Cum explică Flutur REZULTATELE ALEGERILOR LOCALE 2012 la Suceava. De ce a pierdut șefia CJ

Cum explică Flutur REZULTATELE ALEGERILOR LOCALE 2012 la Suceava. De ce a pierdut șefia CJ
Publicat: 12/06/2012, 18:01
Actualizat: 31/07/2014, 14:17

Marea surpriză de la alegerile locale din Suceava, acolo unde prim-vicepreședintele PDL a pierdut șefia Consiliului Județean, este pusă de Gheorghe Flutur pe seama măsurilor de austeritate luate de partidul al cărui lider este și care au afectat imaginea PDL:

„A fost o surpriză pentru toți, inclusiv pentru noi, votul negativ care a venit din orașe. Luăm ca atare mesajul electoratului pe care îl respectăm. N-a contat poate atât de mult un miliard de euro adus în județul Suceava în patru ani, au contat măsurile de austeritate și faptul ce te-ai identificat cu un lider la vârf al unui partid care și-a asumat răspunderea să treacă România prin criză la un moment dat. În politică, aceste lucruri așa trebuie privite. Nu poți să fii doar cu avantaje, trebuie să ai și costuri”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că, deși a pierdut președinția Consiliului Județean, PDL Suceava câștigat 38 la sută din voturi, a obținut 59 de funcții de primar, cu zece în plus față de 2008 și consideră că PDL a plătit prețul guvernării și măsurilor de austebujderitate.

Flutur l-a felicitat, pe liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, pentru că a câștigat alegerile pentru președinția CJ Suceava, menționând însă că diferența a fost de două procente.

„Mi-am asumat și sunt bucuros de acest lucru, să candidez sub sigla PDL care plătește anumite costuri privind măsurile de austeritate, costuri pe care le plătesc și eu din punct de vedere politic pentru că socotesc că am primit un vot politic dacă rezultatul acesta face ca adversarul meu să câștige”, a spus prim- vicepreședintele PDL.

El a arătat că atunci când faci parte dintr-o echipă la vârf care ia măsuri de austeritate trebuie să-ți asumi și costurile.

Flutur consideră că în județul Suceava s-au făcut în mandatul său foarte multe lucruri bune, că s-a dat startul modernizării în județ la multe lucrări mari, sau finalizat multe lucrări și și-a exprimat speranța că aceste lucrări vor fi continuate și vor fi aduse și alte proiecte la Suceava.

„Voi fi alături de colegii și de cei care doresc să modernizeze județul Suceava pentru că trebuie să punem forțele politice împreună când este vorba de interesul județului Suceava”, a mai spus liderul democrat liberal.

El a subliniat că PDL a făcut în județul Suceava unul dintre cele mai bune rezultate din țară, aproape de 38 la sută, având 59 de primari față de 49 câți a câștigat în 2008, iar ca număr de consilieri locali PDL are 599 de consilieri, iar USL 561, iar la consilieri județeni PDL are 15 mandate, iar USL 18 mandate.

„Chiar într-o situație grea din punct de vedere politic, pentru că PDL a plătit măsurile de reformă, de austeritate absolut necesare care au fost luate, cred că am făcut un scor bun și foarte bun la Suceava”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Prim-vicepreședintele PDL a arătat că a înțeles clar mesajul electoratului privind nemulțumirea existentă, de care trebuie să țină seama, dar că această nemulțumire are o componentă politică puternică legată de măsurile de austeritate.

El a mulțumit echipei sale de candidați, dar și echipei de campanie și a făcut un apel primarilor să se ocupe foarte serios de administrație.

Flutur a spus că urmează să se intre în linie dreaptă pentru pregătirea alegerilor parlamentare pentru a obține un scor mai bun decât la alegerile locale.

Candidatul USL Suceava la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a câștigat alegerile cu 5.429 de voturi în plus față de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a candidat pentru un nou mandat din partea PDL, iar USL obține și majoritatea în CJ Suceava.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Românii de la bloc riscă mari amenzi. Multă lume face asta când gătește, acum e...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii