• Publicat:
Știri

Director în Nuclearelectrica, trimis în judecată de DNA pentru fraudă la un concurs de angajare

Director în Nuclearelectrica, trimis în judecată de DNA pentru fraudă la un concurs de angajare
DNA l-a trimis în judecată pe Constantin Havriș, director în Nuclearelectrica pentru fals în înscrisuri și folosirea și transmiterea persoanelor neautorizate a unor informații nedestinate publicității. Havriș ar fi trimis întrebările și răspunsurile de la un concurs de angajare unui candidat.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, a lui Constantin-Alexandru Havriș, director al Direcției Dezvoltare Investiții în cadrul SN Nuclearelectrica SA și membru al comisiei de examinare pentru angajare. Acuzațiile sunt: folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații; fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„În cursul lunii august 2018, inculpatul Havriș Constantin-Alexandru, în calitățile menționate mai sus, a transmis, prin email, unei persoane, subiectele ce urmau a fi date cu ocazia susținerii probei scrise (cinci întrebări și răspunsurile aferente) pentru ocuparea unui post de economist în cadrul Departamentului Implementare Proiect U3-U4 CNE Cernavodă – Direcția Dezvoltare Investiții al Societății Naționale Nuclearelectrica S.A. Urmare a acestui demers, în data de 14 august 2018, cu ocazia examinării scrise, beneficiarul subiectelor a obținut o notă care i-a permis promovarea concursului și implicit angajarea în funcția de economist”, informează procurorii DNA, printr-un comunicat de presă.

Ulterior, Constantin-Alexandru Havriș ar fi completat în fals procesul verbal de examinare a candidaților, atât pentru proba scrisă cât și pentru cea interviului, în condițiile în care la aceasta din urmă nu a fost prezent, fiind plecat în concediu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Inchide