• Publicat:
Știri

Deputatul AKM, pus sub învinuire pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Deputatul AKM, pus sub învinuire pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor
Deputatul Cătălin Rădulescu este cercetat de Parchetul General pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanții parchetului. Cercetările, după ce a făcut declarații referitoare la faptul că are o mitraliera AKM pe care este pregătit să o folosească.

Inițial, dosarul a fost deschis pentru infracțiuni de tulburare a liniștii și ordinii publice.

Cătălin Rădulescu a fost audiat pe 15 martie după ce parlamentarul a spus într-un interviu că și-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluție și se declară pregătit să o folosească din nou. Totodată, el a criticat protestatarii din Piața Victoriei. Deputatul le-ar fi spus procurorilor că regretă că s-a ajuns la „escaladarea declarațiilor sale”, precizând că nu a avut intenția de a amenința pe cineva sau de a genera „o stare de insecuritate”.

„Am început să bravez, să mă dau mare, lăudându-mă că aș avea arma pe care am avut-o la Revoluție, ceea ce nu este adevărat. Nu am tras la Revoluție. Am căzut victimă a propriei mele superficialități”, le-ar fi spus parlamentarul procurorilor.

Ulterior declarațiilor făcute de parlamentar, Poliția din Argeș a demarat verificări privind armele deținute de Cătălin Rădulescu, fiindu-i suspendat dreptul de a deține arme.

Inchide