Cum răspunde Boldea, acuzat că a „sedus” o procuroare: Credeți că m-aș uita la o femeie de 58 de ani, chiar dacă e procuror DNA?

Cum răspunde Boldea, acuzat că a sedus o procuroare: Credeți că m-aș uita la o femeie de 58 de ani, chiar dacă e procuror DNA?
Publicat: 03/04/2013, 23:15
Actualizat: 28/07/2014, 22:10

Fostul deputat Mihail Boldea a respins marți, la Curtea de Apel Iași, informațiile că ar fi sedus-o pe procuroarea Mihaela Agheniței, spunându-i judecătorului că nu s-ar uita la o femeie de 58 de ani, chiar dacă este procuror DNA, și adăugând că „alta era treaba dacă aceasta ar fi avut 25 de ani”.

„Domnule judecător, eu sunt bărbat, dumneavoastră sunteți bărbat, credeți că m-aș uita eu la o femeie de 58 de ani, chiar dacă este procuroare DNA? Dacă ar fi avut 25 de ani, alta era treaba. E o nebunie ce se întâmplă. Eu mi-am luat secretară bătrână tocmai pentru a nu se inventa povești pe seama noastră. Femeia asta doar mi-a luat declarații. Se spune că m-ar fi favorizat pe mine. Cu femeia aia m-am cunoscut în arest. Credeți că eu mă duc cu escorta în birou să fac prostii?”, a afirmat fostul deputat Mihail Boldea, în fața unuia dintre judecătorii Curții de Apel Iași, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Mihail Boldea a declarat marți, în fața magistraților ieșeni, la termenul procesului în care este judecat la Curtea de Apel Iași, că informațiile referitoare la o relație sentimentală cu procuroarea Mihaela Agheniței nu sunt adevărate, el precizând că a cunoscut-o pe aceasta în perioada cât s-a aflat în arest.

Avocatul său, Alexandru Chiciu, a precizat ulterior presei că povestea cu relația sentimentală este o înscenare, pentru discreditarea clientului său.

„Împrejurarea că DIICOT furnizează informații fix înaintea acestui termen de judecată, în care domnul Boldea urma să dea declarații despre activitatea sa așa-zis infracțională, creează mari semne de întrebare”, a declarat aocatul Alexandru Chiciu.

La termenul de marți de la Curtea de Apel Iași, Mihai Boldea a cerut judecătorului să grăbească procesul, întrucât nu mai suportă regimul de detenție.

Totodată, el a spus că s-a săturat să tot vină în sala de judecată ca să afle că nu sunt îndeplinite procedurile, întrucât alte persoane judecate în același dosar nu pot fi aduse la Iași.

Boldea a acuzat conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor, care nu ar fi adus la Iași un alt inculpat, întrucât acesta ar fi implicat și într-un alt dosar.

„De regulă, se spune că noi, avocații, tergiversăm dosarele. În această situație este exact invers, cerem să fim audiați, să prezentăm probele și să ne judecăm”, a mai spus avocatul Alexandru Chiciu.

Potrivit unor surse judiciare, Mihail Boldea ar fi sedus-o pe procuroarea Mihaela Agheniței, în timpul unei anchete în care era martor denunțător, iar magistratul „s-a îndrăgostit sincer” de fostul deputat, motiv pentru care l-a chemat la DNA Galați în medie de zece ori pe lună, timp de șapte luni.

Procuroarea Mihaela Agheniței, de la Parchetul Tribunalului Brăila, care a fost detașată temporar la Direcția Națională Anticorupție (DNA) Galați și a trimis în judecată două persoane pentru trafic de influență, într-un dosar în care fostul deputat Mihail Boldea a fost martor denunțător, este urmărită penal pentru favorizarea infractorului. Începerea urmăririi penale a fost dispusă în 22 martie de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Galați.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că în cadrul cercetărilor din dosarul DIICOT au rezultat și „aspecte de natură sentimentală” între fostul deputat Mihail Boldea și procuroarea Mihaela Agheniței.

„În cadrul cercetărilor efectuate în dosarul DIICOT – Serviciul Teritorial Galați au rezultat și aspecte de natură sentimentală dintre magistratul procuror Agheniței și martorul denunțător Boldea Mihail, atât din perioada anterioară cât și apoi după data de 27 martie 2012, data încarcerării în arestul IPJ Galați urmare a luării măsurii arestării preventive în dosarul 88/DP/2009 al DIICOT – Serviciul Teritorial Galați”, potrivit actelor din dosarul în care este cercetată penal procurorarea Agheniței, au spus sursele citate.

Conform acestor documente, s-a stabilit că, în timpul audierilor care au avut loc la sediul DNA Galați, între procurorul Mihaela Agheniței și Mihail Boldea „s-a dezvoltat o relație sentimentală, care a condus la încălcarea dispozițiilor legale de către învinuită în efectuarea instrucției penale, cu scopul vădit de a-l ajuta pe denunțător, pentru a i se putea aplica prevederile referitoare la reducerea la jumătate a cuantumului pedepsei previzibilă a-i fi aplicată acestuia în cauza dedusă judecății prin rechizitoriul 88/DP/2009 (dosarul de crimă organizată în care Boldea a fost deja deferit justiției de procurorii DIICOT și care este judecat la Curtea de Apel Iași – n.r)”.

Sursele judiciare au precizat că în aceste documente se arată că procuroarea Agheniței era „sincer îndrăgostită” de fostul deputat, care ar fi reușit „performanța” de a o seduce.

„Numitul Boldea Mihail a sedus-o pe învinuita Agheniței Mihaela, între cei doi existând o puternică relație de natură sentimentală, mai exact magistratul procuror fiind îndrăgostit sincer de acesta”, au menționat anchetatorii în actele din dosarul în care procuroarea este cercetată penal.

Potrivit surselor citate, în urma informațiilor provenite de la Centrul de Reținere și Arest Preventiv (CRAP) Galați a rezultat că Boldea a petrecut aproximativ cinci-șase ore pe zi în cabinetul procuroarei Mihaela Agheniței, în medie acesta fiind chemat la sediul DNA Galați de către magistrat de aproximativ zece ori pe lună.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
Soția unui artist din România, probleme mari de sănătate! A făcut anunțul șoc: „Femeile care...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
Cursul valutar BNR pentru 16 aprilie 2024: Ce se întâmplă pe piața valutară?
Modul înfiorător în care cetățeanul turc i-ar fi luat viața Mirelei. Avocatul bărbatului în vârstă...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
AJUTOR PE CARD pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii de la bloc primesc banii din 15...
Meghan, criticată din nou. Ce a făcut cu Harry în public e șocant
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
William Levy, starul telenovelelor sud-americane, apel disperat catre autorități. Actorul nu știe unde se află...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Iată cele mai căutate trăsături la un partener, potrivit științei