Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a decis că modificările legislative ale guvernului Viktor Orban privind universitatea lui Soros sunt incompatibile cu legislația UE

Redactor:
Florentina Dinu
Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a decis că modificările legislative ale guvernului Viktor Orban privind universitatea lui Soros sunt incompatibile cu legislația UE
Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a decis că modificările legislative ale guvernului Viktor Orban privind universitatea lui Soros sunt incompatibile cu legislația UE

Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a decis că modificările legale din Ungaria care au forțat mutarea Universității Centrale Europene a lui George Soros în afara țării încalcă legile UE.

Curtea Europeană de Justiție (CEJ): „Forțarea ca instituțiile străine de învățământ superior să își desfășoare activitățile în afara teritoriului sau, incompatibile cu legislația UE”

„Condițiile introduse de Ungaria pentru a permite instituțiilor străine de învățământ superior să își desfășoare activitățile pe teritoriul său sunt incompatibile cu legislația UE”, a constatat cea mai înaltă instanță a Uniunii Europene, potrivit unui comunicat de presă.

Normă introdusă în 2017- instituțiile de învățământ superior din afară UE au nevoie de un tratat bilateral între țara lor de origine și Ungaria și trebuie să predea și în țara lor de origine

Una dintre noile norme – introduse în 2017 – prevedea că instituțiile de învățământ superior din afara UE au nevoie de un tratat bilateral între țara lor de origine și Ungaria și trebuie să predea și în țara lor de origine, transmite dpa.

In 2017, zeci de mii de maghiari au ieşit în stradă la Budapesta, declanşând cele mai mari proteste cu care a trebuit să se confrunte preşedintele maghiar Viktor Orban de la venirea sa la putere.

Demonstranţii au denunţat noua lege, despre care partidele din opoziţie afirma că este menită să închidă Universitatea Central Europeană, instituţie care militează pentru „o societatea deschisă” – motto-ul sub care operează multe dintre fundaţiile finanţate de Soros.

Regulile OMC, libertatea academică și libertatea de a face afaceri, încălcate

Acest lucru a încălcat regulile Organizației Mondiale a Comerțului privind accesul echitabil la piață încorporat în legile UE, a constatat CEJ, precum și drepturile fundamentale ale UE privind libertatea academică și libertatea de a face afaceri.

Universitatea Central Europeană, fondată de miliardarul american-maghiar George Soros, a fost singura universitate din străinătate care nu a îndeplinit aceste cerințe.

Universitatea acreditată de SUA s-a mutat în mare parte la Viena în 2019, în lumina modificărilor legale introduse de premierul maghiar Viktor Orban.

Comisia Europeană a considerat că legislația UE a fost încălcată de modificările normelor Ungariei și a început acțiuni în justiție împotriva Budapestei.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide