CURSE AERIENE. Compania low-cost Blue Air a anunțat cand reia zborurile regulate

CURSE AERIENE. Compania low-cost Blue Air a anunțat cand reia zborurile regulate
FOTO: caracter ilustrativ - Facebook.com/Blue Air
Publicat: 25/05/2020, 19:40
Actualizat: 25/05/2020, 19:50

Compania aeriană low-cost Blue Air anunță că va relua zborurile regulate, la începutul lunii iulie 2020. Însă, toate operațiunile se vor realiza în mod etapizat, după un program corelat cu reglementările privitoare la mobilitate implementate la nivel european.

Până atunci, transportatorul aerian precizează că va continua să opereze zboruri la cerere și charter, în funcție de reglementările de călătorie specifice fiecărei destinații și de cererea înregistrată pentru fiecare dintre acestea, potrivit Mediafax.

De altfel, zborurile respective sunt parte integrantă a unui plan de adaptare la noile condiții economice, generate de restricțiile de mobilitate impuse de pandemie.

În prezent, Blue Air operează zboruri la cerere spre și dinspre Irlanda (Dublin) și zboruri în regim charter spre orice destinație, în măsura în care sunt obținute de către clienți toate aprobările de călătorie.

Pentru rezervările de zboruri organizate la cerere, în această perioadă, pasagerii iși pot alege destinația folosind secțiunea dedicată din website-ul Blue Air, Zboruri la Cerere, unde se vor înregistra pentru un zbor.

Imediat ce restricțiile spre destinația dorită vor fi ridicate și zborul va fi activat, vor fi anunțați referitor la datele posibile pentru călătorie și pot efectua plata online.

Destinațiile acoperite, pe masură ce se ridică restricțiile, vor fi: Belgia (Bruxelles), Cipru (Larnaca), Danemarca (Copenhaga), Finlanda (Helsinki), Franța (Paris, Nisa, Lyon), Germania (Koln, Hamburg, Munchen, Stuttgart), Irlanda (Dublin), Israel (Tel Aviv), Italia (Roma, Florenta, Milano, Torino, Napoli), Marea Britanie (Londra, Liverpool), Norvegia (Oslo), Spania (Palma de Mallorca, Valencia, Malaga) și Suedia (Stockholm).

În plus, odată cu ridicarea restricțiilor în Italia și Cipru, Blue Air va opera curse interne în Italia (de la Torino spre și dinspre Catania, Lamenzia, Napoli, Alghero, și Trapani) și Grecia – Cipru, pe rutele Larnaca – Atena și Larnaca – Salonic.

Pasagerii vor avea lista completă și actualizată a destinațiilor, consultând secțiunea „Zboruri la Cerere” din site-ul companiei aeriene.

În ceea ce privește zborurile regulate, Blue Air va reîncepe activitatea cu un număr limitat de rute și frecvențe, urmând să reconstruiască, etapizat, în timp, rețeaua operațională.

Blue Air a implementat protocoale de siguranță la bordul aeronavelor sale

Încă din luna februarie, când în țară era confirmat un singur caz de infectare cu SARS-CoV-2, aeronavele Blue Air au fost supuse zilnic procesului de nebulizare, folosind substanțe care sterilizează întreg spațiul în care sunt distribuite. Acest proces modern de sterilizare și dezinfectare va fi menținut pe termen nelimitat.

În plus, aeronavele Blue Air sunt dotate cu filtre de aer HEPA care captează peste 99,97% dintre microbii aerieni din aerul filtrat, iar pasagerilor le sunt puse la dispoziție măști și servețele cu alcool și gel dezinfectant.

Niciun membru al echipajelor Blue Air nu a fost infectat cu noul coronavirus, în pofida faptului că în perioada de stare de urgență, Blue Air a operat numeroase zboruri charter și de repatriere, inclusiv în țările din zona roșie.

Pentru pasageri, este obligatorie purtarea măștilor pe tot parcursul călătoriei, dezinfectarea mâinilor, precum și evitarea deplasărilor în cabină, iar îmbarcarea se face cu un singur bagaj de mână, de dimensiunile 55 x 40 x 20 cm și cu greutatea maximă de 10kg. Echipajele vor instrui pasagerii referitor la măsurile de siguranță sanitară și se vor asigura că acestea sunt respectate.

Măsuri de protecție pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București-Otopeni

Conducerea Aeroportului Internațional Henri Coandă București-Otopeni a anunțat, printr-un comunicat postat pe pagina de Facebook, că înincinta aeroportului sunt obligatorii atât purtarea măștii de protecție, cât și păstrarea unei distanțe fizice de 1,5 metri față de cei din jur.

Fluxul de sosiri nu se modifică, însă nu este recomandat accesul în terminalul Sosiri al altor persoane decât pasagerii. Așadar, cei își așteaptă prietenii sau rudele la aeroport sunt rugați să respecte indicațiile personalului din aeroport!

De asemenea, pe întreg fluxul de pasageri sosiri sunt amplasate dispensere cu soluții dezinfectante, fiind recomadată utilizarea acestora în special după efectuarea controalelor.

Criza coronavirusului și o ”injecție financiară” de 65 de milioane de euro pentru… Blue Air. Cum se implică statul român pentru a salva de la faliment o companie aeriană privată

La începutul lunii aprilie, invitat la Realitatea Plus, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a făcut o dezvăluire surprinzătoare. Și asta nu pentru că statul român dorește să ajute, financiar, compania TAROM – ceea ce este de înțeles, fiind vorba despre o companie de stat -, aflată într-o situație critică din cauza pandemiei de coronavirus, ci pentru că ”la pachet” a intrat în acest scenariu și o companie aeriană… privată – Blue Air.

”Noi am demarat discuții cu Comisia Europeană. Suntem în discuții cu Consiliul Concurenței, Ministerul Finanțelor, cu toate instituțiile statului român responsabile, cu un demers absolut necesar și anume acela de a solicita un ajutor pentru compensarea efectelor pandemiei. Vorbim de aproximativ 65 milioane de euro pentru fiecare companie (n.red. – TAROM și Blue Air). Deci undeva la 130 milioane de euro ar fi necesare pentru a salva cele două companii”, a explicat Lucian Bode.

FOTO: Facebook.com/FlyBlueAir

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația