Dan Tudorache a împărțit primele tablete copiilor și educatoarelor din Sectorul 1. “Au conexiune la internet pentru următorii doi ani!”. FOTO

Redactor:
Răzvan Scarlat

Primăria Sectorului 1 a început să distribuie tablete copiilor din grădinițe, dar și educatoarelor. Anunțul a fost făcut chiar de Dan Tudorache, în mediul online.

În aceste condiții, micuții din învățământul preșcolar își pot desfășura activitatea fără nicio problemă în cazul în care în grădinițe va fi pus în aplicare scenariul galben, adică jumătate dintre copii online, iar ceilalți la grădiniță, sau scenariul roșu, adică toți acasă, în fața tabletelor.

Pentru următorii doi ani, Primăria Sectorului 1 va pune la dispoziția preșcolarilor și educatorilor inclusiv conectarea la internet.

Totodată, Dan Tudoarache a inaugurat, miercuri, un nou corp de clădire, la Grădinița 162 din Sectorul 1 al Capitalei, ocazie cu care copii și educatoarele au intrat în posesia tabletelor.

Am inaugurat azi un nou corp de clădire, la Grădinița 162. În această construcție nouă, sunt deja amenajate 4 grupe noi pentru 90 de copii. Cu prilejul inaugurării, am demarat și distribuirea de tablete pentru copiii preșcolari. Primele au fost date chiar aici, la Grădinița 162.

Am luat această măsură pentru ca și micuții din învățământul preșcolar să își poată continua educația, dacă vom ajunge în situația nedorită de a funcționa și cu grădinițele după scenariul galben sau cel roșu. Ca și în cazul școlilor, tabletele vor fi distribuite și educatorilor și au conexiune la internet pentru următorii doi ani”, a anunțat Dan Tudorache pe contul personal de Facebook.

Daniel Tudorache: “Prima zi de școală a început perfect!”

De precizat că Primăria Sectorului 1 a intrat în posesia 48.000 de tablete pe care le pune la distribui copiilor, elevilor și cadrelor didactice care învață în unitățile de învățământ de stat din sector.

Pe 14 septembrie, la GÂNDUL LIVE, Daniel Tudorache anunța că școala a început în condiții aproape perfecte în sectorul pe care îl administrează.

Am venit din școli. În sectorul 1 totul este foarte bine. Am văzut și eu pe părinții care îi așteptau pe cei de clasa zero, buluc la ușă. A mers învățătoarea până la poartă, dar tot așa stăteau.

Toate școlile din sectorul 1 sunt pe scenariul galben. Aveau posibilitatea consiliilor de administrație să opteze pentru orice scenariu. Am vorbit cu părinții care doreau să țină copiii acasă, din cauza temerii. Dar le-am zis că putem asigura condiții de învățat perfecte. Am asigurat și tablete pentru toți copii, și pentru profesori. Dacă se ajunge la scenariul roșu, Doamne ferește, avem posibilitatea cu aceste tablete să trecem în învățământul online.

Știți care e problema? Sectorul 1 asigură 10% din PIB-ul României. Noi primim de la Guvern 0,08. Poate din cauza asta avem și condiții mai bune. Avem buget mai mare. Ăsta e avantajul celor care îi sprijină pe cei cu firme, să-și facă sediu în Sectorul 1.

Avem posibilitatea. Am terminat de dus tabletele la școli sâmbătă. Părinții trebuie să vină să le ridice. Dacă luni, marți, miercuri, dacă întârzie, suntem pregătiți”, a spus Dan Tudorache.

Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Au găsit un tanc îngropat în pădure. Au săpat iar când l-au deschis au rămas...
Decizia PROTV: Florin Calinescu e OUT! Ce se intampla la Romanii au talent
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Motivul pentru care oamenii nu trăiesc în Cernobîl, dar o fac în Hiroshima și Nagasaki
Start Rabla 2020 la electrocasnice. Cum iei banii şi câte produse poţi cumpăra cu voucherele...
Un bărbat l-a împușcat în cap pe amantul soției, apoi a forțat-o să îl decapiteze...
Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
Au găsit un tanc îngropat în pădure. Au săpat iar când l-au deschis au rămas...
REGINA fără pic de RUȘINE care a SCANDALIZAT o țară întreagă la numai 27 de...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Mircea Badea suferă de o boală cruntă! Ce spune Teo și Carmen Brumă, medicii au...
În sfârșit! Dincă a recunoscut astăzi ce i-a făcut, de fapt, Alexandrei Măceșanu
Secretul unei relații durabile. 7 metode științifice pentru o căsătorie fericită
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide