Daune morale de 360.000 de euro în procesul lui Șerban Huidu

Publicat: 27/12/2012, 11:41
Actualizat: 27/12/2012, 22:28

Judecătoria Brașov a obligat societatea de asigurări Astra, la care Șerban Huidu avea încheiată polița în caz de accident, să plătească daune morale totale de 360.000 de euro. Urmașii victimelor vor primi câte 120.000 de euro.

Este vorba de fiica Magdei Drăghici, care va primi 1.877 de lei daune materiale și 120.000 de euro daune morale.

Citește și ATAC fără precedent al lui MIRCEA BADEA la adresa lui ȘERBAN HUIDU după accidentul în care au murit doi oameni: Băiețașul ăsta e un….

Citește și Mircea Badea, o nouă lovitură: „Huidu a avut noroc și pentru că tata socru are foarte mulți bani”

Soția lui Balogh Ștefan Lungu și fiul acestuia vor primi câte 120.000 de euro daune morale și despăgubiri materiale de 5.500 de lei pentru înmormântare, respectiv de 5.000 de euro pentru autoturismul Dacia distrus în accident.

Urmașii victimelor nu vor ataca decizia instanței brașovene, însă cel mai probabil societatea de asigurări o va contesta.

Șerban Huidu a provocat un accident grav de circulație pe 16 noiembrie 2011, în localitatea Timișu de Sus, județul Brașov. În urma accidentului au murit trei persoane care circulau regulamentar, într-un autoturism Dacia. Mașina condusă de Șerban Huidu a intrat pe contrasens și circula cu viteză mai mare decât cea legală.

Ioana Câmpean, fiica Magdei Drăghici, a solicitat daune morale și materiale de 400.000 de euro, iar soția și fiul lui Ștefan Lungu Balog s-au constituit părți civile diferite în acest proces, cerând drept daune morale câte 200.000 de euro, plus daune materiale de peste 5.000 de euro ca și contravaloare a autoturismului distrus în accident și cheltuieli de înmormântare de circa 6.000 de lei. Cea de-a treia victimă a accidentului, Ioan Garbis, nu a avut urmași, prin urmare nimeni nu s-a constituit parte civilă din partea acestuia.

În 29 iunie, Șerban Huidu a fost condamnat de Judecătoria Brașov la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Familiile victimelor accidentului au făcut recurs la decizia judecătorilor, următorul termen fixat la Curtea de Apel Brașov fiind anul viitor, în 31 ianuarie.

La jumătatea lunii mai, Șerban Huidu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în urma accidentului soldat cu trei morți produs în octombrie 2011 zona localității Timișul de Sus din județul Brașov.

În urma accidentului provocat de Huidu și-au pierdut viața Ioan Garbis, Magda Drăghici și Ștefan Lungu Balog, cei trei fiind colegi la o firmă din Brașov.

În 16 octombrie 2011, ei se îndreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Șerban Huidu circula dinspre Capitală spre Brașov, iar la ieșirea din localitatea Timișul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, a intrat cu mașina pe contrasens și a izbit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla în mașină împreună cu soția sa, cu cei doi copii în vârstă de doi și patru ani și cu bona acestora.

Judecătoria Brașov a ajuns la concluzia că vina pentru producerea accidentului din 16 octombrie 2011 revine „în totalitate” fostei vedete TV Șerban Huidu, deoarece acesta nu a ajuns pe contrasens în urma unui derapaj, ci pentru că a pierdut din raza vizuală șoseaua, întorcându-se către copiii săi aflați pe bancheta din spate. Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului mașina condusă de Huidu rula cu 87 de kilometri la oră, în condițiile în care limita de viteză era de 50 de kilometri la oră, și a intrat total pe contrasens.

„Huidu putea preveni producerea accidentului dacă și-ar fi păstrat banda de circulație. Starea de pericol s-a declanșat în momentul în care Șerban Huidu a pătruns pe contrasens. Nu s-a putut stabili dacă putea sau nu să evite producerea accidentului”, sunt concluziile expertizei tehnice ale cărei rezultate au fost transmise Parchetului în 23 martie.

Expertiza stabilește că accidentul a avut loc pe sensul opus celui de pe care venea mașina condusă de Huidu, el fiind cel care a intrat pe contrasens în timp ce șoferul celeilalte mașini implicate în accident, un Logan, nu a avut nicio vină, circula corect și n-a tăiat curba, mașina fostei vedetei TV apărându-i brusc în față. Conform expertizei, mașina Dacia Logan rula cu 40 de kilometri la oră.

După accidentul rutier din octombrie 2011, Huidu a fost supus unei expertize medico-legale. Medicii legiști au comunicat ulterior Parchetului Judecătoriei Brașov concluziile expertizei în cazul lui Huidu, care a relevat faptul că acesta era apt să conducă.

În 24 octombrie 2011, printr-un mesaj postat pe blogul personal, Șerban Huidu a anunțat că nu va mai prezenta emisiunea „Cronica Cârcotașilor” de la Prima TV și că se retrage din viața publică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”