu Russo.

La Pungești s-a lucrat ca la manualul de diversiune și manipulare. TV Pungești a început să emită imediat. Iar din manualul de diversiune imediat a fost exploatată teoria primului mort, fostul primar pesedist din localitate, Costică Spiridon. Bineînțeles că nu s-a șoptit nimic despre această informație. Nici despre faptul că Spiridon are 57 de ani. Informația transmisă s-a referit la un bătrânel civil de 82 de ani ucis de americanii de la Chevron. Totul pentru a se produce emoție colectivă. Timp de 24 de ore, nimeni nu a negat informația, iar manifestanții de la Pungești care intrau prin telefon în emisiunile de televiziune de la București ridicau miza: sunt, de fapt, doi morți!

Dar cine a manifestat, de fapt, la Pungești? Comuna Pungești cu toate satele are o populație de 2500 de suflete. În stradă au fost maxim 300 de persoane. Fiica fostului primar decedat și înviat a declarat în emisiunea AKTUALITATEA B1 că peste jumătate din manifestanți erau veniți din toate colțurile României și că demonstrația este una anti-americană. Cine a plătit operațiunea? O parte din regizori și actori i-am prezentat, dar nu sunt singurii. Doar o parte a puzzle-ului de la Pungești.

Flashmob împotriva României

Inliniedreapta.net vorbește și de Partidul Verde Ecologist din Moldova condus de Anatol Prohniţchi și care organizează manifestațiile de la Chișinău împotriva proiectului Roșia Montană și a gazelor de șist. Notează inliniedreapta.net:

„Președintele Partidului Verde Ecologist care face flashmob contra României pe motive de Roșia Montană este fost ofițer sovietic cu stagii indelungate în slujba URSS, probabil la trupele Ministerului de Interne sau KGB, din moment ce a rămas după 1992 în trupele de carabinieri. A mai fost și sef adjunct la Paza de Stat pe vremea lui Voronin.

VIDEO | Oare iubitul ei ştie? :) Ce făcea tânăra din imagine în timpul meciului...
DUEL în lumea interlopă. Finul lui Nuțu Cămătaru, înjunghiat de cel mai mare dușman al...
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
Câte neveste a avut de fapt Liviu Vârciu! Nimeni nu știa că a fost căsătorit...
A ieșit scandal pentru că Halep s-a vaccinat cu Pfizer! S-a aflat motivul pentru care,...
Cum a fost amendat un bărbat din Râşnov mort de 2 ani. Detalii incredibile
Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompei
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Miron Cozma, mesaj amenințător pentru Cîțu: „Dacă vrei o mineriadă, pot să o fac oricând!...
DUEL în lumea interlopă. Finul lui Nuțu Cămătaru, înjunghiat de cel mai mare dușman al...
Cum a reacționat soția lui Gigi Becali când a anunțat-o că vrea să se retragă...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
Diana Șoșoacă, un nou gest INCREDIBIL! Cui cere AJUTORUL avocata din Iaşi
Horoscop martie 2021. Zodiile care fac bani mulți, multe surprize în viețile lor
Prezentatoare, pusă într-o situație jenantă de regie. E uluitor ce au scris colegii ei pe...
Felicitari de 1 Martie 2021: Cele mai frumoase imagini cu text pentru persoanele dragi
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Ce fac bogaţii planetei ca să îşi asigure imunitatea în vremea pandemiei
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
×
Inchide