Denunțătorul din dosarul fostei șefe a Parchetului Gheorgheni: Iubitul ei mi-a spus că are mână lungă

Denunțătorul din dosarul fostei șefe a Parchetului Gheorgheni: Iubitul ei mi-a spus că are mână lungă
Publicat: 18/04/2014, 16:32
Actualizat: 27/03/2019, 22:51

La Curtea de Apel Târgu Mureș a avut loc, vineri, un nou termen din procesul în care fostul prim-procuror al Parchetului Gheorgheni, Majeczki Izabella, a fost trimisă în judecată pentru fapte de corupție, alături de iubitul ei, Szabo Toma Carol, și omul de afaceri Pongracz Sandor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Curtea de Apel Târgu Mureș a audiat patru martori, între care și Bajko Sandor sr., un cioban care are calitatea de denunțător în acest dosar.

Acesta a declarat că, după o bătaie în care a fost implicat cu fiul său, Parchetul Gheorgheni a deschis un dosar de cercetare penală, iar el l-a contactat pe Szabo Toma Carol, după ce auzise prin sat că acesta a ajutat mai multe persoane.

Cei doi s-au întâlnit, iar Szabo i-ar fi cerut lui Bajko Sandor sr. să depună, la rândul său, plângere penală împotriva celor cu care se bătuse, asigurându-l că „problema va fi rezolvată”, respectiv că fiul său nu va fi condamnat.

Potrivit ciobanului, Szabo nu i-a cerut nimic în mod explicit atunci, dar el i-a dat atunci carne de porc, apoi două vaci, un miel de Paște, oi și produse lactate.

„Mi-a spus: la ce om este el, are acolo soția (se referă la Majeczki și la Parchetul Gheorgheni – n.r.), are mână lungă și rezolvă”, a declarat martorul.

Acesta a adăugat că și el a primit, de-a lungul timpului, de la Szabo, dar contra cost, 2,5 tone de cartofi, doi câini care nu erau de rasă și care au murit la scurt timp și o mașină de tocat carne.

Totodată, martorul a spus că s-a întâlnit o singură dată cu fostul prim-procuror, la Parchet, femeia spunându-i atunci că fiul său va primi două sau trei luni de închisoare cu suspendare sau amendă, dar nu i-a promis nimic.

Bajko Sandor sr. a arătat că Szabo i-a spus tot timpul că duce produsele „acolo, la Izabella”, dar nu că le-ar fi cerut Majeczki.

Potrivit ciobanului, în cele din urmă, fiul său a fost condamnat cu suspendare, dar s-au stabilit despăgubiri mari, iar Szabo i-a spus că partea adversă a plătit avocații mai bine și de aceea a câștigat. Bajko Sandor sr. a afirmat că el i-a cerut lui Szabo să-i plătească animalele pe care i le-a dat, întrucât a considerat că nu l-a ajutat și crede că acesta a discutat cu Majeczki, pentru că i-a dat 3.000 de lei, spunându-i că el nu a are bani, iar suma provine de la concubina sa.

La termenul de vineri au mai fost audiați fostul șofer al lui Szabo, care a relatat despre cum a preluat acesta prima vacă de la cioban, dar fără a putea oferi amănunte legate de înțelegerea dintre cele două părți, un consilier juridic al parohiei romano-catolice din Gheorgheni și preotul acesteia, care au dat declarații despre circumstanțele în care Szabo a câștigat un contract de lucrări pentru o bisericuță cu structură de lemn în localitate.

Un nou termen de judecată în acest dosar a fost fixat pentru data de 16 mai.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au trimis-o în judecată pe Izabella Majeczki pentru două infracțiuni de luare de mită și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. În același dosar mai sunt judecați Sandor Pongracz și concubinul procuroarei, Toma Carol Szabo, pentru complicitate la luare de mită, iar ultimul și pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii au arătat, în actul de sesizare a instanței, că în cursul anului 2011, în comuna Ditrău, județul Harghita, procurorul Izabella Majeczki, prin intermediul concubinului ei, Toma Carol Szabo, a pretins și a primit de la o persoană, denunțătoare în cauză, în mai multe tranșe, două vaci, trei oi și doi miei.

Procuroarea a promis, în schimbul animalelor primite, că va adopta o soluție favorabilă denunțătorului și fiului acestuia, care erau cercetați „pentru fapte de violență fizică comise față de alte două persoane, în cadrul unui dosar penal în care supravegherea urmăririi penale era efectuată de aceasta”.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în 8 noiembrie 2013, suspendarea din magistratură a prim-procurorului Izabella Majeczki.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Xi Jinping pregătește un turneu în Europa. Ce țări va vizita președintele Chinei?