Detalii despre înmormântarea actorului Vladimir Găitan. „A lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri”

Detalii despre înmormântarea actorului Vladimir Găitan. „A lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri”
Vladimir Găitan, condus pe ultimul drum. Actorul a fost înmormântat cu onoruri militare
Publicat: 11/11/2020, 20:37
Actualizat: 11/11/2020, 20:41

Fiica actorului Vladimir Găitan, Gloria Găitan, a oferit detalii despre înmormântarea tatălui său. Trupul neînsufleţit al celebrului actor va fi depus, joi, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală.

Tata s-a stins din viață acasă, alături de familie, așa cum a fost și ultima sa dorință. Mulțumim celor ce ne sunt și ne-au fost alături cu gânduri bune și avem rugămintea să înțelegeți durerea adâncă ce ne copleșește în aceste clipe. Le suntem extrem de recunoscători medicilor, asistenților și farmaciștilor care l-au îngrijit și au fost alături în cele mai grele clipe”, a anunțat fiica lui Vladimir Găitan, Gloria, citată de Mediafax.

Trupul lui Vladimir Găitan va fi depus la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală (zona Universitate), începând de joi, 12 noiembrie, ora 13.00.

Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 14 noiembrie, ora 12.00, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, km 0. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu, sâmbătă, 14 noiembrie, ora 14.00 pe Aleea Artiștilor.

„Ne dorim ca atât presa cât și cei ce vor să își ia rămas bun de la tata să dea dovadă de înțelegere, discreție și să respecte măsurile ce se impun în contextul actual. Transmitem tuturor multă sănătate în aceste vremuri de grea încercare! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a mai spus Gloria Găitan.

Actorul Vladimir Găitan a murit marți, 10 noiembrie, la vârsta de 73 de ani, anunțul fiind făcut, marți seara, de colegul său, Vlad Rădescu: „Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri… Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu! (așa cum îi spuneau prietenii-n.r.)”.

Actorul Vladimir Găitan, una dintre elitele teatrului românesc, a primit în anul 2002 „Ordinul Național Serviciul Credincios, în grad de Cavaler”, pentru devotamentul și harul artistic. Actorul a luptat, timp de aproximativ 25 de ani, cu un cancer limfatic.

Teatrul românesc, în doliu. Cariera îndrăgitului actor Vladimir Găitan, decedat la vârsta de 73 de ani, cu peste 100 de filme și spectacole

Teatrul românesc a mai pierdut o stea după moartea lui Vladimir Găitan. Celebrul actor a slujit, jumătate de veac, teatrul românesc. Publicul îl cunoaște în special din pelicula „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”.

Vladimir Găitan s-a născut la 2 februarie 1947, la Suceava. A absolvit în 1970 Institutul de artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Actorie, clasa prof. George Carabin şi Elena Negreanu, potrivit site-ului Teatrului de Comedie.

A debutat pe scena Teatrului de Comedie, unde a jucat în ”Mutter Courage” de Bertholt Brecht (1972), ”Trei surori” de A.P. Cehov (1975), ”12 oameni furioşi” de Reginald Rose (1977), ”Cinema” de Jean Anouilh (1979), ”Pierrot” de Moliere (1980), ”Turnul de fildeş” de Viktor Rozov (1981).

După 1990, a jucat aici în piese precum ”Amphitrion” de Moliere, ”Fuga” de Mihail Bulgakov, ”Anna Karenina” de L.N. Tolstoi, ”…escu” de Tudor Muşatescu, ”Poker” de Adrian Lustig, ”Soare pentru doi” de Pierre Sauvil, ”Revizorul” de N.V. Gogol, ”Pescăruşul” de A.P. Cehov. A fost director al Teatrului de Comedie din Bucureşti (1994-1996).

De asemenea, a jucat şi pe scena Teatrului ”Nottara”, în piese precum ”Întâlnire la Sunles” de Jean Anouilh, regia Geo Saizescu (1994), ”Îngeri în America” de Tony Kushner, regia Theodor Cristian Popescu (1998), precizează site-ul Teatrului de Comedie. În 2001 a devenit director al Teatrului ”Nottara” (13 februarie-20 iunie).

A debutat în cinematografie în 1969, în perioada studenţiei, în filmul ”Reconstituirea”, în regia lui Lucian Pintilie. Pentru Vladimir Găitan, ”şansa” a fost cea care a făcut ca el să joace în filmul lui Lucian Pintilie. ”Se vorbeşte despre talent şi geniu, dar eu am să pledez pentru ideea de şansă. Joacă un rol uriaş în viaţa unui actor”, spunea actorul în iulie 2018 la o proiecţie-eveniment a filmului.

Vladimir Găitan a jucat în serialele şi telenovelele româneşti ”Roberta”, ”Căsătorie imposibilă”, ”Daria, iubirea mea”, ”Cu un pas înainte”, ”Inimă de ţigan”, ”State de România – Student la Sorbona”.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine