• Publicat:
Știri

Decizie: Banii obținuți prin cerșetorie se vor confisca într-un municipiu din România

Decizie: Banii obținuți prin cerșetorie se vor confisca într-un municipiu din România
Banii pe care îi obțin persoanele care cerșesc la Arad se vor confisca, în urma unei decizii de miercuri a Consiliului Local. De asemenea, valoarea amenzilor pentru cerșetorie au fost triplate.

Miercuri, în ședința Consiliului Local Arad, a fost aprobată o hotărâre care prevede înăsprirea măsurilor sancționatorii împotriva persoanelor care apelează la mila publicului, respectiv triplarea cuantumului amenzilor și confiscarea sumelor rezultate din cerșetorie, bani care vor fi transformați în venit la bugetul local.

„Hotărârea adoptată azi prevede nu numai o majorare semnificativă a amenzilor pentru cei care sunt prinși cerșind, dar mai mult decât atât, va da posibilitatea polițiștilor locali împuterniciți în acest scop să confiște banii obținuți de către cerșetori din această activitate. Este una din măsurile prin care încercăm să oprim acest fenomen și cred că va da rezultate așa cum a dat și în alte orașe din țară, cum este, de exemplu, Clujul, unde o hotărâre locală similară a fost aprobată acum câțiva ani și dă rezultate. Este modelul pe care l-am folosit și noi în elaborarea proiectului aprobat cu unanimitate de voturi. Nu cred să avem probleme cu implementarea lui”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Pentru ca efectele acestei măsuri să se vadă cât mai repede, localnicii sunt îndemnați să renunțe la obiceiul de a oferi cerșetorilor sume de bani și să anunțe prezența lor pe străzile din oraș.

Foto: Pixabay

Inchide