De ce a achiziționat CJ Cluj o motocicletă de 129.000 de lei

De ce a achiziționat CJ Cluj o motocicletă de 129.000 de lei

Potrivit raportului Camerei de Conturi Cluj pe 2014 postat pe site-ul Curții de Conturi a României, referatul pentru promovarea unei decizii a Consiliului Județean Cluj, prin care s-a propus și s-a aprobat achiziționarea unor dotări care nu au legătură cu scopul și obiectul de activitate al consiliului, a fost întocmit nelegal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„S-a constatat achiziționarea și plata nejustificată a unor dotări în sumă de 129.000 de lei care nu sunt necesare CJ Cluj și nu au legătură cu obiectul de activitate al acestuia. S-a achiziționat și plătit nejustificat din bugetul județului Cluj o motocicletă tip BMW cu dotări specifice muncii de Poliție, pentru Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP). Prin HCJ nr. 5/2015 se decide darea în folosință gratuită pe o perioadă de 10 ani a motocicletei, iar, ulterior, se modifică modelul contractului, de împrumut de folosință între Județul Cluj și IPJ. În mod nelegal s-a întocmit referatul pentru promovarea hotărârii de CJ prin care s-a propus, respectiv s-a aprobat achiziționarea unor dotări care nu au legătură cu scopul și obiectul de activitate al CJ Cluj”, se arată în raport.

Reprezentanții Camerei de Conturi Cluj susțin că ATOP, pentru care a fost efectuată inițial achiziția motocicletei, este un organism consultativ fără competențe în problemele operative ale Poliției.

De asemenea, Camera de Conturi Cluj a constatat și efectuarea unor plăți nelegale în sumă de 897.000 de lei, prin înscrierea în buget și angajarea unor cheltuieli pentru obiective investiții, fără temei legal, în cazul amenajării Centrului județean de coordonare și conducere a intervenției Cluj și dispecerat integrat, precum și a dotărilor aferente.

„Între județul Cluj și ISU Cluj a fost încheiat acordul de cooperare în vederea finanțării proiectului , pe o perioadă de 3 ani, cofinanțat și de către ISU. Județul Cluj era obligat că aloce suma de 250.000 lei pentru finanțarea parțială a proiectului, dar Unitatea Administrativ Teritorială județul Cluj procedează nelegal la angajarea și plata pentru obiectivul în cauză a sumei de 897.000 de lei”, se mai arată în raportul citat.

CJ Cluj a mai efectuat plăți necuvenite, în sumă totală de 165.000 de lei lei, în favoarea unei firme din Iași pentru realizarea unei expertize tehnice privind pista de 3.500 de metri a Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, a acordat necuvenit 107.000 de lei Arhiepiscopiei Vadului Feleacului și Clujului, pentru cheltuieli de capital necesare proiectului de construire a Campusului Teologic „Nicolae Ivan”, alți 30.000 de lei către unele cluburi sportive, dar și 60.000 de lei în favoarea Societății Naționale de Cruce Roșie din România – filiala Cluj, în vederea realizării bazei de pregătire pentru prim ajutor de bază și intervenție în situații de urgență.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj, Alin Iuga, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că raportul Camerei de Conturi Cluj a fost contestat atât la Curtea de Conturi a României, cât și în instanță.

„Noi ne menținem punctul de vedere, potrivit căruia toate cheltuielile efectuate au fost legale și justificate”, a spus Iuga.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Renault lansează SUV-ul care va pune probleme DACIEI DUSTER - VIDEO
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Veste tristă despre Florin Piersic. Acum s-a aflat
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Max Planck, creatorul Teoriei Cuantice. „Nu cunoașterea adevărului, ci succesul care însoțește căutarea lui este...