Decebal Făgădău a fost reales în unanimitate președinte al organizației municipale a PSD Constanța

Decebal Făgădău a fost reales în unanimitate președinte al organizației municipale a PSD Constanța
Publicat: 27/06/2015, 16:58

Alegerile pentru conducerea organizației municipale a PSD Constanța au avut loc, sâmbătă, la Casa de Cultură, fiind prezenți 562 de delegați, dar și reprezentanți de la UNPR, ALDE, PP-DD. În discursul de început, președintele interimar al organizației județene a PSD Constanța, senatorul Nicolae Moga, a recunoscut că partidul trece printr-o situație delicată la nivel central, dar a precizat că membrii trebuie să arate că partidul există și să-și desemneze cei mai buni candidați la alegerile de anul viitor. El a explicat că, potrivit Rezoluției adoptate de Consiliul Național al PSD, persoanele cu probleme în justiție sunt suspendate de drept până la rezolvarea situației juridice.

„Președintele nostru, Radu Mazăre, și-a dat demisia și sub incidența acestei Rezoluții au intrat câțiva membri de partid. Nu aș vrea să dau exemple, dar aș vrea să mă refer aici la omul care ne-a condus timp de 12 ani, și el și Radu Mazăre, mă refer la Nicușor Constantinescu, care prin Rezoluția Consiliului Național a fost suspendat din partid. Nu vă ascund că nu vreau să dezvolt subiectul, subiectul e delicat, dar cred că Nicușor nu a înțeles lucrul acesta și am fost puși în situația în care trebuia să luăm o hotărâre care nu putea fi luată de Biroul Permanent al partidului pentru că nu avea în statut în așa ceva, hotărârea de suspendare a fost făcută de conducerea națională a partidului”, a spus Nicolae Moga, referindu-se la suspendarea lui Nicușor Constantinescu din calitatea de membru de partid.

Singurul candidat pentru funcția de președinte a fost primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău, cel care conduce organizația municipală din anul 2013.

În discursul său, el a precizat că obiectivul organizației pe care o conduce este câștigarea alegerilor locale și parlamentare de anul viitor. Făgădău a menționat și criteriile după care vor alege echipa PSD Constanța.

„Ne dorim ca echipele să fie omogene, jumătate bărbați, jumătate femei, o treime tineri până în 35 de ani, o treime între 35 – 65 de ani și o treime după 65 de ani. Criteriile după care vom selecta atât candidații, cât și proiectele, sunt o treime activitate, muncă, experiență politică, o treime imagine nouă, curată, bună, o treime efortul material. Vom continua tot ce a fost pachet social, poate găsim o altă formă, vrem să luăm din tot ce s-a făcut tot ce a fost bun”, a menționat Făgădău.

El a mai spus că își dorește ca noua conducere a organizației municipale să aibă un program de audiențe cu membrii de partid.

Un moment inedit a fost atunci când a luat cuvântul un membru al Comisiei de Validare a alegerilor, iar geamul de la pupitru s-a spart, cei din sală spunând că cioburile aduc noroc. Apoi a fost supusă la vot conducerea organizației municipale, Decebal Făgădău fiind votat de cei 562 de delegați.

Primul care a dorit să-l felicite a fost Nicolae Moga, care a făcut un apel către organizația municipală să-l sprijine pe Decebal Făgădău. „Mă bucur că l-ați ales în unanimitate, dar nu este suficient. Vă rog din tot sufletul să-l sprijiniți pentru că singur nu poate, ați văzut și dumneavoastră că totul se face în echipă. Trăim aceste vremuri grele, vă rog din tot sufletul, stați alături de el”, a transmis senatorul Nicolae Moga.

Decebal Făgădău a mulțumit celor care l-au ales, anunțând că trebuie pregătită platforma electorală în acest an, iar în primul trimestru din 2016 trebuie desemnat candidatul la funcția de primar al municipiului Constanța, dar și candidații pentru Consiliul Local.

„Vă aștept la muncă, la partid, trebuie să fim așa cum am fost până acum harnici, serioși și zâmbitori”, a încheiat Decebal Făgădău.

El este președinte al organizației municipale din 2013, organizația PSD Constanța pe care o conduce numărând peste 3.200 de membri.

Pe data de 29 iunie, vor avea loc și alegerile pentru conducerea organizației județene a PSD Constanța, iar până în prezent niciun candidat nu și-a anunțat oficial candidatura. Nicușor Constantinescu anunțase că ar dori să candideze la șefia organizației județene, dar conducerea PSD Constanța spune că nu poate face acest lucru deoarece este suspendat din calitatea de membru de partid.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Simona Halep iubește din nou. Cine e bărbatul misterios care i-a luat locul lui Toni...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii