DESCRIERE. Cine este şi cu ce se ocupă, de fapt, soţia lui Nelu Tătaru! Rodica, soţia ministrului Sănătăţii, a fost în mijlocul unui scandal monstru pe timpul stării de urgenţă

DESCRIERE. Cine este şi cu ce se ocupă, de fapt, soţia lui Nelu Tătaru! Rodica, soţia ministrului Sănătăţii, a fost în mijlocul unui scandal monstru pe timpul stării de urgenţă
Rodica și Nelu Tătaru, FOto: Facebook Rodica Tătaru
Publicat: 25/05/2020, 14:21
Actualizat: 06/04/2021, 22:45

Soția ministrului Sănătății se numește Rodica Tătatu, are 47 de ani, este din Huși și a absolvit Facultatea de Farmacie. Aceasta deține o firmă care conține și o farmcie (SC Crataegus Pharma SRL) în Huși.

Farmacia soţiei ministrului Sănătăţii, SC Crataegus Pharma SRL din Vaslui, a fost înfiinţată în 2006 și, potrivit unui raport al Ministerului de FInanțe, în 2018 farmacia avea , 6 angajaţi declaraţi oficial, un profit net de 23.491 de euro şi o cifră de afaceri netă de 647.722 de euro.

Firma Rodicăi Tătaru are un complex de activități: fabrică  preparate farmaceutice, face comeţ cu amănuntul de produse alimentare, cumpără şi vinde bunuri imobiliare proprii, administrează. cumpără şi vinde bunuri imobiliare pe bază de comision, are activităţi profesionale, ştinţifice, tehnice- referitoare la sănătatea umană, are activităţi recreative, distractive, de centre de fitness, întreţinere corporală şi alte activităţi de servicii, potrivit documentelor oficiale.

Rodica, soţia ministrului Sănătăţii, a fost în mijlocul unui scandal monstru pe timpul stării de urgenţă

În luna aprilie,în plină pandemie, soția lui Tătaru a fost implicată într-un scandal, după ce jurnaliștii de la BZI au prezentat imagini prin care se observă că în farmacia Rodicăi Tătaru se vând măşti pe sub mână, fără bon fiscal, la suprapreţ, făcând speculă şi evaziune fiscală.

„Discuţie client – farmacista de la Crataegus Pharma, din Huşi, judeţul Vaslui:

Clientul: Daţi-mi o cutie de paracetamol! Măşti, aveţi?
Farmacista: Da, 15 lei.
Client: Îmi puteţi da şi un bon?
Farmacista: Pe măşti nu am cum. Numai pe paracetamol. Deci chiar nu am cum.
Client: Mai daţi-mi încă două măşti!
Farmacista: Îmi pare rău, chiar nu am cum să vă dau bon.
Client: Mulţumesc, la revedere!”, este discuția surprinsă de BZI la farmacia Rodicăi Tătaru.

Ministrul Sănătății a explicat incidentul:

„A fost într-o sâmbătă după masă. Exact atunci se primea marfă, iar oamenii au dat buzna să cumpere. Toți cereau produsele. Vânzătoarele nu au apucat să bage factura în sistem. Cel care a filmat era printre primii clienți și a insistat că vrea să cumpere. Eram probabil singura farmacie din Huși care adusesem măști. După acea filmare au venit controale atât de la Poliție, cât și de la DSP și Finanțe. Niciuna dintre aceste instituții nu a găsit absolut nimic”, a explicat ministrul Tătaru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase