CUM L-A EVITAT BĂSESCU PE BOC LA INUNDAȚII

CUM L-A EVITAT BĂSESCU PE BOC LA INUNDAȚII
Publicat: 23/07/2012, 17:49
Actualizat: 09/12/2016, 22:15

Pătrăuți (județul Suceava) și Dorohoi (județul Botoșani) suntlocalitățile în care amândoi au reușit să ajungă să vadă cumviiturile au luat casele oamenilor, dar până și aceste puncte ceidoi demnitari au avut grijă să le bifeze în zile și în moduridiferite. În ciuda faptului că prăpădul meteorologic și hidrologica luat amploare din 23 iunie, șeful Executivului și-a începutvizitele la sinistrați abia la 29 iunie (marțea trecută). Șefulstatului a avut un start și mai întârziat, respectiv vinereatrecută, când a ajuns în județele Suceava și Botoșani. Miercuri,după o ședință de Guvern-maraton, Boc i-a trimis pe miniștri înteritoriu și el s-a prezentat în Galați, Brăila și județul Neamț(Roman și Doljești). Vineri, când și președintele „s-a aruncat” învâltoarea apelor la Pătrăuți, Dornești și Dorohoi, premierul a luatcalea județului Bacău (Săucești, Schineni și orașul Bacău).Sâmbătă, Traian Băsescu s-a dus pentru prima oară la Săucești, iarEmil Boc la Galați și Șendreni. A doua zi, șeful statului revenitîn aceeași localitate din județul Bacău, iar prim-ministrul aplecat spre Zamoștea (județul Suceava). Începutul săptămânii adebutat cu vizite din nou separate, cei doi făcând o rocadă alocațiilor. Șeful Executivului a fost luni la Galați și marți înBotoșani și, din nou, în județul Suceava tot la Dărmănești, iarpreședintele a fost luni în județele Suceava (Dornești) și Botoșani(Dorohoi) și marți la Galați și pentrua treia oară la Săucești.

Ministrul de Interne: Nici nu era bine să fie în acelașiloc

La întrebarea ziarului Gândul de ce seevită cei doi și dacă există un conflict între ei, ministrul VasileBlaga – care i-a așteptat la Galați pe cei doi dar în zile diferite- a declarat: „Eu nu le știu programul dar nici nu era bine să fieîn același loc. Eu am convingerea că nu este nicio disensiune întrecei doi”. Reamintim că ziarul Gândul a relatatdeja despre faptul că președintele ar fi supărat pe Emil Boc.Potrivit unor surse din PDL, șeful statului i-ar fi spuspremierului să nu crească TVA ci să impoziteze pensiile.

Cursa printre ape a autorităților

Președintele Traian Băsescu a fostdin nou într-o zonă amenințată de ape, laGalați, acolo unde ieri fusese Emil Boc. „Adundebitul Prutului cu debitul Dunării și cu debitul actual alSiretului și nu îmi iese inundație”, a declarat Băsescu pe geamulmașinii la intrarea în oraș. Șeful statului a inspectat și digulconstruit pentru apărarea orașului Galați și le-a spusjurnaliștilor, întrebat fiind cum i se pare construcția, că aceastaeste singura soluție. Tot ieri, Băsescu s-a deplasat din nou laSăucești și a avut o ședință scurtă la primărie, unde a discutatdespre problema canalizării și a cerut ca până joi să fie dateavizele necesare.

Ministrul de Interne Vasile Blaga s-a aflat ieri la Galați undes-a ridicat digul pentru apărarea orașului. Demnitarul a declaratpentru Gândul: „Sunt convins cănu se va inunda Galațiul, mă bazez pe analizele experților dindomeniu. Acum cota este de 678 centimetri, va merge spre 687, noisuntem pregătiți și pentru șapte metri”. La întrebarea ziaruluiGândulreferitoare la faptul că gălățenii nu s-au oferit voluntari pentruridicarea digului, Blaga a spus că au venit oameni din diferitesocietăți comerciale care au ajutat la construirea digului. „Vreausă fiu sincer până la capăt. M-am bazat oricum în principal pe 1500de oameni, cei de la Armată, Jandarmerie, ISU”. Ministrul deInterne mai spune că situația din România este una mai bunăcomparativ „cu ce s-a întmplat cu o lună în urmă în Polonia,Ungaria, Franța”. „La noi nu s-a inundat niciun oraș mare”, spuneBlaga. Ministrul îi avertizează însă pe primarii din localitățilemici care au fost inundate în primele zile: „Va trebui să insistămcu măsurile drastice față de autoritățile locale care nu vin lacursurile pentru situații de urgență organizate de stat, ca să știecum să se organizeze în astfel de situații”. Autoritățile au decissă deverseze o parte din apa Dunării în Canalul Dunăre-MareaNeagră, în zona centralei nucleare de la Cernavodă, pentru a evitainundarea unor suprafețe suplimentare de teren, a declarat, ieri,ministrul Economiei, Adriean Videanu, citat de Agenția Mediafax:”Am decis de ieri seară, la ecluza de la Cernavodă, ca o parte dinapa Dunării să fie preluată de canalul Dunăre-Marea Neagră. Estevorba de o cantitate nesemnificativă”. Ministrul a efectuat ieri ovizită în județul Neamț, în câteva localități afectate deinundații. Premierul Emil Boc a fost ieri în localitatea suceveanăDărmănești, unde opt case au fost distruse de ape.

El a lăudat implicarea autorităților locale, dar și a populațieiîn reconstrucția noilor locuințe. Premierul Emil Boc a participat,de asemenea, la Botoșani, la ședința Comitetului Județean pentruSituații de Urgență.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Alex Ciucu, surprins cu amanta în plin proces de divorț. Ar fi ținut-o ascunsă timp...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top