Cum i-a gonit un director pe elevii adunați la fumat: Nu am vrut să le fac rău. Știu că am exagerat cu extinctorul- VIDEO / Cadrul didactic, cercetat disciplinar

Publicat: 02/10/2019, 12:25

Update 12:20

O cercetare disciplinară prealabilă a directorului liceului de elită filmat când alungă elevii fumători cu extinctorul a început la Timișoara. Directorul le-a spus celor de la ISJ Timiș că totul a fost o glumă și că a vrut să îi sperie pe elevii care fumează.

Inspectorul școlar general al județului Timiș, Aura Danielescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că directorul liceului urmează să fie cercetat disciplinar.

„Propunem categoric cercetarea disciplinară prealabilă, chiar dacă dânsul spune că a fost vorba de o glumă prin care a vut să îi sperie pe elevii fumători. Există alte metode pentru a interveni în cazul elevilor care fumează în parcul școlii”, a spus Aura Danielescu.

Sancțiunile pot merge de la avertisment la demitere, în funcție de gravitatea faptelor constatate.

Aura Danielescu a adăugat că până acum la ISJ Timiș nu a ajuns vreo plângere legată de directorul de la „Jean Louis Calderon”, părerile despre activitatea acestuia fiind foarte bune.

Știre inițială:

Directorul liceului a pulverizat cu subtanța folosită pentru stingerea incendiilor în locul în care elevii se adunaseră la țigară. Zeci de adolescenți au luat-o la fugă, panicați.

Cadrul didactic a confirmat incidentul pentru pressalert.ro, adăugând că este disperat din cauza numărului mare de fumători ai liceului. Profesorul a menționat că gestul său a fost o glumă și că nu știe ce soluții ar putea găsi pentru a-i determina pe elevi să nu mai fumeze în parcul din incinta liceului: „Pe cei de clasa a XI-a și a XII-a îi pot exmatricula, dar mi se pare absurd să-i exmatriculez sau să le dau doi, trei la purtare pentru o țigară”, a declarat cadul didactic.

Directorul a recunoscut că utilizarea extinctorului a fost un gest exagerat pentru situația dată:

„Noi, ieri, am avut un exercițiu de evacuare cu pompierii și după exercițiu, nouă, cadrelor didactice, ni s-a făcut un instructaj suplimentar despre folosirea extinctorului. A fost pauză și copiii s-au dus în pauză. Au venit câțiva elevi mai mici și un cadru didactic, care mi-au spus că s-au învățat copiii noștri și stau la fumat la noi în parc. Am luat extinctorul repede și m-am dus printre ei și am pulverizat cumva în sus. Dar să știți că a fost un gest în glumă, nu am avut probleme de niciun fel. Mi-am cerut scuze elevilor și părinților. Nu a fost cu intenție, nu am vrut să le fac rău. Știu că am exagerat, dar pe moment asta a fost reacția mea. Îmi cer scuze și îmi pare rău”, ne-a declarat directorul Liceului „Jean Louis Calderon” din Timișoara.

Momentul a fost filmat și postat pe Instagram cu descrierea: „Așa director să tot ai”.

Potrivit directorului,la cabinetul medical nu s-a plâns nimeni că ar fi suferit. Dimpotrivă, directorul spune că a fost felicitat pentru gest de elevi, profesori și mai mulți părinți care l-au sunat, „pentru că sunt sătui de modul în care anumiți elevi se comportă la noi în școală, pe fumat”.