Daniel Breaz, despre scăderea notei de titularizare la 5: Nu este corect să facem această restricție

Daniel Breaz, despre scăderea notei de titularizare la 5: Nu este corect să facem această restricție
Publicat: 09/09/2019, 12:00

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, a declarat, luni, la deschiderea anului școlar, referitor la scăderea notei de titularizare la 5, că această notă 5 nu era relevantă.

„Calitatea de profesor se obține ca urmare a absolvirii unor cursuri de licență, a unui modul psihopedagic, a unui masterat și apoi obține acest drept de a fi profesor. Bineînțeles, examenele de definitivat și cine vrea să aibă o formare continuuă, să se perfecționeze, poate să urmeze alte cursuri, să dea gradul didactic II, gradul didactic I, chiar să urmeze cursurile sau să facă un doctorat. Această notă 5 nu era relevantă. Gândiți-vă în momentul de față, practic, noi restricționăm drepturile unor oameni care au acest drept de a merge la clasă și de a preda copiilor”, spune Breaz.

Daniel Breaz a precizat și faptul că nu este corect ca Ministerul Educației „să facă această restricție”. „Gândiți-vă că în momentul de față, noi avem 97-98% dintre posturi ocupate cu specialiști, asta după ce practic, am lasăt ca și cei care au luat o notă mai mică la concurs să poată să ocupe, să intre la clasă. Dacă am fi impus acea restricție noi am fi avut probabil undeva în jur de, n-am calculat exact, dar 80% nespecialiști la clasă, ceea ce ar fi fost o problemă”, informează acesta.

Ministrul interimar al Educației a menționat că în acest sens, al ocupării posturilor de către profesori, nu este doar concursul național de titularizare. „Mai sunt concursurile organizate la nivel de inspectorate județene, unde, din nou, vor promova concursul respectiv și să obțină din posturile rămase un post și inclusiv concursurile la școală, în locale organizate într-o școală”, conchide ministrul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase