Dădeau ITP-ul pe șpagă pentru mașini cu probleme aduse din Anglia. Angajați ai RAR Gorj, reținuți pentru fapte de corupție

Redactor:
Loredana Ficiu
Dădeau ITP-ul pe șpagă pentru mașini cu probleme aduse din Anglia. Angajați ai RAR Gorj, reținuți pentru fapte de corupție
Trei angajați ai RAR Gorj au fost reținuți pentru fapte de corupție, după ce ar fi acordat avizul de circulație pentru mașini cu probleme tehnice, aduse din Anglia.

Potrivit unor surse, ofițerii DGA au făcut, marți, șase percheziții la Registrul Auto Român Gorj și la domiciliile unor persoane, într-un dosar în care se investighează fapte de corupție comise de angajați ai RAR și reprezentantul unei firme de intermediere privind înmatricularea unor mașini aduse din Anglia.

Anchetatorii au organizat și un flagrant, în urma căruia patru persoane au fost reținute. Conform surselor citate, este vorba despre doi ingineri, un mecanic de la RAR și reprezentantul unei firme de intermediere.

„Patru persoane, între care trei angajați ai unei instituții publice și un alt angajat al unei societăți comerciale, au fost reținute de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, după o acțiune organizată marți împreună cu ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Gorj, privind suspiciuni de săvârșire a unor infracțiuni de corupție în legătură cu acordarea dreptului de circulație pentru autovehicule achiziționate din străinătate care nu respectau condițiile legale. (…) Au organizat și efectuat activitatea de prindere în flagrant a unei persoane fără calitate specială, angajat al unei instituții publice, care a primit cu titlu de mită suma de 710 lei de la reprezentantul unei societăți comerciale de intermediere înmatriculări autovehicule, în scopul obținerii avizului de inspecție tehnică a unui autovehicul achiziționat din Anglia, care nu respecta condițiile tehnice”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Sarmizia Fetcu, purtătorul de cuvânt al DGA.

De asemenea, polițiștii au ridicat documente de la sediul RAR din Târgu-Jiu.

„Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că angajați ai unei societăți comerciale din județ sunt implicați în activități de intermediere a înmatriculării unor autovehicule cu sprijinul unor lucrători din cadrul unei instituții publice specializate, aceștia din urmă încălcând prevederile legale cu privire la îndeplinirea atribuțiilor de serviciu referitoare la identificarea, omologarea și acordarea dreptului de a circula pe drumurile publice unor autovehicule ce prezintă defecțiuni tehnice sau nu au reglate farurile pentru Europa, fiind cumpărate din Anglia. Cu această ocazie au fost puse în executare șase mandate de aducere”, a mai declarat Sarmizia Fetcu.

La percheziții au participat ofițerii DGA din Gorj, Dolj, Olt, Mehedinți și Vâlcea.

Inchide