Cum i-a trimis Nichita pe polițiștii locali în misiune să-i spioneze amanta: agenții, puși să asculte „dacă scârțâie patul”, deghizați în „civili cu cocker”

Cum i-a trimis Nichita pe polițiștii locali în misiune să-i spioneze amanta: agenții, puși să asculte „dacă scârțâie patul, deghizați în „civili cu cocker
Publicat: 02/05/2015, 10:14
Actualizat: 02/05/2015, 12:32

„- N-ai văzut nimic, nu?
– Nu, în schimb e televizorul aprins, o mai aprins lumina-n dormitor, o început să fie mișcare, la un moment dat nu era, da mai stăm.
– Mai stai o oră, mâine dimineață e important să vezi”.

Replicile de mai sus nu sunt dintr-un film de spionaj, ci din interceptările telefonice redate în referatul DNA prin care se cere arestarea preventivă a primarului de la Iași, Gheorghe Nichita. Edilul, care va fi cercetat sub control judiciar, este acuzat că se folosea de Poliția Locală ca de propriul serviciu de informații, cerându-le șefilor instituției, respectiv directorului general Liviu Hliboceanu și subalternului acestuia Ștefan Avîrvarei, șef serviciu, să îi supravegheze iubita – Adina Samson. Aceasta, angajată a Primăriei Iași, avea montat inclusiv un sistem de urmărire GPS pe mașină, reiese din stenogramele DNA. Mai mult, edilul s-ar fi folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe lângă angajații Poliției Locale și ai altor instituții din primărie, pentru a-și urmări iubita și a amenința un bărbat cu care aceasta s-a întâlnit la un moment dat.

Astfel, în perioada 25 – 27 martie 2015, la solicitarea primarului de la Iași, funcționari din cadrul Poliției Locale au fost angrenați în activități de supraveghere a activității Adinei Mihaela Samson, iubita acestuia, bănuită de infidelitate. De altfel, edilul i-ar fi făcut acesteia cadou și un telefon mobil pe care i-a instalat un soft de supraveghere, ceea ce îi permitea să aibă acces la conținutul e-mail-urilor și mesajelor SMS trimise sau primite de către femeie. El vedea astfel ce fotografii și clipuri video primea sau realiza aceasta, dar și transmisiile de date realizate prin Skype și WhatsApp.

Mai mult, începând cu data de 24 aprilie 2015, Nichita l-a contactat pe Ștefan Avîrvarei, șef serviciu în Poliția Locală Iași, căruia i-a cerut „să desfășoare activitate de supraveghere a femeii” și, în acest sens, „să fie sporite efectivele în teren”, întrucât aceasta trebuia să întâlnească cu un bărbat care venea în România cu avionul.

Potrivit DNA, primarul – ca să afle detalii legate de sosirea respectivului – s-a folosit nu doar de angajați, ci și de clanul Cordunenilor pentru a-și supraveghea amanta. De altfel, aceasta i s-a și plâns unei cunoștințe, Butnariu Laura, într-o convorbire telefonică povestindu-i un incident petrecut într-un local public:

„SAMSON ADINA MIHAELA: Știi ce mi-o făcut? Mi-o trimis doi borfași că a, la masă eram cu un tip și din ăștia, prieteni ai Cordunenilor și i-o zis să plece într-o oră din Iași, că fata asta nu e singură.
BUTNARIU LAURA: Nu cred!!!”.

Primarul voia să știe ce face iubita sa mai tânără, unde merge și cu cine se întâlnește. Potrivit procurorilor, polițiști locali îmbrăcați în civil supravegheau locuința Adinei Samson și, ca să nu dea de bănuit, unii dintre ei plimbau și câini – cockeri pe strada femeii.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Dar pentru siguranta, am sa las pana diseara tarziu acolo.
NICHITA GHEORGHE: Nu, sa nu se vada, prefer sa nu stiu nimic, decat sa stricam iar…
HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Nu, nu, pe jos, cu catelul, stiu eu, da. Nu patrula de asta sa stea in masina, stiu cum acolo.
NICHITA GHEORGHE: In uniforme sau nu?
HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Nu nimica, cum… Nu, civil cu coker, am vreo trei scosi.”

Potrivit procurorilor, Nichita știa în fiecare moment ce face Adina Samson, chiar de la subordonații săi, inclusiv când aprinde șumina și dacă se uită sau nu la televizor.

„NICHITA: N-ai vazut nimic, nu?
HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Nu, in schimb e televizorul aprins, o mai aprins lumina-n dormitor, o inceput sa fie miscare, la un moment dat nu era, da mai stam.
NICHITA: Mai stai o ora, maine dimineata e important sa vezi.
HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Bun atunci.
NICHITA: Ca maine la 8-9 sa stii daca… maine ar trebui sa legati echipa voastra cu echipa cealalta, stii? Pana cand se ia celalalt…
HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Am inteles, da”

Potrivit DNA, în 27 martie activitatea de supraveghere a Adinei Samson s-a făcut și cu sprijinul unor detectivi particulari.

