Destin straniu: Sora lui George Michael, autorul „Last Christmas”, a murit în prima zi de Crăciun. Este exact data la care Michael a fost găsit fără suflare de partenerul său

Destin straniu: Sora lui George Michael, autorul Last Christmas, a murit în prima zi de Crăciun. Este exact data la care Michael a fost găsit fără suflare de partenerul său
Publicat: 27/12/2019, 19:28

Moartea Melaniei Panayiotou nu este catalogată ca suspectă a declarat poliția britanică.Poliția londoneză a declarat că decesul le-a fost anunțat prin serviciul de ambulanță în jurul orei 19.30. Moartea femeii a fost subită dar nu este considerată suspectă de autorități.

Familia Panayiotou a confirmat decesul pentru presă și a cerut să îi fie respectată intimitatea „în acest moment foarte trist”.

George Michael a fost apropiat de sora sa căreia i-a lăsat prin testament 50 de milioane de lire sterline. Ea călătorea cu el în turnee pentru a-l tunde. O bună parte din averea cântărețului a ajuns la cealaltă soră a sa, Yioda Panayiotou.

Cele două surori primiseră prin testamentul artistului 97,6 milioane de lire sterline.

Michael a încetat din viață la locuința sa din Goring-on-Thames, Oxfordshire, la vârsta de 53 de ani. A fost găsit mort de partenerul său, Fadi Fawaz, în dimineața de Crăciun, 25 decembrie 2016.

Cauza morții este încă necunoscută; managerul său, Michael Lippman, a presupus că insuficiența cardiacă a fost cauza morții, și că Michael „s-a stins liniștit, fără dureri.” Fawaz a descris, într-un interviu pentru The Daily Telegraph, cum l-a găsit pe cântăreț în dimineața de Crăciun: „m-am dus să-l trezesc și era mort, întins în pat. Încă nu știm ce s-a întâmplat. Totul a fost foarte complicat în ultima vreme, dar George aștepta cu nerăbdare Crăciunul, la fel și eu.”

Autopsia făcută în 29 decembrie, pentru a determina cauza exactă a morții, a fost neconcludentă. Poliția din Thames Valley a spus că se vor face analize suplimentare, dar că rezultatele nu se vor cunoaște decât peste câteva săptămâni.

În necrologul său pentru Michael, BBC l-a descris ca un „superstar pop” și a scris, „binecuvântat cu un chip arătos și o voce frumoasă, prezența sa scenică l-a făcut un preferat al circuitelor de concerte live, pe măsură ce s-a maturizat, devenind dintr-un idol al adolescenților, o celebritate pe termen lung.

Tatăl său era originar din Cipru și emigrase în Marea Britanie în anii ´50. George Michael a fost cunoscut în calitate de interpret și muzician. În cariera de muzician a vândut peste 120 de milioane de albume pe plan internațional, din care 80 de milioane solo și restul ca membru al duoului Wham!. Printre piesele sale se numără hituri precum „Careless Whisper”, „Faith” și „Last Christmas”. Michael a fost recompensat de-a lungul carierei cu numeroase premii, printre care trei Brit Awards, patru MTV Video Music Awards și două Grammy din opt nominalizări. După ce a făcut public faptul că era gay, a militat pentru drepturile comunității LGBT și a ajutat la strângerea de fonduri pentru asociații anti-SIDA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase