Curtea de Apel Craiova a majorat pedeapsa de închisoare pentru Bercea Mondial

Curtea de Apel Craiova a majorat pedeapsa de închisoare pentru Bercea Mondial
Publicat: 01/11/2013, 17:57
Actualizat: 01/08/2014, 14:10

Magistrații Curții de Apel Craiova au majorat, vineri, pedeapsa la închisoare cu executare de la șapte ani și șase luni la zece ani în cazul lui Sandu Anghel, acuzat de tentativă de omor calificat și încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, pedepsele au fost majorate și pentru fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, care a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare în același dosar, fiind acuzat de complicitate la tentativă de omor calificat, dar și pentru soția acestuia, Fănica Anghel, condamnată la un an de închisoare cu executare, pentru instigare la mărturie mincinoasă și mărturie mincinoasă.

„Magistrații au decis o pedeapsă rezultantă de zece ani cu executare pentru Sandu Anghel. Hotărârea abia a fost pronunțată, nu a fost motivată, însă în cauză s-a declarat un apel și de către Parchet. S-au schimbat două încadrări juridice, la modul că s-a reținut forma continuată la o infracțiune, ca și în cazul inculpatei Fănica Anghel, unde s-a reținut forma continuată, contopește pedepsele obligând inculpata la o pedeapsă de un an, în regim de detenție. Hotărârea nu este definitivă. Dacă se declară recurs, calea de atac suspendă executarea”, a declarat Cosmin Mitrache, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Craiova.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În februarie 2012, Tribunalul Olt l-a condamnat pe Bercea Mondial la șapte ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor calificat. Tot atunci, magistrații i-au condamnat pe Florin Anghel la șapte ani și șase luni de închisoare cu executare, iar pe Fănica Anghel la trei luni de închisoare cu suspendare.

Ulterior, decizia Tribunalului Olt a fost contestată.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, a fost arestat preventiv în 20 februarie 2011, într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor, după ce și-ar fi înjunghiat nepotul, pe Ionuț Anghel, zis Mercedes, care în urma incidentului a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Craiova.

În aprilie 2011, Bercea Mondial a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare și portul cuțitului, fără drept, în locuri și împrejurări în care s-ar putea primejdui viața ori integritatea corporală a persoanelor.

Procurorii Parchetului Curții de Apel Craiova i-au mai trimis în judecată pe fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, zis Ambasador, pentru complicitate la tentativă de omor calificat și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, pe soția interlopului din Olt, Fănica Anghel, zisă Stela, pentru instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare și încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

Bercea Mondial a fost condamnat, în 18 aprilie 2013, de instanța supremă la doi ani de închisoare cu executare, într-un alt dosar în care este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani.

Ancheta a stabilit că, în perioada 2001-2005, Bercea Mondial a acordat, sub formă de avans, marfă și împrumuturi financiare în sumă de 50.803.591.400 de lei vechi (peste 1.000.000 de euro), în condițiile în care între societățile administrate de acesta și firmele beneficiare nu s-au derulat tranzacții comerciale. Totodată, a ridicat din conturile societăților administrate în baza unor documente fictive suma de 1.840.000,40 lei, reprezentând salarii.

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din județul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetați de Poliția Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângeri făcute între ei, iar în prezent mai sunt în lucru șase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Se schimbă regulile în FOTBAL. Decizia finală a venit azi, 3 mai. România e obligată...
Vești foarte proaste de la ANM. Vremea se schimbă în rău
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice