Descinderi DNA la biroul și acasă la liberalul Sorin Frunzăverde, șeful CJ Caraș Severin. „Sunt percheziționat pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale”

Redactor:
Andreea Unturica
Descinderi DNA la biroul și acasă la liberalul Sorin Frunzăverde, șeful CJ Caraș Severin. „Sunt percheziționat pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale”
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție fac, joi dimineață, percheziții la sediul Consiliului Județean Caraș-Severin, în biroul președintelui instituției, Sorin Frunzăverde, precum și la locuința acestuia.

Sorin Frunzăverde, care este vicepreședinte PNL la nivel național, nu a fost găsit la locuința din municipiul Reșița, perchezițiile fiind făcute în absența sa.

Contactat de Mediafax, liderul PNL a declarat că a fost informat că ancheta ar avea legătură cu turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

„Eu nu sunt în Reșița, dar am aflat de la cei care fac perchezițiile că sunt percheziționat pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Nu mi-au spus mai mult la telefon”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Sorin Frunzăverde.

Perchezițiile de joi dimineață au loc la doar două zile după ce procurorii DNA au percheziționat și biroul vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș- Severin, Ionesie Gheorghioni, un apropiat al lui Sorin Frunzăverde.

În cursul zilei de miercuri, acesta a fost arestat pentru 29 de zile pentru trafic de influență de către judecătorii Tribunalului Timiș, decizia fiind contestată la Curtea de Apel Timișoara.

Potrivit anchetatorilor, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a pretins 10% din valoarea unor contracte de întreținere de drumuri de la CamandImpex Reșița, firma cu care CJ avea contracte din 2013, tranșele de bani fiind date nepotului lui Ghiorghioni de către reprezentanții societății.

Sorin Frunzăverde s-a născut 26 aprilie 1960 în orașul Bocșa, județul Caraș- Severin.El a intrat în politică imediat după Revoluția din 1989, ajungând în anul 1993 președintele Partidului Democrat, funcție pe care a deținut-o până în anul 2012, când a ales să părăsească acest partid pentru a se înscrie în PNL.

Din data de 7 aprilie 2012 ocupă funcția de vicepreședinte al PNL la nivel național.

Sorin Frunzăverde este inginer de meserie și a obținut două doctorate: în anul 2000 un doctorat în Management la Universitatea de Vest din Timișoara și altul în anul 2004 în Științe Militare obținut la Universitatea Națională de Apărare.

În perioada 1985 – 1991 a fost inginer la Combinatul Siderurgic din Reșița, județul Caraș- Severin, iar din anul 1992 până în 1996 a fost ales consilier județean al județului Caraș- Severin. În perioada 1991- 1996 a mai ocupat și funcția de președinte al Camerei de Comerț și Industrie Caraș-Severin.

În următorul mandat, timp de un an, în perioada 1996-1997 a fost ales președinte al Consiliului Județean Caraș- Severin, iar din 1997 până în anul 1998 a fost ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, în perioada aprilie-decembrie 1998 fiind ministrul Turismului. În ultimii doi ani de mandat, între anii 1998 – 2000, Frunzăverde s-a întors pe funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș- Severin, iar în perioada martie – decembrie 2000 a fost din nou ministru, de data aceasta al Apărării Naționale.

În mandatul 2000-2004 a fost ales deputat de Caraș- Severin, iar din 2004 până în 2006 a ocupat din nou fotoliul de președinte al Consiliului Județean Caraș- Severin. S-a întors apoi la Ministerul Apărării pentru mai puțin de un an, în perioada octombrie 2006 – aprilie 2007.

Sorin Frunzăverde a fost și parlamentar european în perioada decembrie 2007 – iunie 2008. În 20 iunie 2008, până la final de mandat, în 2012 a ocupat din nou fotoliul de președinte al CJ Caraș- Severin. În iunie 2012, a fost reales pe aceeași funcție pe care o ocupă și în prezent, cea de președinte al Consiliului Județean Caraș- Severin.

Frunzăverde: Perchezițiile vizează turul doi al alegerilor prezidențiale

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, la locuința și la biroul căruia procurorii anticorupție fac, joi dimineață, percheziții, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a fost informat că ancheta ar avea legătură cu turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

„Eu nu sunt în Reșița, dar am aflat de la cei care fac perchezițiile că sunt percheziționat pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Nu mi-au spus mai mult la telefon”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Sorin Frunzăverde.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a precizat că nu a fost chemat să stea de vorbă cu anchetatorii.

„Nu m-au chemat să vorbesc cu procurorii, am desemnat reprezentanți”, a mai declarat Sorin Frunzăverde corespondentului MEDIAFAX.

Patru dintr-o lovitură. Becali scrie ISTORIE în Liga I. FCSB a dat marele tun şi...
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
FOTO. Anna Lesko, fără lenjerie intimă pe sub rochie! Cum a apărut blonda pe stradă
A fost nevasta nr. 4! Ce s-a ales de cea mai sexy soție a lui...
Calendar ortodox 2 octombrie 2020. Sărbătorim un sfânt care înlătură vrăjile
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Lovitură cruntă pentru Mihai Gâdea! Emisiunea lui ... Nimeni nu se aștepta la ASTA
Primarul sectorului 4 a anunţat că va depune plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor împotriva...
Biroul Electoral Sector 1 intervine în scandalul imaginilor: Persoana din imagini, personal tehnic auxiliar
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
Aroganțe de vedetă! Ce a făcut fiica Biancăi Drăgușanu într-un restaurant de fițe din Capitală?...
Un RUS a dus la extrem un EXPERIMENT cu Coca-Cola. Urmarea a fost de-a dreptul...
ULTIMA ORĂ! Alegerile au fost anulate ... Oamenii vor fi chemați din nou la vot
Dezastru pentru Mihai Gâdea. Antena 3, sancționată dur din cauza lui Nicușor Dan: „Terorism mediatic!”
Ultimă oră! S-au ANULAT alegerile, la urne din nou pe 11 octombrie
Alegerile se anulează în acest oraş! Decizia luată de BEC
Masca miroase urât? Vezi 10 posibile cauze și soluțiile!
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Cine este românul care vrea să investească aproape 3 miliarde de euro într-un proiect gigant...
Inchide