• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Directorul Antena TV Group reținut de DNA pentru șantaj. Mitică Dragomir: „Este șantajul lor să nu mă bage pe mine în povestea asta”

Directorul Antena TV Group reținut de DNA pentru șantaj. Mitică Dragomir: „Este șantajul lor să nu mă bage pe mine în povestea asta”
DNA a început urmărirea penală împotriva lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group pentru infracțiunea de șantaj.

Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a fost reținut de procurorii anticorupție pentru 24 de ore. Procurorii DNA vor cere instanței arestarea preventivă a acestui pentru infracțiunea de șantaj. În aceeași cauză a fost audiat  ca martor și Dumitru Dragomir care a declarat că nu are nici o legătură cu acuzațiile de șantaj. 

DNA a început urmărirea penală împotriva lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group  pentru infracțiunea de șantaj. Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu a șantajat o companie privată să semneze un contract comercial. Antena TV Group este compania care deține licențele de operare a posturilor „Antena 1”, „Antena 2″, Euforia Lifestyle TV” si „GSP TV.

„În perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrâns un administrator al unei societăți comerciale să semneze un contract în condiții prestabilite, impuse de inculpat, sub amenințarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromițătoare pentru persoana în cauză. Dosarul a fost constituit ca urmare a denunțului părții vătămate”, se arată în comunicatul DNA.

Antena TV Group are un diferend din 2012 cu operatorul de cablu RCS-RDS. DNA nu a precizat dacă acest dosar vizează acest conflict. Antena 3 televiziune din candrul aceluiaș trust media susține că acest dosar de șantaj a pornit de la o plângere făcută de către operatorul de cablu RCS-RDS. 

În același dosar a fost audiat și Mitică Dragomir șeful Ligi Profesioniste de Fotbal. La ieșirea de la DNA acesta a declarat că nu are nici legătură cu cazuld e șantaj.

„Este șantajul lor să nu mă bage pe mine în povestea asta. Eu nu am încasat nici un leu nelegal. Domnul Ciuvică a venit cu un contract incomplet. A fost o asociere între două firme. Eu cu firma mea am venit cu 11 milioane de euro și RCS a venit 20%. RCS a luat 50% din câștig. În ultima perioadă RCS a luat tot câștigul.

Eu nu mai am voie să mă uit la RCS că sunt incompatibil. Antena 1 a fost în consorțiu cu RCS.

Nu am mers să mă întâlnnesc cu Bendei de la RCS. Nu am aranjat. Eu eram amic cu Sorin Alexandrescu. Eu i-am făcut niște facilități. Eu nu am nici o vină. Nu știu de ce m-au băgat în lupta asta a elefanților.”, a declarat Dragomir la ieșirea din sediul DNA

 

LOTO, LOTO 6/49. Numerele extrase la LOTO pe 30 mai. Report de 8,1 milioane de euro la LOTO 6/49

Inchide