Mai mult, Nichita ar fi trimis în misiune și trei agenți de la Poliția Locală la o pensiune din judetul Suceava. Aceștia trebuiau să se convingă dacă se aude sau nu scârțâitul patului dintr-o anumită camera.

Dar primarul Iașiului nu își spiona doar iubita, ci ar fi apelat la angajații săi și pentru a urmări alte persoane, printre care un cetățean britanic.

În data de 15.03.2015, Nichita îi solicită lui Avîrvarei efectuarea unor verificări în Cluj – Napoca pentru obținerea de date și informații despre Robert Wolsey.

„NICHITA GHEORGHE: Ștefane, băieții ăia ai noștri nu pot să vadă la Cluj despre el toate amănuntele, toate datele?
AVÎRVAREI ȘTEFAN: Păi da nu știu, ce să mai… să-i trimit până acolo?
NICHITA GHEORGHE: Da, adică mă interesează toată viața lui.
AVÎRVAREI ȘTEFAN: Aha.
NICHITA GHEORGHE: Cu cine este…
AVÎRVAREI ȘTEFAN: Haideți c-am să încerc.
NICHITA GHEORGHE: E însurat, nu-i însurat, are soție aici, nu are aici, are la Londra, unde-o are…”

Conform celor dispuse de Nichita Gheorghe, începând cu data de 17.03.2015, Dumitrașcu Ionuț, angajat al S.C. SALUBRIS S.A. s-a deplasat la Cluj Napoca, unde l-a contactat pe Robert Wolsey, sub pretextul derulării unor afaceri, încercând în acest mod să obțină detalii despre el. Datele obținute au fost transmise către Nichita, care i-a comunicat angajatului S.C. SALUBRIS S.A. totodată ce atitudine să adopte în întâlnirile cu cetățeanul englez.

De asemenea, cardul lui Dumitrașcu Ionuț a fost alimentat în două rânduri cu sume de aproximativ 1.000 lei, la instigarea primarului, potrivit procurorilor.

O altă persoană de care s-a interesat Nichita a fost Gruia Stoica.

Din studierea verificărilor efectuate, în perioada 2014 – 2015, de către lucrătorii Poliției Locale a Municipiului Iași în bazele de date „evidența auto” și „evidența persoanelor”, rezultă că Stoica Gruia – Alexandru a fost verificat în perioada 03.10.2014 – 21.02.2015 de nouă ori în baza de date a evidenței persoanelor, în timp ce Stoica Romeo, tatăl lui, a fost verificat de cinci ori în aceeași bază de date. Rezultatul verificărilor a ajuns la edilul Nichita Gheorghe acesta solicitând de mai multe ori funcționarilor publici ai Poliției locale și efectuarea unor verificări în teren, în interes propriu, în ceea ce privește prezența la domiciliu a lui Gruia Stoica.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Adina Samson, șefa unui serviciu din Primăria Iași, în vârstă de 33 de ani, cu care Gheorghe Nichita a avut o relație de câțiva ani, l-ar fi denunțat pe acesta la DNA, după ce el i-ar fi pus pe polițiștii locali să o urmărească.

Joi după-amiază, primarul Gheorghe Nichita a fost ridicat de procurorii anticorupție de la vila sa din Copou și adus la București pentru audieri. După mai mult de șapte ore de audieri, el a fost reținut, fiind suspectat de abuz în serviciu și urmând a fi prezentat, vineri, la Tribunalul București, cu propunere de arestare.

Alături de el, vor fi aduși în fața instanței și Liviu Hliboceanu și Ștefan Avîrvarei, reținuți în cursul serii de joi în același dosar.

Tot joi, procurorii DNA i-au ridicat pentru audieri în acest dosar pe trei șefi de servicii din cadrul Primăriei Iași, între care și Adina Samson. Alături de Samson au fost ridicați Dumitru Tomorug și Eugen Chișcă.

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a primarului Iașiului, Gheorghe Nichita, pentru instigare la: folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Alături de el, au fost reținuți directorul general al Poliției Locale Iași, Liviu Hliboceanu, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată (3 acte materiale) și abuz în serviciu, și Ștefan Avîrvarei, șef servicu în cadrul Poliției Locale, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, complicitate la abuz în serviciu, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie-aprilie 2015, Gheorghe Nichita, abuzând de funcția deținută, în mod repetat, i-a determinat pe Hliboceanu și Avîrvarei, dar și pe alți angajați ai Primăriei să efectueze, personal sau prin intermediari, verificări în baze de date care conțin informații ce nu sunt destinate publicității, iar ulterior să folosească informațiile astfel obținute și să permită accesul unor persoane neautorizate la aceste informații, pentru a obține personal foloase nepatrimoniale necuvenite. În aceeași perioadă, Nichita, cu intenție, i-a determinat pe ceilalți doi inculpați să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, prin efectuarea, fie personal, fie prin intermediul altor angajați ai Poliției Locale, a unor activități de supraveghere a unei persoane, cu consecința prejudicierii intereselor legale ale instituției din care făceau parte și pentru a obține un folos nepatrimonial necuvenit.

Gheorghe Nichita este primar al Iașiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD, fiind și lider al organizației județene a partidului, dar și vicepreședinte la nivel național.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping