Cum încurcă autobuzele OTOKAR construirea Spitalului METROPOLITAN din Capitală

Cum încurcă autobuzele OTOKAR construirea Spitalului METROPOLITAN din Capitală
Publicat: 28/01/2019, 08:07
Actualizat: 26/03/2019, 06:16

Primăria Capitalei a introdus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMG) de joi un proiect care prevede prelungirea cu un an a termenului de relocare a autobazei Pipera, pe terenul căreia Municipalitatea vrea să construiască Spitalul Metropolitan.

„Prin Hotărârea CGMB din 22.02.2018 s-a aprobat preluarea imobilului, situat în Șoseaua Pipera nr.55, sector 2, din administația Regiei Autonome de Transport București – actuala societate de Transport București, în vederea realizării obiectivului de tip investiții „Spitalul metropolitan”. Prin aliniatul 3 din Hotărârea mai sus menționată, s-a aprobat relocarea activității desfășurate, în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a hotărârii, la alte amplasamente care vor fi identificate ulterior”, se arată în expunerea de motive a proiectului aflat pe ordinea de zi a ședinței de joi.

Acum, potrivit proiectului aflat pe ordinea de zi, Primăria solicită încă o perioadă de 12 pentru relocarea Autobazei din Pipera, din următoarele motive:

„Societatea de Transport București STB SA anunță că se află în imposibilitatea relocării activității într-o locație ce beneficiază de infrastructura corespunzătoare desfășurării activității de transport public de călători. În acest sens, având în vedere necesitatea desfășurării în bune condiții a activității de prestare a serviciului de transport public de călători se impune prelungirea termenului de relocare a activității desfășurate în cadrul Autobazei Societății de Transport București, situate în Șoseaua Pipera nr. 55, sector 2„, se arată și în raportul de specialitate al proiectului.

Un al motiv pentru care Societatea de Transport București nu-și poate muta, în prezent, activitatea într-o altă locație este și numărul mare de autobuze intrate recent în proprietatea Municipalității, respectiv autobuzele Otokar.

„Având în vederea parcul circulant aflat în exploatarea Societății de Transport București STB SA aflat în continuă creștere, având în vedere intrarea în exploatare eșalonată a celor 400 de autobuze Otokar achiziționate de către Municipiul București, raportat la numărul și capacitatea autobazelor de care dispune, anterior preluării imobilului, este necesară relocarea activității într-o locație corespunzătoare (…) Astfel, în prezent, STB se află în imposibilitatea relocării activității într-o locație ce beneficiază de infrastrctura corespunzătoare desfășurării activității de transport public de călători”, se mai arată în raportul de specialitate al proiectului.

Proiectul privind prelungirea termenului de relocare a autobazei din Pipera este criticat de deputatul independent Nicușor Dan, care o acuză pe Gabriela Firea că face „declarații de intenții fără suport în realitate”.

„Sunt convins că vom discuta și în ianuarie 2020 de o nouă prelungire a termenului de relocare a autobazei RATB. În loc de managementul de proiect vedem la primarul Firea declarații de intenții fără suport în realitate. Din fericire, bucureștenii au înțeles de mult cu cine au de-a face”, a transmis deputatul de București Nicușor Dan, prin intermediul unui comunicat de presă.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Un aliment consumat de mulți români, o mare înșelătorie. Nu ajută, ba chiar favorizează cancerul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații