Deputat PSD, cercetat în dosarul în care Radu Mazăre este anchetat pentru abuz în serviciu

Deputat PSD, cercetat în dosarul în care Radu Mazăre este anchetat pentru abuz în serviciu
Publicat: 26/06/2014, 18:23
Actualizat: 12/03/2019, 07:32

Potrivit DNA, Radu Babuș, la data faptelor director general al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța, în prezent deputat în Parlamentul României, este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de stabilire, cu intenție, a unei valori diminuate, față de valoarea comercială reală, a bunurilor aparținând autorității publice în cadrul unei acțiuni de vânzare a acestora.

De asemenea, anchetatorii au extins cercetările pe numele primarului Radu Mazăre pentru aceeași infracțiune, ca și în cazul deputatului Babuș.

Mai mult, s-a dispus urmărirea penală și față de Sorina Gina Hortolomei Moscu, reprezentant al societăților comerciale Mehmetoglu SRL, Bulevard SA și Millenium Global Development SA, la data comiterii faptelor, pentru spălare de bani, anchetatorii declanșând urmărirea penală și în cazul acestor trei firme.

Potrivit ordonanței de extindere a urmăririi penale, în 28 februarie 2007, în calitate de primar al Constanței, Radu Mazăre a stabilit cu intenție o valoare diminuată, față de valoarea comercială reală, pentru o suprafață de 11.890 de metri pătrați de teren, situată în stațiunea Mamaia, aparținând domeniului privat al municipiului Constanța, în cadrul unei acțiuni de vânzare a acestuia. Terenul respectiv a fost cumpărat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de Sorina Gina Moscu Hortolomei.

„Suspectul Babuș Radu, în calitate de director general al RAEDPP Constanța, la data de 31 mai 2007, a stabilit cu intenție o valoare diminuată, față de valoarea comercială reală, pentru o suprafață totală de teren de 502,81 metri pătrați, situată în intravilanul municipiului Constanța, stațiunea Mamaia, aparținând domeniului privat al municipiului Constanța, în cadrul unei acțiuni de vânzare a mai multor parcele de teren”, arată procurorii în ordonanța de extindere a urmăririi penale.

Terenurile respective au fost cumpărate de SC Mehmetoglu SRL, iar ulterior au fost dobândite, succesiv, de societățile comerciale SC Bulevard SA și de SC Millenium Global Development SA.

Tranzacțiile terenurilor totalizând 502,81 metri pătrați s-au făcut prin creșterea succesivă a prețului, astfel încât SC Millenium Global Development SA a dobândit terenurile respective la o valoare aproximativ egală cu cea de piață, fiind ascunsă proveniența ilicită a acestor terenuri.

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a fost, joi, la DNA Constanța, pentru a fi anunțat că s-au extins cercetările în dosarul retrocedărilor de terenuri în care edilul a fost trimis în judecată, alături de alte 36 de persoane, pentru abuz în serviciu.

Mazăre s-a prezentat la sediul DNA Constanța, unde a stat aproximativ 15 minute.

La ieșire, el a declarat că este vorba despre extinderea cercetărilor în dosarul privind restituirea unor suprafețe de teren intravilan din Constanța, mai exact despre terenul aflat sub cazinoul din stațiunea Mamaia.

„M-au chemat pentru terenul de sub Cazinoul din Mamaia. L-am vândut și acum este al proprietarului. Și așa ne dă în judecată proprietarul, că după ce a dat bani pe el în 2007, în 2011 au pus Cazinoul pe lista de monumente și nu-l mai lasă să construiască. A dat un milion și ceva de euro pe jumătate din teren. Pe cealaltă jumătate a mai dat unul un milion de euro. Acum să dăm și banii înapoi, mă cercetează și procurorii și tot așa. (…) Mă cercetează din 2005, nimic nou”, a spus edilul.

Radu Mazăre a adăugat că, de fapt, procurorii anticorupție l-au chemat din cauza declarațiilor făcute în urmă cu două zile, împotriva „cățelelor de la DNA” care vor să-l aducă în țară pe Nicușor Constantinescu, deși acesta este bolnav.

„De câte ori am dat declarații de presă despre DNA, la vârf, după o săptămână, pac, m-au chemat! Eram sigur că dacă le fac cățele pe ălea, că vor să-l aducă pe Nicușor aicea să-l omoare, mă cheamă la DNA. Și m-au chemat după câteva zile. Fiecare cu ce arme are”, a mai spus primarul Constanței.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun