Dan Tudorache a împărțit primele tablete copiilor și educatoarelor din Sectorul 1. “Au conexiune la internet pentru următorii doi ani!”. FOTO

Redactor:
Răzvan Scarlat

Primăria Sectorului 1 a început să distribuie tablete copiilor din grădinițe, dar și educatoarelor. Anunțul a fost făcut chiar de Dan Tudorache, în mediul online.

În aceste condiții, micuții din învățământul preșcolar își pot desfășura activitatea fără nicio problemă în cazul în care în grădinițe va fi pus în aplicare scenariul galben, adică jumătate dintre copii online, iar ceilalți la grădiniță, sau scenariul roșu, adică toți acasă, în fața tabletelor.

Pentru următorii doi ani, Primăria Sectorului 1 va pune la dispoziția preșcolarilor și educatorilor inclusiv conectarea la internet.

Totodată, Dan Tudoarache a inaugurat, miercuri, un nou corp de clădire, la Grădinița 162 din Sectorul 1 al Capitalei, ocazie cu care copii și educatoarele au intrat în posesia tabletelor.

Am inaugurat azi un nou corp de clădire, la Grădinița 162. În această construcție nouă, sunt deja amenajate 4 grupe noi pentru 90 de copii. Cu prilejul inaugurării, am demarat și distribuirea de tablete pentru copiii preșcolari. Primele au fost date chiar aici, la Grădinița 162.

Am luat această măsură pentru ca și micuții din învățământul preșcolar să își poată continua educația, dacă vom ajunge în situația nedorită de a funcționa și cu grădinițele după scenariul galben sau cel roșu. Ca și în cazul școlilor, tabletele vor fi distribuite și educatorilor și au conexiune la internet pentru următorii doi ani”, a anunțat Dan Tudorache pe contul personal de Facebook.

Daniel Tudorache: “Prima zi de școală a început perfect!”

De precizat că Primăria Sectorului 1 a intrat în posesia 48.000 de tablete pe care le pune la distribui copiilor, elevilor și cadrelor didactice care învață în unitățile de învățământ de stat din sector.

Pe 14 septembrie, la GÂNDUL LIVE, Daniel Tudorache anunța că școala a început în condiții aproape perfecte în sectorul pe care îl administrează.

Am venit din școli. În sectorul 1 totul este foarte bine. Am văzut și eu pe părinții care îi așteptau pe cei de clasa zero, buluc la ușă. A mers învățătoarea până la poartă, dar tot așa stăteau.

Toate școlile din sectorul 1 sunt pe scenariul galben. Aveau posibilitatea consiliilor de administrație să opteze pentru orice scenariu. Am vorbit cu părinții care doreau să țină copiii acasă, din cauza temerii. Dar le-am zis că putem asigura condiții de învățat perfecte. Am asigurat și tablete pentru toți copii, și pentru profesori. Dacă se ajunge la scenariul roșu, Doamne ferește, avem posibilitatea cu aceste tablete să trecem în învățământul online.

Știți care e problema? Sectorul 1 asigură 10% din PIB-ul României. Noi primim de la Guvern 0,08. Poate din cauza asta avem și condiții mai bune. Avem buget mai mare. Ăsta e avantajul celor care îi sprijină pe cei cu firme, să-și facă sediu în Sectorul 1.

Avem posibilitatea. Am terminat de dus tabletele la școli sâmbătă. Părinții trebuie să vină să le ridice. Dacă luni, marți, miercuri, dacă întârzie, suntem pregătiți”, a spus Dan Tudorache.

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide