Deși are 83 de ani, abia așteaptă să înceapă munca. Bunica Sofia se întoarce la grădiniță: Sunt nerăbdătoare. Aștept să vină copiii

Redactor:
Loredana Ficiu
Deși are 83 de ani, abia așteaptă să înceapă munca. Bunica Sofia se întoarce la grădiniță: Sunt nerăbdătoare. Aștept să vină copiii
La cei 83 de ani ai săi, bunica Sofia, cea mai în vârstă angajată a Inspectoratului Școlar Gorj, a decis să revină la lucru, după vacanță. Sofia Chițoran, angajată ca femeie de serviciu la grădinița din localitatea Leurda, a obținut avizul medicilor, iar în luna octombrie va face un nou control.

Bunica Sofia, așa cum o alintă copiii, a făcut curățenie generală la Grădinița cu Program Normal Leurda din orașul Motru cu ajutorul rudelor sale și este nerăbdătoare să fie din nou în mijlocul copiilor.

„Râmâne la grădiniță. A făcut curățenie acolo, au ajutat-o soția și soacra mea. Au scuturat covoarele, au șters geamurile. Trebuie să meargă și la doctor în octombrie, să obțină avizul”, a precizat, pentru Mediafax, Eugen Chițoran, fiul bunicii Sofia.

Femeia de 83 de ani spune că micuții vor reveni în bănci în cele mai bune condiții.

„Sigur că rămân la grădiniță. Am făcut curățenie, am făcut tot, toată curățenia. Mai am un pic de iarbă de cosit în spate, totul e pregătit. Aștept să vină copiii și să începem grădinița. Sunt nerăbdătoare, sigur că da! O să merg și la medic, în octombrie, sper să mă lase să rămân alături de copii”, a declarat, corespondentului Mediafax, Sofia Chițoran.

Aceasta are un contract de două ore pe zi la unitatea de învățământ.

Bunica Sofia a fost concediată la sfârșitul lunii mai, după ce povestea ei a apărut în presă, iar la scurt timp a fost reangajată, în urma reacției de indignare din partea comunității.

Reprezentanții ISJ Gorj susțin că femeia este un exemplu pentru tineri.

„Eu o invidiez, pentru că are atâta putere de muncă și o voi susține permanent, pentru că este un exemplu pentru tinerii care refuză să muncească și care așteaptă ajutoarele sociale. Pentru mine, chiar este un model. O voi susține atâta cât se poate și cât pot eu instituțional. Sunt convinsă că a făcut curățenie, mi-a spus doamna, e în ordine, știu lucrurile astea, numai că trebuie să meargă la prelungire, atunci o să vedem, este și în funcție de vârstă, de ceea ce decid medicii. Este un om pentru care am toată stima și respectul, poate fi un model pentru tinerii care așteaptă ajutoare sociale și consideră că munca este degradantă”, a declarat Marcela Mrejeru, inspectorul școlar general al ISJ Gorj.

De 40 de ani, bunica Sofia își începe programul, la Grădinița cu Program Normal Leurda, din orașul Motru, în fiecare dimineață, înainte de ora 7.00. În tinerețe, aceasta a muls vacile la CAP-ul din localitate și are acum o pensie de aproximativ 600 de lei. Pentru munca de la grădiniță, femeia primește în jur de 400 de lei.

Viceprimarul orașului Motru, Cosmin Morega, a fost cel care, în luna martie, a aflat povestea bătrânei, după ce a mers la grădiniță, dimineața, pentru a vedea ce reparații trebuie să fie făcute în această instituție, fiind întâmpinat chiar de bunica Sofia.

Inchide